• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Batman'da ilmi eğitimlerini tamamlayan 22 talebe icazetini aldı

EĞİTİM 13.10.2024 17:18:19 0
Batman

Batman'da ilmi eğitimlerini tamamlayan 11’i hafız 22 talebe, düzenlenen programla icazetlerini aldı.

Batman merkezde Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan İmam Buhari Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda 11 hafız, 11 Arapça olmak üzere eğitimini tamamlayan 22 talebe, icazet sevinci yaşadı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet merasimi, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını İmam Buhari Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun Baş Müderrisi Hafız Nedim Avcı, medreselerin ve ilmin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Ardından icazetlerini alan talebeleri tebrik eden bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, hayırseverlere yaptıkları katılardan dolayı teşekkür edip Filistin'de Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamların son bulması ve siyonistlerin yenilgiye uğraması temennisinde bulunarak dua etti.

Düzenlenen icazet programına katılan Diyanet İşleri Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, ilmin önemin ve medreselerin önemi hakkında bir konuşma yaptı.

"İlim öğrenmek için mücadele eden bahtiyar kişilerdir"

"Küfrün bataklığa dönüştüğü bir dönemde Allah'ın kitabına korkusuzca ve dört elle sımsıkı sarılması gereken bir dönemdeyiz' diyen Erhan, "Soğuk kış gecelerinde rahle başında sabahlayan ve bunun için aç ve susuz kalarak ilimden asla taviz vermeyen, yaşıtları cadde ve sokaklarda oyun oynarken onlar ilim öğrenmek için mücadele eden bahtiyar kişilerdir. Zira onlara bu ilmi verebilmek için kendi ailesinden fedakârlık eden ev bu fedakârlıklarda yüzlerce hatta binlerce fidanlar yetiştiren seyda ve hocalarımız var. İlahi vahyi ezberleyen kardeşlerimizden, yaşayan Kur'an olmaları gerektiğini de bir kez daha hatırlatmak isterim." dedi.

"Çölleri gülistana, harabeleri mamur hale getiren Kur'an olmuştur"

Ebeveynlerin, çocuklarının İslam'la ve Kur'an'la barışık olmalarını istiyorlarsa onları medreselerle tanıştırmaları ve sevdirmeleri gerektiğini ifade eden Erhan, "İnsanlık, insanca yaşamanın hasretini yaşarken en şerefli hayatı insanlığa bahşeden, çölleri gülistana, harabeleri mamur hale getiren Kur'an olmuştur. Mazlumlar zalimlerin zulmü altında inim inim inlerken, mazluma hakkını veren adaletten asla ayrılmayan Peygamber Efendimizin sünneti olmuştur. Çocuklarımızın İslam'la ve Kur'an'la barışık olmalarını istiyorsak, yarın mahşer gününde 'Ya Rabbi bana İslam'ı ve Kur'an'ı tanıtmayan anne ve babamdan şikâyetçiyim demelerini istemiyorsak, onları medreselerle bu muazzez yuvarlarla tanıştırmak ve ellerinden tutup getirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Kudurmuş siyonistlerleri yenmek için şahsiyetli ve erdemli kişiler yetişmeli"

Şahsiyetli,  kişilikli ve erdemi Müslüman bir neslin oluşturulması gerektiğini belirten Erhan, "Bugün dünyanın dört bin yanında ve adeta bütün dinlerin kutsal mekânı Miraç'a açılan kapı, haram mescitlerinin üçüncüsü olan, tevhidin simgesi, Müslümanların ilk kıblesi ve 401 yıl boyunca Müslümanların barış içinde hüküm sürdüğü, Allah'ın çevresini ve etrafını da mübarek kıldığı bir beldenin cadde ve sokaklarında kan akmazdı. Gözleri dönmüş Peygamber katilleri siyonist eşkıyalar, haçlıların fosilleri o kudurmuş siyonistler; çoluk, çocuk, kadın demeden ve maalesef kandan beslenen güruh küfür tek milletti diye herkese gösteriyor. Ama ne acıdır ki ne büyük bir zillettir ki be büyük bir üzüntüdür ki çevre etrafının halkı Müslüman olmasına rağmen bir yumruk ve birlik olamıyoruz. Müslümanlar arasında birlik ve gücün olması için adalet timsali Hazreti Ömer ve Kudüs esaret altındayken gülmeyip siyah sarı takan Selahaddin-i Eyyubi'lerin yetişmesi lazım. Bu ilim yuvaları bunun içindir. " şeklinde konuştu.

Programda Batman İl Müftü Ahmet Durmuş kısa bir konuşma yaptı.

Program, icazet töreninin ardından kılınan namaza müteakip verilen ikram ile son buldu.

Düzenlenen icazet programına Diyanet İşleri Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, İTTİHADUL ULEMA’dan bir heyetle birlikte bölgenin kanaat önderleri, bazı STK temsilcileri, medrese müderrisleri, talebeler ve binlerce vatandaş katıldı. (İLKHA)

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ