• BIST 100

    15999,14%1,19
  • DOLAR

    43,99% 0,09
  • EURO

    51,14% -0,11
  • GRAM ALTIN

    7305,88% 0,67
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Batman'da müteahhitler ruhsat sorunu nedeniyle inşaata başlayamadıklarını iddia etti

17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da kimi bölgelerin imara açık olmasına rağmen ruhsat alamadıkları gerekçesiyle inşaat yapımına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arazilerde, imara açık olmasına rağmen ruhsat verilmediği nedeniyle inşaatlarına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler ve arsa sahipleri, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

Üç ay önce Batman Belediyesi'ne başvurduklarını belirten müteahhitler, altyapı eksikliği gerekçesiyle ruhsat alamadıklarını öne sürdü.

"Ruhsat alamadığımız için inşaata başlayamıyoruz"

Arsa üzerinde 30 dairelik inşaat yapmayı planladıklarını ancak ruhsat alamadıkları için projelerine başlayamadıklarını belirten Müteahhit Ömer Ekin, "Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arsamızda yapılaşmanın durdurulmasından dolayı inşaatımıza başlayamıyoruz. Bu mahalle, imara açık olan bir yerdir ve bize çap verilmemesine anlam veremiyoruz. Burada 30 dairelik bir inşaat yapmayı düşünüyoruz. Arsamızın 20 metre yakınında inşaatların devam ettiği görülmektedir ve 100 metre ilerisinde ise biten daireler vardır. Üç ay önce Batman Belediyesine resmi başvurularımızı yaptık ama bize altyapı olmamasından ve vali beyin talimatıyla ruhsat veremediklerini söylediler. Ruhsat alamadığımız için inşaatımızın temelini kazıp başlayamıyoruz." dedi.

"Amacımız sesimizi duyurmak"

İnşaatın başlamamasından dolayı hem arsa sahipleri, hem de kendileri gibi birçok müteahhittin mağdur edildiğini ifade eden Ekin, "Çünkü 18 ay içinde inşaatın biteceğine dair sözleşmeler yaptık. Arsamızın etrafında biten ve insanların yerleştiği binlerce daire vardır. Bize çap verilmediği için bu süre bizden gitmektedir ve daireleri zamanında teslim edemediğimizde hepimiz mağdur olacağız. Konu ile ilgili belediyeye gittik ve imar bölümüyle görüştük ama olumlu bir sonuç alamadık. Amacımız vali beye ulaşmak ve sesimizi duyurmak istiyoruz. Sayın valimizden tek ricamız, inşaat alanının devam etmesi için bizlere yardımcı olarak mağduriyetlerin giderilmesidir." ifadelerini kullandı.

"Soruna çözüm istiyoruz"

İnşaatların yapımına engel olan sorunların kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyleyen arsa ortaklarından Hamza Bademci, "Arsa ortağı olarak üç aydır inşaatın başlamasını bekliyorum. Başlamama nedenini sorduğumda ise bana altyapı eksikliği nedeniyle belediye tarafından izin verilmediğinden inşaata başlayamadıklarını söylüyorlar. Burada birçok müteahhit bu nedenden dolayı inşaatına başlayamıyor. Ama hemen yanı başımızda inşaatlar aralıksız devam ediyor. Sayın valimizden ricamız, bu sorunumuzu çözüm bulmalarıdır."

Arsa ortaklarından İslam Ekin ise yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Üç ay önce inşaata başlanılacak diye sözleşmemizi yaparak arsayı müteahhite verdim. Ama burada altyapı sorunu var diye müteahhite gerekli izin verilmediğinden inşaata başlanılmıyor. Arsamızın 20 metre yakınında birçok inşaat aktif bir şekilde yapımına devam etmektedir. Sayın valimizden ricamız, var olan sorunumuza bir el atarak çözüm bularak mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Batman Belediyesinden konuyla ilgili alınan bilgiye göre, altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte bölgeye ruhsat verme işlemlerinin ileriki zamanda verileceği belirtildi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran Hürmüz Boğazında ABD tankerini vurdu

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Makedonya’da

Alan şefi üyeye artırımlı ek ders kararı

İzmir'de kayıp vatandaş termal drone ile bulundu

İnsan beynini anlamaya bir adım daha

Telefonunuz sandığınızdan daha tehlikeli: İran'a saldırıda görünmeyen cephe

Malatya'da yetimler iyilik sofrasında buluştu

Battalgazi'de yetim çocuklarla iftar buluşması

Batman'da anaokulu öğrencilerine akran zorbalığı ve sağlıklı beslenme eğitimi

Palandöken: Akaryakıtta eşel mobil sisteminin yeniden uygulanması piyasayı rahatlatacak

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 6 kişi tutuklandı

MSB: Türkiye-İran hudutlarında olağan dışı hareketlilik yok

Batman'da kadınlar tezhip sanatını öğreniyor

Kız öğrenci yurdunda Ramazana özel manevi programlar

Wall Street Journal: İran'a karşı savaş uzarsa ABD'nin mühimmatı yetmeyebilir

Batman Garı'nda tatbikat yapıldı

Yeşilyurt'ta bir taziye evi daha inşa edilecek

Bursa’da uyuşturucu operasyonunda binlerce sentetik hap ele geçirildi

Batılı ülkeler Orta Doğu'dan vatandaşlarını tahliye ediyor

Sanayiden yayılan karbondioksit gazını azaltacak proje geliştiriliyor

Doç. Dr. Aslaner: Kanserde erken teşhis için vücudun verdiği sinyallere dikkat edilmeli

İş dünyasından savaş uyarısı: Hürmüz Boğazı küresel ekonomiyi olumsuz etkileyecek

YÖK ile AFAD arasında afete hazırlık protokolü imzalandı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Ege Adaları açıklaması

İran’dan Nahçıvan’a saldırı iddiası

Müslümanlar Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Açık Öğretim Okulları e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı

Gaziantep'te sazangiller için av yasağı başladı

Bilimsel araştırmalara göre hafıza geliştirmenin en etkili yöntemleri

Freni patlayan kamyon eve çarparak durabildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Hürmüz Boğazında ABD tankerini vurdu

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Makedonya’da

Alan şefi üyeye artırımlı ek ders kararı

İzmir'de kayıp vatandaş termal drone ile bulundu

İnsan beynini anlamaya bir adım daha

Telefonunuz sandığınızdan daha tehlikeli: İran'a saldırıda görünmeyen cephe

Malatya'da yetimler iyilik sofrasında buluştu