• BIST 100

    9658,72%-0,85
  • DOLAR

    36,52% 0,26
  • EURO

    38,03% 0,11
  • GRAM ALTIN

    3344,74% -0,63
  • Ç. ALTIN

    5390,78% -1,40

Batman'da Ramazan öncesi çarşı pazar hareketliliği yaşanıyor

GÜNDEM 28.02.2025 18:21:42 0
Batman

İslam alemi, uyanacağı ilk sahurun heyecanını yaşarken, hazırlıklarını da hızlandırdı. Batman'da iftar ve sahur alışverişi için vatandaşlar, çarşı ve pazarların yolunu tutuyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına son bir gün kala Batman'da market, pazar ve fırınlarda hareketlilik yaşanıyor. İftar ve sahur sofraları için gerekli temel gıda ürünlerini alanlar, kent merkezinde alışverişe başladı.

Özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tahin, helva, hurma, pekmez, zeytin, peynir ve iftarlık ürünlere ilgi arttı.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, ilk sahur, ilk teravih ve ilk orucun heyecanı içinde alışveriş yaptıklarını söyledi.

"Sahur için kahvaltılık ürünler aldık"

Sahur için genelde kahvaltılık ürünler aldıklarını söyleyen Hasan Zengin, "Allah nasip ederse yarın Ramazan ayının birinci günü. Biz de bundan dolayı alışverişe geldik. Sahurda genelde kahvaltılık ürünler yeniliyor. Mideye oturmaması için sıcak yemek yiyemiyoruz. Bunun için peynir, tahin, pekmez, helva gibi kahvaltılık şeyler aldık. Allah nasip ederse oruç güzel geçecektir. Çünkü oruç her zaman güzeldir. Allah'a itaat edilen şeyler her şey güzeldir." dedi.

"Oruç sıhhattir"

İlk gün orucunun heyecanı içinde olduklarını ifade eden Muhittin Erdem, "Ramazan hazırlıkları için ihtiyaçlarımızı alıyorlar. Çünkü mutfağa neler lazım olduğunu bayanlar bizden daha iyi bilmektedirler. Yarın Ramazan orucunun ilk günü ve bu akşam da ilk teravihin mutluluğunu yaşayacağız. Sahur için genelde tahin, helva, reçel, bal ve yumurta gibi şeyler aldık. Yıl 12 aydır ve bir ayını bedenin biz zekâtı olarak anlamalıyız. Bütün Müslümanlara mutlaka Ramazan orucunu tutmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü oruç sıhhattir." ifadelerini kullandı.

"Tok tutacak şeyleri almaya özen gösteriyoruz"

Ramazan hazırlığı için çarşıya geldiklerini belirten Kemal Ekinci, "Bu gece ilk sahura kalkacağız ve yarın Ramazan orucunun ilk günüdür. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi ise sahur için tahin aldım. Kilosu 170 liraydı ve uygundu. Peynir, reçel, kabak reçeli ve yoğurdu biz kendimiz yapıyoruz. Oruçta tok tutacak şeyleri almaya özen gösteriyoruz." dedi.

"Ramazan ayı dünyaya barış ve huzur getirsin"

Mevlüde Bağcı ise şunları söyledi: "Ramazan için pazardan yeşillik, yoğurt ve kaz aldım. Çarşıdan ise tahin, pekmez, helva ve diğer şeyleri aldım. Allah'tan, bu Ramazan ayı hürmetine dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum."

"Rabbim Ramazan ayını herkes için hayırlı kılsın"

Çarşı ve pazarda yaşanan yoğun kalabalıktan dolayı eski Ramazan aylarını hatırladıklarını belirten Neslihan Ulutepe, "Sahur için alışveriş yaptık. Tahin, pekmez, helva gibi kahvaltılık ürünler aldık. Ramazan ayı nedeniyle bugün çarşı ve pazar çok kalabalık. Bugün eski Ramazan günlerindeki heyecanı yaşadık. Ramazandan dolayı hem milletin hem de bizim içimizde güzel bir heyecan var. Rabbim, Ramazan ayını herkes için hayırlı kılsın ve herkesi kazasız belasız Ramazan Bayramı'na ulaştırsın." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Hür Gençlik Ramazan vesilesiyle camilerde lokum ikramında bulundu

HAKSİAD Gaziantep şubesinde görev değişimi

İstinat duvarına çarpan otomobil ters döndü: 1 yaralı

Trump ile Zelenskiy, kameralar önünde tartıştı: Ya bu anlaşmayı imzalarsınız ya da biz yokuz

Şanlıurfa'da Ramazanın ilk teravih namazında elektrik kesintisi

Mardin’de Ramazanın ilk teravih namazı manevi atmosfer içinde kılındı

Gaziantepliler: Bu mübarek günlerde boykota devam edelim

Malatyalılar teravih namazı için camilere akın etti

Siirt’te ilk teravih coşkusu ile camiler doldu taştı

Tarihte ilk defa Sultanahmet Camii'nde hatimle teravih namazı kılındı

Ramazan ayının ilk teravihinde Cizreliler camilere akın etti

Bingöl’de halk pazarında hırsızlık: 5 şüpheli yakalandı

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta’dan Ramazan ayı mesajı

Bursa'da binlerce kişi teravih namazını tarihi Ulu Camii'nde kıldı

Diyarbakırlılar Ramazanın ilk teravih namazını eda etti

Bingöl’de ilk teravih coşkuyla eda edildi

Bingöl’de Ramazan öncesi market denetimleri artırıldı

Batman'da Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

İl il sahur ve iftar saatleri

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Ramazan ayı mesajı

İtalya'dan nükleer enerjiye dönüş kararı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD'de

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Ramazan ayı mesajı

Alpaya: Ramazan ayının Müslümanların sıkıntılarından kurtuluşlarına vesile olmasını diliyoruz

Şırnak Valisi Ekici'den Ramazan mesajı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili'den Ramazan ayı tebriği

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru : İlçemı̇zdeki konut krı̇zı̇ne acı̇l çözüm bulunmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Ramazan-ı Şerif mesajı

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Dicle Üniversitesinde Gazze ve Şehadet programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ