• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Batman'da müteahhitler ruhsat sorunu nedeniyle inşaata başlayamadıklarını iddia etti

17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
17 Mart 2025, Pazartesi 13:59
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da kimi bölgelerin imara açık olmasına rağmen ruhsat alamadıkları gerekçesiyle inşaat yapımına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arazilerde, imara açık olmasına rağmen ruhsat verilmediği nedeniyle inşaatlarına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler ve arsa sahipleri, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

Üç ay önce Batman Belediyesi'ne başvurduklarını belirten müteahhitler, altyapı eksikliği gerekçesiyle ruhsat alamadıklarını öne sürdü.

"Ruhsat alamadığımız için inşaata başlayamıyoruz"

Arsa üzerinde 30 dairelik inşaat yapmayı planladıklarını ancak ruhsat alamadıkları için projelerine başlayamadıklarını belirten Müteahhit Ömer Ekin, "Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arsamızda yapılaşmanın durdurulmasından dolayı inşaatımıza başlayamıyoruz. Bu mahalle, imara açık olan bir yerdir ve bize çap verilmemesine anlam veremiyoruz. Burada 30 dairelik bir inşaat yapmayı düşünüyoruz. Arsamızın 20 metre yakınında inşaatların devam ettiği görülmektedir ve 100 metre ilerisinde ise biten daireler vardır. Üç ay önce Batman Belediyesine resmi başvurularımızı yaptık ama bize altyapı olmamasından ve vali beyin talimatıyla ruhsat veremediklerini söylediler. Ruhsat alamadığımız için inşaatımızın temelini kazıp başlayamıyoruz." dedi.

"Amacımız sesimizi duyurmak"

İnşaatın başlamamasından dolayı hem arsa sahipleri, hem de kendileri gibi birçok müteahhittin mağdur edildiğini ifade eden Ekin, "Çünkü 18 ay içinde inşaatın biteceğine dair sözleşmeler yaptık. Arsamızın etrafında biten ve insanların yerleştiği binlerce daire vardır. Bize çap verilmediği için bu süre bizden gitmektedir ve daireleri zamanında teslim edemediğimizde hepimiz mağdur olacağız. Konu ile ilgili belediyeye gittik ve imar bölümüyle görüştük ama olumlu bir sonuç alamadık. Amacımız vali beye ulaşmak ve sesimizi duyurmak istiyoruz. Sayın valimizden tek ricamız, inşaat alanının devam etmesi için bizlere yardımcı olarak mağduriyetlerin giderilmesidir." ifadelerini kullandı.

"Soruna çözüm istiyoruz"

İnşaatların yapımına engel olan sorunların kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyleyen arsa ortaklarından Hamza Bademci, "Arsa ortağı olarak üç aydır inşaatın başlamasını bekliyorum. Başlamama nedenini sorduğumda ise bana altyapı eksikliği nedeniyle belediye tarafından izin verilmediğinden inşaata başlayamadıklarını söylüyorlar. Burada birçok müteahhit bu nedenden dolayı inşaatına başlayamıyor. Ama hemen yanı başımızda inşaatlar aralıksız devam ediyor. Sayın valimizden ricamız, bu sorunumuzu çözüm bulmalarıdır."

Arsa ortaklarından İslam Ekin ise yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Üç ay önce inşaata başlanılacak diye sözleşmemizi yaparak arsayı müteahhite verdim. Ama burada altyapı sorunu var diye müteahhite gerekli izin verilmediğinden inşaata başlanılmıyor. Arsamızın 20 metre yakınında birçok inşaat aktif bir şekilde yapımına devam etmektedir. Sayın valimizden ricamız, var olan sorunumuza bir el atarak çözüm bularak mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Batman Belediyesinden konuyla ilgili alınan bilgiye göre, altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte bölgeye ruhsat verme işlemlerinin ileriki zamanda verileceği belirtildi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran, AB ülkelerinin hava ve deniz kuvvetlerine terörist ilan etti

Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Fico: Ukrayna petrol sevkiyatını başlatmazsa, elektrik tedarikini durdururuz

Umut Kervanı Elazığ'da ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımda bulundu

Eskişehir-Ankara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump duyurdu: Yüzde 10'luk küresel tarife oranı yüzde 15'e çıkarılacak

Siyonist işgalciler Ramazanda da saldırılarını sürdürüyor: Şehit sayısı 72 bin 70'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan': Küçükbaş hayvancılığını desteklemek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz

Karaarslan: İlmi ve gençlik faaliyetleri ‘lokal’ gerekçesiyle engellenemez

Arnavutluk'ta protestocular Rama hükümetinin istifasını istedi

Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Litvanya’da gündem sanal medya için 16 yaş sınırı

DMM'den 'platin' iddialarına açıklama

Pamukluk Barajı Sulama Projesi’nde çalışmalar yüzde 60’ı aştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosunun "kutlu nağmeler" konseri

Elbistan’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

28 Şubat zihniyeti pusuda: Kocaeli'de başörtülü öğrenci derse alınmadı

Eğitime Destek Platformu'ndan Ramazan etkinliklerine destek

Bursa’da TOKİ sosyal konut kurası başladı

Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı

Deprem riskine karşı zemin güçlendirici formül: Bor katkılı zemin enjeksiyonu

Bingöl'de zorlu kış şartlarında ambulans helikopterli sağlık müdahalesi

Bingöl’de Ramazan ayı gıda denetimleri sürüyor

Ramazan ayında yapılması gereken sünnetler

Minik kardeşlerden kumbara dolusu umut

Van Eğitime Destek Platformu’ndan Ramazan etkinliği eleştirilerine yanıt

Başhekim Sarıkaya: ‘Kalp hastası oruç tutamaz’ demek doğru değil

Müftü Pinal: Bu ay ruhlarımızı yeniden inşa etme fırsatıdır

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Suiçer: Manevi eğitime laiklik kılıfıyla engel olunamaz

Dijital medya, siyasi algı ve uluslararası politikalarda sosyal medya savaşlarının büyüyen etkisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, AB ülkelerinin hava ve deniz kuvvetlerine terörist ilan etti

Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Fico: Ukrayna petrol sevkiyatını başlatmazsa, elektrik tedarikini durdururuz

Umut Kervanı Elazığ'da ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımda bulundu

Eskişehir-Ankara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump duyurdu: Yüzde 10'luk küresel tarife oranı yüzde 15'e çıkarılacak

Siyonist işgalciler Ramazanda da saldırılarını sürdürüyor: Şehit sayısı 72 bin 70'e yükseldi