• BIST 100

    9882,79%0,38
  • DOLAR

    36,05% 0,15
  • EURO

    37,27% 0,40
  • GRAM ALTIN

    3357,02% -0,22
  • Ç. ALTIN

    5478,81% 0,65

Batman'da "Kudüs ve Şehadet" konulu etkinlik düzenleniyor

GÜNDEM 11.02.2025 16:27:29 0
Batman

Mustazaflar Cemiyeti Batman İl Temsilciliği, her yıl şubat ayında düzenlediği etkinliklerle şehitlerin hatırasını yaşatmaya devam ediyor. Bu yıl da şehitler ayı olarak bilinen şubat ayında, "Kudüs ve Şehadet" konulu bir etkinlik düzenleyeceğini belirten

Mustazaflar Cemiyeti Batman İl Temsilcisi Feyzi Aydın, yaptığı açıklamada, etkinliğin 5 Şubat Cumartesi günü Esentepe Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

'Kudüs ve Şehadet' konulu etkinliğin kadınlar için saat 13.30'da, erkekler için ise akşam saat 20.00'de düzenleneceğini belirten Aydın, tüm Kudüs aşığı Batman halkını etkinliğe davet etti.

"Şubat denilince şehitler akla gelir"

Aydın, "Yine bir şubat ayı içerisindeyiz. Şubat ayı, şehadet ayı, şehitler ayı. Bu ayda nice yiğitler şahadet şerbetini içtiler. Şubat denilince şehadet akla gelir, şehitler akla gelir. Ama bu yılın şubat ayı bambaşka bir ay. Aksa Tufanından bu yana şubat ayı içerisinde binlerce kahraman daha şehitler kervanına katıldı. Kudüs davası için, Kudüs’ü kurtarmak için binlerce yiğidimizi, kahramanımızı, komutan ve liderimizi kurban verdik. Davaların anası için." dedi.

"Kudüs davaların anasıdır"

Kudüs davasının, bu asırda ümmeti kurtuluşa, bağımsızlığa, özgürlüğe götürecek en önemli dava olduğuna işaret eden Aydın, "Davaların anasıdır. Büyük Şeytan Amerika’nın önderliğindeki Batı dünyası İslam ümmetinin zenginliklerini bir asır daha sömürmek, İslam dünyasını istila etmek için Müslümanların en mukaddes toprakları üzerinde, Başkenti Kudüs olacak olan büyük bir Yahudi Devleti kurmak istemektedir. Batının istilacı emellerine hizmet edecek, barbar Batı için ileri karakol olacak bir Yahudi Devleti. Batının bu büyük, ölümcül projesinin hedefinde Mısır, Ürdün, Lübnan, Suriye ve Irak toprakları olduğu gibi Türkiye’nin de en verimli, bereketli toprakları vardır. Yani bu savaş, bu istila hareketi Türkiye’ye de yönelik bir savaş ve istila harekettir. Biz hepimiz, tüm Müslümanlar, tüm İslam ümmeti büyük bir tehlike altındayız." diye konuştu.

"Şehitlerin hatıralarını canlı tutmalı, destanlarını çocuklarımıza anlatmalıyız"

"Nice büyük komutanlar, nice büyük liderler, Allah’ın salih kulları ümmetin onur ve izzetini ayakta tutmak, siyonist ve haçlı düşmanın emellerine engel olmak için kanlarını Kudüs yolunda çekinmeden döktüler" diyen Aydın, "Biz Müslümanlar bu aziz şehitlerin anılarını, hatıralarını canlı tutmalı, onların kahramanlık destanını çocuklarımıza, nesillerimize anlatmalı, aktarmalıyız. Onlar ölümsüz destanlar yazdılar. Bu destanları yaşatmak, unutulmalarına engel olmak bizim görevimizdir. O büyük şehitler bizler için canlarını verdiler, kanlarını döktüler. Özgürlüğümüz için, insanca yaşayabilmemiz için, kurtuluşumuz için." ifadelerini kullandı.

"Etkinliğimize Kudüs aşığı tüm halkımızı bekliyoruz"

Bu kapsamda düzenleyecekleri etkinliğe tüm halkı davet ettiklerini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Biz Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilciliği olarak bu aziz şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak, gençlerimiz, çocuklarımız için rol model olmalarını sağlamak ve yollarını sürdürmek için etkinlikler düzenlemeyi görev bilmekteyiz. Bu maksatla düzenleyeceğimiz etkinliklerden birini de önümüzdeki cumartesi gerçekleştireceğiz inşallah. 15 Şubat Cumartesi günü Esentepe Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonunda 'Kudüs ve Şehadet' adlı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Kadınlara gündüz saat 13.30’da erkelere ise akşam 20.00’da düzenleyeceğimiz bu etkinliğimize Kudüs aşığı tüm halkımızı bekliyoruz." (İLKHA)

Malatya Eczacılar Odası: Acil önlemler alınmazsa iflasların başlaması an meselesi

Mardin’de 25 ton sahte toz deterjan ele geçirildi

Umut Kervanı Van Arama Kurtarma Ekibi eğitimlerini tamamladı

HÜDA PAR Mardin’de ‘Anadil Yürüyüşü’ düzenledi

İstanbul genelinde okullar yarın tatil edildi

İstanbul'da sahte ilaç operasyonu: 6 kişi tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya’da

Siirt’te Baraj Gölünde su ürünleri avcılığı için ihale açılıyor

Suriye ile karşılıklı ticarette yeni düzenleme yürürlüğe girdi

Güvenli İnternet Günü BTK’da düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASEAN ülkelerinin Gazze'ye yardımda el ele vermesi gerektiğini söyledi

Malatya'da uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük, Van'da “Sosyal Market”in açılışına katıldı

Malatya'da kuru kayısı ihracatı son 6 ayda 50 bin tona ulaştı

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 5 kişi yakalandı

Türkmen gazı Türkiye'ye geliyor

Molla Beşir Şimşek: Müslümanlar şehadet ve cihat ruhunu yeniden kuşanmalı

Şanlıurfa'da karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi yeni yatırım olanakları oluşturacak

Taksiciler kamera zorunluluğuna karşı yüksek maliyetten şikayetçi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir partisinin deprem bölgesi araştırma raporunu TBMM’ye taşıdı

Şanlıurfa’da ilçeler arası ulaşıma zam yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya'yla birlikte İslami finansın gelişiminde öncü rol oynayabiliriz

“Trump’ın Gazzelilerin topraklarını terk etme daveti, Gazze’nin insansızlaştırılması projesinin malumu ilamıdır”

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı

Çukurova Üniversitesi'nden bin 432 öğrenciye gelir imkânı

Prof. Dr. Çelik: "Aile yılı" aileye çare olabilecek mi?

Batman'da "Kudüs ve Şehadet" konulu etkinlik düzenleniyor

Aile Danışmanı Aydoğan: Bağımlılık sadece sigara ve alkol gibi düşünülmemelidir

Bursa'da trafik kazası: 1 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ