GÜNDEM 19.01.2025 16:16:12 0

Batman’da kaçak doğal gaz iddiasıyla kesilen cezalar abonelerin tepkisini çekti

Batman’da kaçak doğal gaz iddiasıyla kesilen cezalar abonelerin tepkisini çekti
Haberi Sesli Oku

Batman'da, Doğal Gaz Dağıtım Şirketi (SİBADAŞ) tarafından yapılan sayaç sökme işlemleri ve sonrasında kesilen yüksek cezalara tepki gösteren bazı aboneler, kaçak gaz kullandıkları iddialarını kabul etmedi ve konu hakkında şikayetçi olacaklarını bildirdi.

Doğal gaz sayaçlarının izinsiz bir şekilde sökülüp kendilerine yüksek cezaların kesildiğini iddia eden Batmanlı aboneler, cezaların gerekçesiz olduğunu ve bununla birlikte kendilerinin mağdur edildiğini belirtti.

Batman’da kaçak kullanım iddiasıyla doğal gazları kesilen vatandaşlar, Aksa Siirt-Batman Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) tarafından haksız bir şekilde ceza uygulandığını öne sürerek duruma tepki gösterdi.

Haksız cezalarla karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, şirketin keyfi uygulamalarına karşı tepki gösterip, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

"Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz"

Bilgileri dışında kaçak şüphesiyle doğal gaz sayaçlarının söküldüğünü belirten Yaşar Saya, "16 Ocak günü bize bilgi verilmeden doğal gaz sayacım SİBADAŞ çalışanları tarafından söküldü.  Tabi sayacın söküldüğünü sonradan fark ettik ve geç olduğu için Aksa Doğal Gaz şirketinin bürosuna diğer gün gidebildim. Oraya gidip durumu bildirdiğimde bana ' kontrol amacıyla' söktüklerini söylediler. Ardından bana doğal gaz saatinin mührüyle oynandığı iddiasıyla 22 bin lira civarında ceza verildiği mesajı geldi. Ki uzaktan yakından doğal gaz saatiyle oynama gibi bir girişimimiz olmamıştır. Ellerinde hiçbir delil olmadan bilgimiz dışında doğal gaz saatimizi söküyorlar, ardından bizi suçlu gösteriyorlar. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"İtiraz dilekçemi verdim ve şirketi mahkemeye vereceğim"

Hiçbir uyarı ve gerekçe gösterilmeden sayacının söküldüğünü ifade eden Saya, "Bize yapılan yanlış uygulamaya itiraz ettiğimizde Aksa Doğal Gaz şirketinde görüştüğüm yetkili kişi bana 'Evet haklısınız. Biz de bilmiyoruz. İsterseniz hukuki yollarda hakkınızı arayın' dedi. Kış aylarının ortasında sabaha kadar doğal gazsız kaldık. Doğal gaz şirketine resmi itiraz dilekçemi yazdım ve doğal gazımın açılması için bize haksız şekilde kesilen cezayı yatırdım. Bize yapılan bu haksız ve mesnetsiz tavra karşı cumhuriyet savcılığına gidip ilgili personel ve amirleri hakkında suç duyusunda bulunup, paramın iade edilmesi için başvuruda bulunacağım. Yetkililerden talebimiz ilgili kişiler hakkında cezai işlem başlatmalarıdır." dedi.

"Sayaçlar ev sahibinden habersiz sökülüyor"

Sayaç söküldükten 2 saat sonra kendisine ceza mesajının ulaştığını ifade eden Abdulkadir Can ise şunları söyledi:

"6 Ocak günü SİBADAŞ ekipleri tarafından doğal gaz sayacım sökülmeye çalışırken evde bulunan eşim fark edip onlara sayacı neden söktüklerini sorduğunda eşime 'kontrol amaçlı söküyoruz, bir iki saat içerisinde geri getirip takacağız' dediler. Ben de işim gereği il dışındaydım. Eşim beni arayıp durumu söyledikten 2 saat sonra cep telefonuma 17 bin liraya yakın bir ceza mesajı geldi. Daha önce de SİBADAŞ çalışanları tarafından millete keyfi olarak ceza kesildiğini duymuştum. Doğal gaz sayacımda hiçbir sorun olmamasına ve hiçbir resmi belge olmadan keyfi olarak sayacımın sökülmesi karşısında ilgili kişiler hakkında şikâyetçi olacağım."

"SİBADAŞ çalışanları millete keyfi ceza kesiyor"

Resmi hiçbir delil ve sonuç olmadan sayacının sökülüp kendisine ceza kesilmesinin keyfi bir uygulama olduğunun altını çizen Can, "Bana gelen mesajda ceza ücreti yatırılmayana kadar doğal gaz sayacının takılmayacağını ve eve gaz verilmeyeceğini söylüyorlar. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yoktur. İl dışında olduğum için ilgili yerleri arayıp izah etmeme rağmen olumlu bir yanıt alamadım. Ailem soğuktan hastalanmamaları için cezayı yatırdım. SİBADAŞ çalışanlarından ve şirketinden şikâyetçiyim ve cumhuriyet savcılığına gerekli başvurularımı yapacağım ve sonuna kadar hakkımı arayacağım. Yetkililerinde bu konuda daha duyarlı olmaları ve vatandaşlarının daha fazla mağdur edilmemesi için gerekenleri yapmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor