• BIST 100

    14769,06%2,12
  • DOLAR

    43,03% 0,05
  • EURO

    50,36% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6170,88% -0,73
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,00

Batman'da müteahhitler ruhsat sorunu nedeniyle inşaata başlayamadıklarını iddia etti

17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da kimi bölgelerin imara açık olmasına rağmen ruhsat alamadıkları gerekçesiyle inşaat yapımına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arazilerde, imara açık olmasına rağmen ruhsat verilmediği nedeniyle inşaatlarına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler ve arsa sahipleri, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

Üç ay önce Batman Belediyesi'ne başvurduklarını belirten müteahhitler, altyapı eksikliği gerekçesiyle ruhsat alamadıklarını öne sürdü.

"Ruhsat alamadığımız için inşaata başlayamıyoruz"

Arsa üzerinde 30 dairelik inşaat yapmayı planladıklarını ancak ruhsat alamadıkları için projelerine başlayamadıklarını belirten Müteahhit Ömer Ekin, "Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arsamızda yapılaşmanın durdurulmasından dolayı inşaatımıza başlayamıyoruz. Bu mahalle, imara açık olan bir yerdir ve bize çap verilmemesine anlam veremiyoruz. Burada 30 dairelik bir inşaat yapmayı düşünüyoruz. Arsamızın 20 metre yakınında inşaatların devam ettiği görülmektedir ve 100 metre ilerisinde ise biten daireler vardır. Üç ay önce Batman Belediyesine resmi başvurularımızı yaptık ama bize altyapı olmamasından ve vali beyin talimatıyla ruhsat veremediklerini söylediler. Ruhsat alamadığımız için inşaatımızın temelini kazıp başlayamıyoruz." dedi.

"Amacımız sesimizi duyurmak"

İnşaatın başlamamasından dolayı hem arsa sahipleri, hem de kendileri gibi birçok müteahhittin mağdur edildiğini ifade eden Ekin, "Çünkü 18 ay içinde inşaatın biteceğine dair sözleşmeler yaptık. Arsamızın etrafında biten ve insanların yerleştiği binlerce daire vardır. Bize çap verilmediği için bu süre bizden gitmektedir ve daireleri zamanında teslim edemediğimizde hepimiz mağdur olacağız. Konu ile ilgili belediyeye gittik ve imar bölümüyle görüştük ama olumlu bir sonuç alamadık. Amacımız vali beye ulaşmak ve sesimizi duyurmak istiyoruz. Sayın valimizden tek ricamız, inşaat alanının devam etmesi için bizlere yardımcı olarak mağduriyetlerin giderilmesidir." ifadelerini kullandı.

"Soruna çözüm istiyoruz"

İnşaatların yapımına engel olan sorunların kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyleyen arsa ortaklarından Hamza Bademci, "Arsa ortağı olarak üç aydır inşaatın başlamasını bekliyorum. Başlamama nedenini sorduğumda ise bana altyapı eksikliği nedeniyle belediye tarafından izin verilmediğinden inşaata başlayamadıklarını söylüyorlar. Burada birçok müteahhit bu nedenden dolayı inşaatına başlayamıyor. Ama hemen yanı başımızda inşaatlar aralıksız devam ediyor. Sayın valimizden ricamız, bu sorunumuzu çözüm bulmalarıdır."

Arsa ortaklarından İslam Ekin ise yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Üç ay önce inşaata başlanılacak diye sözleşmemizi yaparak arsayı müteahhite verdim. Ama burada altyapı sorunu var diye müteahhite gerekli izin verilmediğinden inşaata başlanılmıyor. Arsamızın 20 metre yakınında birçok inşaat aktif bir şekilde yapımına devam etmektedir. Sayın valimizden ricamız, var olan sorunumuza bir el atarak çözüm bularak mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Batman Belediyesinden konuyla ilgili alınan bilgiye göre, altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte bölgeye ruhsat verme işlemlerinin ileriki zamanda verileceği belirtildi. (İLKHA)

Gümüşhane’ye 1,4 milyar liralık içme suyu yatırımı

Diyarbakır’da rahatsızlanan vatandaş helikopterle hastaneye ulaştırıldı

Bingöl’e yeni vali atandı

Ensarullah Hareketi: Bölgede ve dünyada yaşananlar, birbirinden kopuk olaylar değil

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan Kızılay’a kan bağışı

Esnafa konut müjdesi ve araç teslimatı

Elazığ’da 24 saati aşkın su kesintisi: Soğukta uzun çeşme kuyrukları oluştu

Sur esnafından belediyeye tepki: Bir hafta geçti halen hizmet yok

Filistin'i böl ve yut planı sürüyor: İşgalciler Batı Şeria'yı ikiye ayırıyor

Bingöl’de 2026 yılının ilk il sağlık yöneticileri değerlendirme toplantısı yapıldı

GSS borcu olanlara sağlık hizmeti için süre uzatımı

Samanyolu’nun en detaylı radyo haritası oluşturuldu: 60 bin ışık yıllık görüntü

Ankara’da 12 saat su kesintisi uyarısı

Rektum kanseri kapalı yöntemle başarıyla tedavi edildi

Yükseköğretim mezunları işgücüne katılımda ilk sırada

Diyarbakır merkezli kablo hırsızlığı operasyonu: 6 tutuklama

15 yaş altına sosyal medya düzenlemesi geliyor

Tayvan’da F-16V savaş uçağı denize düştü

Mossad adına casusluk yapan kişi İran'da idam edildi

Soğuk hava balık tezgâhlarını vurdu ama talebi artırdı

İşgal rejiminden Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri’ye seyahat yasağı

Vali Şıldak’tan kar mağduru esnafa ziyaret

Venezuela, ABD saldırısında ölen askerler için 7 günlük yas ilan etti

Devlet memurlarının yemek bedelleri belli oldu

Kudüs şairi Mehmet Akif İnan anısına düzenlenen yarışmada ödüller sahiplerini buldu

Borsa İstanbul’da hisse manipülasyonu operasyonu: 17 gözaltı

Katar: Tahran ve Washington ile gerilimin azaltılması için temastayız

Şırnak'ta çığ nedeniyle kapanan köy yolları açıldı

Filipinler'de 6,4'lük deprem: Tsunami uyarısı yapılmadı

Türkiye ile Malezya arasında 10 milyar dolarlık ticaret hedefi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gümüşhane’ye 1,4 milyar liralık içme suyu yatırımı

Diyarbakır’da rahatsızlanan vatandaş helikopterle hastaneye ulaştırıldı

Bingöl’e yeni vali atandı

Ensarullah Hareketi: Bölgede ve dünyada yaşananlar, birbirinden kopuk olaylar değil

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan Kızılay’a kan bağışı

Esnafa konut müjdesi ve araç teslimatı

Elazığ’da 24 saati aşkın su kesintisi: Soğukta uzun çeşme kuyrukları oluştu