• BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,40% 0,04
  • EURO

    52,09% 0,46
  • GRAM ALTIN

    7713,65% 2,82
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 0,00

Batman'da müteahhitler ruhsat sorunu nedeniyle inşaata başlayamadıklarını iddia etti

17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da kimi bölgelerin imara açık olmasına rağmen ruhsat alamadıkları gerekçesiyle inşaat yapımına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arazilerde, imara açık olmasına rağmen ruhsat verilmediği nedeniyle inşaatlarına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler ve arsa sahipleri, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

Üç ay önce Batman Belediyesi'ne başvurduklarını belirten müteahhitler, altyapı eksikliği gerekçesiyle ruhsat alamadıklarını öne sürdü.

"Ruhsat alamadığımız için inşaata başlayamıyoruz"

Arsa üzerinde 30 dairelik inşaat yapmayı planladıklarını ancak ruhsat alamadıkları için projelerine başlayamadıklarını belirten Müteahhit Ömer Ekin, "Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arsamızda yapılaşmanın durdurulmasından dolayı inşaatımıza başlayamıyoruz. Bu mahalle, imara açık olan bir yerdir ve bize çap verilmemesine anlam veremiyoruz. Burada 30 dairelik bir inşaat yapmayı düşünüyoruz. Arsamızın 20 metre yakınında inşaatların devam ettiği görülmektedir ve 100 metre ilerisinde ise biten daireler vardır. Üç ay önce Batman Belediyesine resmi başvurularımızı yaptık ama bize altyapı olmamasından ve vali beyin talimatıyla ruhsat veremediklerini söylediler. Ruhsat alamadığımız için inşaatımızın temelini kazıp başlayamıyoruz." dedi.

"Amacımız sesimizi duyurmak"

İnşaatın başlamamasından dolayı hem arsa sahipleri, hem de kendileri gibi birçok müteahhittin mağdur edildiğini ifade eden Ekin, "Çünkü 18 ay içinde inşaatın biteceğine dair sözleşmeler yaptık. Arsamızın etrafında biten ve insanların yerleştiği binlerce daire vardır. Bize çap verilmediği için bu süre bizden gitmektedir ve daireleri zamanında teslim edemediğimizde hepimiz mağdur olacağız. Konu ile ilgili belediyeye gittik ve imar bölümüyle görüştük ama olumlu bir sonuç alamadık. Amacımız vali beye ulaşmak ve sesimizi duyurmak istiyoruz. Sayın valimizden tek ricamız, inşaat alanının devam etmesi için bizlere yardımcı olarak mağduriyetlerin giderilmesidir." ifadelerini kullandı.

"Soruna çözüm istiyoruz"

İnşaatların yapımına engel olan sorunların kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyleyen arsa ortaklarından Hamza Bademci, "Arsa ortağı olarak üç aydır inşaatın başlamasını bekliyorum. Başlamama nedenini sorduğumda ise bana altyapı eksikliği nedeniyle belediye tarafından izin verilmediğinden inşaata başlayamadıklarını söylüyorlar. Burada birçok müteahhit bu nedenden dolayı inşaatına başlayamıyor. Ama hemen yanı başımızda inşaatlar aralıksız devam ediyor. Sayın valimizden ricamız, bu sorunumuzu çözüm bulmalarıdır."

Arsa ortaklarından İslam Ekin ise yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Üç ay önce inşaata başlanılacak diye sözleşmemizi yaparak arsayı müteahhite verdim. Ama burada altyapı sorunu var diye müteahhite gerekli izin verilmediğinden inşaata başlanılmıyor. Arsamızın 20 metre yakınında birçok inşaat aktif bir şekilde yapımına devam etmektedir. Sayın valimizden ricamız, var olan sorunumuza bir el atarak çözüm bularak mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Batman Belediyesinden konuyla ilgili alınan bilgiye göre, altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte bölgeye ruhsat verme işlemlerinin ileriki zamanda verileceği belirtildi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

CSIS: Rusya'nın Ukrayna'daki askeri kayıpları 1,2 milyonu aştı

Karayolu taşımacılığı mesleki yeterlilik yönetmeliğinde değişiklik

Siber suç operasyonu: 200 şüpheli yakalandı, 65'i tutuklandı

Kolombiya’da uçak kazası: 15 ölü

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın rekor üstüne rekor kırıyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Son umutları Refah: Gazze'de hastalar sınırın açılmasını bekliyor

Maskeler, kameralar, arama emirleri: Demokratlardan hükümeti kapatma tehdidi

Onlarca yıllık mağduriyet sona eriyor: Şam Kürtlere vatandaşlık sürecini başlattı

ABD-İran gerilimi tırmanıyor: "Trump seçenekleri değerlendiriyor"

Beytüllahim ve El Halil'de 2 Filistinli genç şehit edildi

Adana'da inşaatın bodrumunda biriken suya düşen kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

ABD'yi etkisi altına alan büyük kış fırtınasında onlarca kişi hayatını kaybetti

Sudan'da altın madeni çöktü: 13 ölü

Mardin’de ölümle sonuçlanan kavgaya ait görüntüler ortaya çıktı: 6 tutuklama

Umut Kervanı'ndan Afrin Belediye Başkanına ziyaret

İran Dışişleri Bakanı, ülkenin her türlü saldırıya karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi

Mersin merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonu: 28 şüpheli yakalandı

HAMAS'tan batı ülkelerinin "UNRWA" açıklamalarına destek

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak

Rusya'daki Şiveluç Yanardağı bir günde iki kez patladı

Macron: Grönland'daki gerilimler Avrupa için "stratejik bir uyarı" niteliğinde

Malatya'da konteyner kentte yangın

Umut Kervanı, Afrin'de çatışmanın mağdurlarına sıcak aş dağıttı

Pakistan'da bombalı saldırı: Bir ölü

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Belarus: NATO'nun askeri yığılması karşısında stratejik caydırıcılığı güçlendireceğiz

Bakan Göktaş, Nijeryalı mevkidaşıyla aile politikalarını görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


CSIS: Rusya'nın Ukrayna'daki askeri kayıpları 1,2 milyonu aştı

Karayolu taşımacılığı mesleki yeterlilik yönetmeliğinde değişiklik

Siber suç operasyonu: 200 şüpheli yakalandı, 65'i tutuklandı

Kolombiya’da uçak kazası: 15 ölü

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın rekor üstüne rekor kırıyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı