GÜNDEM 26.02.2025 12:00:29 0

Batman'da mahalle sakinlerinden "alkol ve uyuşturucu" tepkisi

Batman
Haberi Sesli Oku

Batman’ın Gültepe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, her gece sitelerinin karşısına park eden araçların yüksek sesle müzik dinlediklerini, alkol ve uyuşturucu kullanarak çevreye rahatsızlık verdiklerini belirtti.

Gültepe Mahallesi sakinleri, gece saatlerinde özel otomobilleriyle sulama kanalının kenarına gelerek çevreye rahatsızlık verenlere tepki gösteriyor.

Mahalle sakinleri, her gece sitelerinin karşısına park eden araçların yüksek müzik dinlediklerini, alkol ve uyuşturucu kullanarak çevreye rahatsızlık verdiklerini ifade ediyor.

Defalarca polise haber vermelerine rağmen soruna kalıcı bir çözüm bulunamadığını belirten mahalleliler, cep telefonlarıyla çektikleri görüntüleri paylaşarak, yetkililerin soruna el atmasını istiyor.

Batman merkez Gültepe Mahallesi 5537 Sokak’ta yaşanan olayların her gece tekrarlandığını söyleyen vatandaşlar, polis ekiplerinin daha sıkı tedbirler almasını talep etti.

"Geceleri korkudan balkona çıkamıyoruz"

Geceleri korku içinde yaşadıklarını belirten site sakinleri, "Yaz-kış fark etmeksizin her gece aynı durum yaşanıyor. Müziğin sesini sonuna kadar açıyorlar, bağırıp çağırıyorlar. Korkudan balkonlarımıza çıkamıyoruz. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Sitemizin önü adeta bu kişilerin buluşma noktası haline gelmiş durumda. Şehrin ortasında böyle bir olayın yaşanması kabul edilemez." diyerek durumun ciddiyetine dikkat çektiler.

"Bir hafta önce silah sesleri yükseldi"

Mahalle sakinleri, olayların sadece gürültüyle sınırlı kalmadığını, bir hafta önce havaya otomatik silahlarla ateş açıldığını belirterek, "Silah sesleri duyduk ve büyük bir korku yaşadık. O kurşunlardan biri site sakinlerinden birine isabet edebilirdi. Polis önlem almak için neyi bekliyor? Bir masumun kurşunlara hedef olmasını mı? Polis bazen geliyor, uyarıyor ama yarım saat sonra aynı kişiler tekrar burada toplanıyor. Biz köklü bir çözüm istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Polis ekipleri devriye atsın"

Mahalleye dışarıdan gelen ve burada yaşamayan kişilerin gece geç saatlere kadar alkol ve uyuşturucu kullanarak çevreye rahatsızlık verdiğini belirten mahalle sakinleri, artık bu sorunun son bulmasını istiyor. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, daha sıkı denetimler yapılmasını ve devriye gezen polis ekiplerinin mahallede görevlendirilmesini talep ediyor. (İLKHA)

Bakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Kastamonu'da trafik kazası: 4 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adaylar açıklandı

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Batman Gazze için ayakta: On binler sokağa döküldü

Fed faizi yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'da

Rusya ile Venezuela stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

HÜDA PAR’dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" ile ilgili soru önergesi

HÜDA PAR Kapıköy Sınırı Kapısı’ndaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Bakan Fidan, Varşova’ya gidecek

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Tüp bebek yapmak isteyen çiftlerimize bir imkân oluşturmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Pakistan'dan nükleer savaş uyarısı

Malatya'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 7 yaralı

Panama'nın ABD ile imzaladığı askeri işbirliği anlaşması protesto edildi

Kızının doğumundan birkaç saat sonra bir gazeteci, işgal katliamında şehit oldu

BM: Nijerya'da 600 binden fazla çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Malatya Valisi Yavuz: 100 bin 417 konut ve iş yeri inşa ediyoruz

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

THY'nin İslamabad ve Lahor seferleri iptal edildi

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar: Hakan Fidan, gece arayarak dayanışmasını iletti

Port Sudan’da donanma üssü hedef alındı

Irak Başbakanı Sudani, Türkiye’ye geliyor

Fırat Üniversitesi öğrencilerinden Vicdan Gemisi'ne yapılan saldırıya tepki

Avrupa’daki 6 ülke, işgalci rejimin Gazze'deki planlarından “ciddi endişe” duyduklarını bildirdi

Şırnak'ta öğrenciler vicdan gemisine yapılan saldırıyı lanetledi

Otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor