• BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,09% 0,04
  • EURO

    51,10% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7337,52% 0,03
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

Batman'da müteahhitler ruhsat sorunu nedeniyle inşaata başlayamadıklarını iddia etti

17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da kimi bölgelerin imara açık olmasına rağmen ruhsat alamadıkları gerekçesiyle inşaat yapımına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arazilerde, imara açık olmasına rağmen ruhsat verilmediği nedeniyle inşaatlarına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler ve arsa sahipleri, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

Üç ay önce Batman Belediyesi'ne başvurduklarını belirten müteahhitler, altyapı eksikliği gerekçesiyle ruhsat alamadıklarını öne sürdü.

"Ruhsat alamadığımız için inşaata başlayamıyoruz"

Arsa üzerinde 30 dairelik inşaat yapmayı planladıklarını ancak ruhsat alamadıkları için projelerine başlayamadıklarını belirten Müteahhit Ömer Ekin, "Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arsamızda yapılaşmanın durdurulmasından dolayı inşaatımıza başlayamıyoruz. Bu mahalle, imara açık olan bir yerdir ve bize çap verilmemesine anlam veremiyoruz. Burada 30 dairelik bir inşaat yapmayı düşünüyoruz. Arsamızın 20 metre yakınında inşaatların devam ettiği görülmektedir ve 100 metre ilerisinde ise biten daireler vardır. Üç ay önce Batman Belediyesine resmi başvurularımızı yaptık ama bize altyapı olmamasından ve vali beyin talimatıyla ruhsat veremediklerini söylediler. Ruhsat alamadığımız için inşaatımızın temelini kazıp başlayamıyoruz." dedi.

"Amacımız sesimizi duyurmak"

İnşaatın başlamamasından dolayı hem arsa sahipleri, hem de kendileri gibi birçok müteahhittin mağdur edildiğini ifade eden Ekin, "Çünkü 18 ay içinde inşaatın biteceğine dair sözleşmeler yaptık. Arsamızın etrafında biten ve insanların yerleştiği binlerce daire vardır. Bize çap verilmediği için bu süre bizden gitmektedir ve daireleri zamanında teslim edemediğimizde hepimiz mağdur olacağız. Konu ile ilgili belediyeye gittik ve imar bölümüyle görüştük ama olumlu bir sonuç alamadık. Amacımız vali beye ulaşmak ve sesimizi duyurmak istiyoruz. Sayın valimizden tek ricamız, inşaat alanının devam etmesi için bizlere yardımcı olarak mağduriyetlerin giderilmesidir." ifadelerini kullandı.

"Soruna çözüm istiyoruz"

İnşaatların yapımına engel olan sorunların kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyleyen arsa ortaklarından Hamza Bademci, "Arsa ortağı olarak üç aydır inşaatın başlamasını bekliyorum. Başlamama nedenini sorduğumda ise bana altyapı eksikliği nedeniyle belediye tarafından izin verilmediğinden inşaata başlayamadıklarını söylüyorlar. Burada birçok müteahhit bu nedenden dolayı inşaatına başlayamıyor. Ama hemen yanı başımızda inşaatlar aralıksız devam ediyor. Sayın valimizden ricamız, bu sorunumuzu çözüm bulmalarıdır."

Arsa ortaklarından İslam Ekin ise yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Üç ay önce inşaata başlanılacak diye sözleşmemizi yaparak arsayı müteahhite verdim. Ama burada altyapı sorunu var diye müteahhite gerekli izin verilmediğinden inşaata başlanılmıyor. Arsamızın 20 metre yakınında birçok inşaat aktif bir şekilde yapımına devam etmektedir. Sayın valimizden ricamız, var olan sorunumuza bir el atarak çözüm bularak mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Batman Belediyesinden konuyla ilgili alınan bilgiye göre, altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte bölgeye ruhsat verme işlemlerinin ileriki zamanda verileceği belirtildi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz

Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı

Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi

Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi

İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı

Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu

Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.

Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı

Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı

Etiyopya'da heyelan: 30 ölü

Şehitler Hayrına Yoldaki Vatandaşlara İftar İkramı

Yeşiltepe’deki Haliliye Camii Yardım Bekliyor

Malatya'da çatı yangını

Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı

Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi

Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu

Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi

Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü

Batman’da Birlik Sofrası: Şah-Mar İftarına Yoğun İlgi

İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi

İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı

Diyarbakır'da otomobil takla attı: Bir yaralı

İzmir’de çöpe atılan APP plakalar dikkat çekti

İngiltere, Epstein'ın arkadaşının ABD elçisi olarak atanmasına ilişkin belgeleri yayınladı

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt'te fitrelik buğday geleneği sürüyor

Trump, İran'a saldırıların yakında bitebileceğini iddia etti

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz

Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı

Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi

Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi