Batman'da "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programı yapıldı

Tarih: 15.09.2024 19:07 Güncelleme: 15.09.2024 19:07
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 15 günlük "Hayat Namazla Güzeldir" programının finaline, binlerce çocuk katılarak manevi bir ortam oluşturdu.

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla iki haftada verilen namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 7-10 yaş arasındaki 2 bin 500 çocuk için, Batman'da bir program düzenlendi.

Kentte 100’ün üzerinde noktada 15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan küçük kız ve erkek çocuklar, aileleri ve hocalarıyla birlikte programın düzenlendiği alana yürüdü.

Yürüyüş esnasında "Ezan çağrıların en güzelidir", "Kıl beni ey namaz" "Gazze'in çocuklarına selam oldun", "Bu nesil Kudüs'ü kurtaracak" prtları taşıyan çocuklar sık sık "Namaz Dinin Direğidir", Namaz cennetin anahtarıdır",  sloganları atıldı.

Esentepe Necat Nasıroğlu Külliye Camii'nde düzenlenen programın final etkinliğine; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, STK temsilcileri, namaz öğrenen çocuklar ve aileleri katıldı. İki haftalık "Hayat Namazla Güzeldir" eitimini tamalayan çocuklar ise programı çok verilmi bulduıkları ve sene de bir yılan programın birkaç defa deaha yapılmasını isteyerek duygularını paylaştı. 

Ramanlı, programda namaz eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklara hediyelerini takdim ederek namazın önemine dair çocuklara tavsiyelerde bulundu.  

Sunuculuğunu Halit Coşkun'un yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan İTTİHAD-UL ULEMA Üyesi Molla Nezir Özdemir, Kur'an'ı Kerim'de ve Hadis-i Şerifler ışığında namazın önemine değindi.

"Kıyamet günü bir Müslümana ilk sorulacak soru namazdır"

Nimet'in şükür gerektirdiği gibi, şükrün de en güzelinin namaz olduğunun altını çizen Özdemir, 'Namaz dinin direğidir' hadisini hepimiz biliyoruz. Lokman Suresi’nde geçen 'Bana ve anne babana şükret' ayeti hakkında müfessirlerden bazıları Allah'a şükrün 5 vakit namaz olduğu söylemişlerdir. Yine Kıyamet günü bir Müslümana ilk sorulacak soru namazıdır. Peygamber Efendimiz, bu haberi bize vererek 'Namaz hesabı kolay geçenin diğer hesapları da kolay geçer' buyurmuştur." dedi.

Kur’an-ı Kerim’de namaz hakkında cehennem ateşine karşı kalkan ve cehennemden kurtulma vesilesi olarak bahsedildiğini hatırlatan Özdemir, "Kur'an'da güzel örnek gösterilen Hazreti İbrahim’in duası, bizim baş tacı edeceğimiz bir ayettir" dedi.

"Namazın terki, cehennem ateşine atlamaktır"

Özdemir, "Beni ve soyumdan gelenleri namazı ikame edenlerden eyle' ayeti kerimeyi hayatımızda hakkıyla tatbik etsek, işte namaz o zaman cehennemden kurtulma vesilesi olacak Allah’ın izniyle. Yine başka bir ayete geçen 'Sizi bu cehennem ateşine koyan şey nedir? Onlar da şöyle cevap verirler: Biz namaz kılanlardan değildik' ifadelerinden de anlayacağımız gibi namazın terki, cehennem ateşine atlamaktır. Bu vesileyle ailelerimize ve çocuklarımıza tavsiyemiz, namazı bir hayat nizamı bilmek ve bu bereketli ibadeti günün her anında hatırımızda tutmaktır. Rabbim bu programa katılan çocuklarımızdan, anne babalarından ve programda emeği geçen hocalarımızdan razı olsun." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, çocuklar ilahi, şiir okuyup namazın önemini anlatan bir tiyatro düzenledikten sonra namaz eğitimini tamamlayan çocuklar, cemaatle 2 rekât şükür namazı kılıp, belgeleri verildi.

Program, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir

Litvanya, Letonya ve Estonya, mayın yasağı anlaşmasından çekildi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Aile Yılı'nda bu tür faaliyetler çok kıymetli

Gazze Sağlık Müdürü, açlık ve yetersiz beslenme mağdurlarının sayısının arttığı konusunda uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, bağımlılıkla mücadele çalıştayına katıldı

Şanlıurfa'da İTTİHADUL ULEMA'nın icazet merasimi düzenlendi

Moskova'da hafif uçak düştü: 4 ölü

Türkiye'de 111 orman ve ziraat yangınından 106'sı kontrol altına alındı

THY, İran seferlerine yeniden başlıyor

İşgal, Gazze'de bir bölgeyi iki kez bombaladı: 20 şehit

İran, bazı bölgeleri uçuşlara yeniden açtı

Marmara ile Ege için fırtına uyarısı

BAE, İran'a uçuş yasağını 5 Temmuz'a kadar uzattı

İDEV'den İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef alan kesimlere tepki

Yapay zekâyla sınava hazırlanılır mı?

Gaziantep'te bir işletmede 21 ton tarihi geçmiş ürün ele geçirildi

İTTİHADUL ULEMA’dan hayatını kaybeden müderris Hasar’ın ailesine taziye ziyareti

Nadir görülen genetik hastalıkla mücadele eden küçük çocuk, Ankara’ya sevk edildi

İşgalin Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 1 şehit, 5 yaralı

Yazar Kaplan: Postmodern dünyanın aktörleri 'ailesiz bir dünya' tasarlıyor

Adıyaman'da çeşitli suçlardan araması bulunan 6 kişi yakalandı

DMM'den "Gabar'daki petrol kuyuları köyleri susuz bıraktı" iddiasına yalanlama

Malatya'ya dönen hacı kafilesi güller ve tekbirlerle karşılandı

İşgalci rejimin İran'la girdiği savaşta doğrudan kaybı 3 milyar doları buldu

Rusya ve Mali arasında "nükleer" anlaşması

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, çiftçilerin sorunlarını dinledi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 56 bin 412'ye yükseldi

Yükleniyor