-
BIST 100
15927,85%-1,00
-
DOLAR
44,18% -0,09
-
EURO
50,76% 0,45
-
GRAM ALTIN
7097,43% -0,53
-
Ç. ALTIN
11467,05% -0,88
Batman'da müteahhitler ruhsat sorunu nedeniyle inşaata başlayamadıklarını iddia etti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman'da kimi bölgelerin imara açık olmasına rağmen ruhsat alamadıkları gerekçesiyle inşaat yapımına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.
Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arazilerde, imara açık olmasına rağmen ruhsat verilmediği nedeniyle inşaatlarına başlayamadıklarını iddia eden müteahhitler ve arsa sahipleri, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.
Üç ay önce Batman Belediyesi'ne başvurduklarını belirten müteahhitler, altyapı eksikliği gerekçesiyle ruhsat alamadıklarını öne sürdü.
"Ruhsat alamadığımız için inşaata başlayamıyoruz"
Arsa üzerinde 30 dairelik inşaat yapmayı planladıklarını ancak ruhsat alamadıkları için projelerine başlayamadıklarını belirten Müteahhit Ömer Ekin, "Batman merkez Hilal Mahallesi'nde bulunan arsamızda yapılaşmanın durdurulmasından dolayı inşaatımıza başlayamıyoruz. Bu mahalle, imara açık olan bir yerdir ve bize çap verilmemesine anlam veremiyoruz. Burada 30 dairelik bir inşaat yapmayı düşünüyoruz. Arsamızın 20 metre yakınında inşaatların devam ettiği görülmektedir ve 100 metre ilerisinde ise biten daireler vardır. Üç ay önce Batman Belediyesine resmi başvurularımızı yaptık ama bize altyapı olmamasından ve vali beyin talimatıyla ruhsat veremediklerini söylediler. Ruhsat alamadığımız için inşaatımızın temelini kazıp başlayamıyoruz." dedi.
"Amacımız sesimizi duyurmak"
İnşaatın başlamamasından dolayı hem arsa sahipleri, hem de kendileri gibi birçok müteahhittin mağdur edildiğini ifade eden Ekin, "Çünkü 18 ay içinde inşaatın biteceğine dair sözleşmeler yaptık. Arsamızın etrafında biten ve insanların yerleştiği binlerce daire vardır. Bize çap verilmediği için bu süre bizden gitmektedir ve daireleri zamanında teslim edemediğimizde hepimiz mağdur olacağız. Konu ile ilgili belediyeye gittik ve imar bölümüyle görüştük ama olumlu bir sonuç alamadık. Amacımız vali beye ulaşmak ve sesimizi duyurmak istiyoruz. Sayın valimizden tek ricamız, inşaat alanının devam etmesi için bizlere yardımcı olarak mağduriyetlerin giderilmesidir." ifadelerini kullandı.
"Soruna çözüm istiyoruz"
İnşaatların yapımına engel olan sorunların kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyleyen arsa ortaklarından Hamza Bademci, "Arsa ortağı olarak üç aydır inşaatın başlamasını bekliyorum. Başlamama nedenini sorduğumda ise bana altyapı eksikliği nedeniyle belediye tarafından izin verilmediğinden inşaata başlayamadıklarını söylüyorlar. Burada birçok müteahhit bu nedenden dolayı inşaatına başlayamıyor. Ama hemen yanı başımızda inşaatlar aralıksız devam ediyor. Sayın valimizden ricamız, bu sorunumuzu çözüm bulmalarıdır."
Arsa ortaklarından İslam Ekin ise yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Üç ay önce inşaata başlanılacak diye sözleşmemizi yaparak arsayı müteahhite verdim. Ama burada altyapı sorunu var diye müteahhite gerekli izin verilmediğinden inşaata başlanılmıyor. Arsamızın 20 metre yakınında birçok inşaat aktif bir şekilde yapımına devam etmektedir. Sayın valimizden ricamız, var olan sorunumuza bir el atarak çözüm bularak mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.
Batman Belediyesinden konuyla ilgili alınan bilgiye göre, altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte bölgeye ruhsat verme işlemlerinin ileriki zamanda verileceği belirtildi. (İLKHA)
Diyarbakır’da çok sayıda silah ele geçirildi
MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı
Siverek'te Sakal-ı Şerif yoğun ilgiyle ziyarete açıldı
İzmir’de bayramda havalar nasıl olacak?
HÜDA PAR’ın Ramazan Bayramı programı belli oldu
Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu
Gölete doğru yuvarlanan otomobil, kaya parçasına takılarak durdu
Buca’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Etiyopya’da heyelan: Ölü sayısı 125’e yükseldi
IHO EBRAR bayram öncesi yetimleri giyindirdi
Ağrı'da rahatsızlanan 66 yaşındaki hasta hastaneye yetiştirildi
Diyarbakır’da aranan şahıslara operasyon
Ağrı’da başıboş köpek sorunu hem can hem mal güvenliğini tehdit ediyor
Diyarbakır’da organize suç örgütüne operasyon: 10 tutuklama
Savaşın yeni yüzü: ABD ve işgalci siyonist rejimin yapay zekâ destekli katliamları
Gençler için yeni kariyer alanı: Gayrimenkul sektörü üniversitelere giriyor
MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Anıl: Zalime karşı tek yürek olmalıyız
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 247’ye yükseldi
Biriktirdiği harçlığını Gazze'ye bağışladı
"Kadir Gecesi’ni ibadet ve hayırla değerlendirin, affedilmeyenler var"
Gaziantep'te aranan cinayet zanlısı yakalandı
Şırnak'ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 170 gözaltı
Mersin’de geniş çaplı asayiş uygulaması: 678 kişi yakalandı
Gaziantep'te vakıf camileri Kadir Gecesi ve bayrama hazırlandı
İran, siyonist rejime ait iki İHA’yı daha düşürdü
Müftü Bekiroğlu: Kadir Gecesi, 83 yıl ibadetle geçirilen bir ömre bedeldir
Cizre'de bin yetime bayramlık elbise yardımı yapıldı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber’den Kadir Gecesi mesajı
Yükleniyor






