• BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,97% 0,01
  • EURO

    48,78% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5452,27% -2,06
  • Ç. ALTIN

    9333,62% -3,82

Batman'da sağlıkta yüzde 80 rahatlama öngörülüyor

11 Temmuz 2025, Cuma 16:27
11 Temmuz 2025, Cuma 16:27
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, devam eden sağlık yatırımları tamamlandığında, Batman'da sağlık hizmetlerinde yüzde 80 oranında rahatlama yaşanacağı öngörüsünde bulundu.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, Batman'da sağlık alanında önemli yatırımların sürdüğünü ve bu yatırımların tamamlanmasıyla sağlık hizmetlerinde büyük bir rahatlama yaşanacağını belirtti.

Batman'ın büyük şehir olma yolunda hızla ilerlediğini ve nüfusun her geçen gün arttığını vurgulayan Dursun, bu gelişmeye paralel olarak sağlık yatırımlarında da dikkat çekici bir artış yaşandığını söyledi.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun

"500 yataklı hastane 700'ü aşabilir"

Yapımı devam eden 500 yataklı devlet hastanesinin kapasitesinin 710-720 yatak seviyesine çıkarılmasının gündemde olduğunu dile getiren Dursun, "Bu, Batman için önemli bir kazanım olacak ve inşaatın 2026 ortalarında tamamlanması bekleniyor." dedi.

Diş Fakültesi ve İluh Devlet Hastanesi gelişmeleri

Batman Üniversitesi Diş Fakültesi inşaatının da devam ettiğini belirten Dursun, uygulama kısmının halihazırda aktif şekilde hizmet verdiğini ve vatandaşlara önemli bir sağlık hizmeti sunduğunu ifade etti. İluh Devlet Hastanesi'ne ilişkin gelişmelere de değinen Dursun, hastane için belirlenen alanın tekrar hizmete kazandırılması yönünde çalışmaların sürdüğünü belirterek, bu sürecin sağlık altyapısını daha da güçlendireceğini kaydetti.

"Onkoloji merkezi hizmete girdi"

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde açılan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi'nin PET/CT ve radyoterapi sistemleriyle birlikte önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Dursun, bu hizmetlerin Batmanlılar için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

"Yeni sağlıklı yaşam merkezleri hizmette"

Yeni Sağlıklı Yaşam Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASEM) projelerinin de hızla sürdüğünü belirten Dursun, tamamlanan merkezlerin vatandaşlara hizmet vermeye başladığını ifade etti.

"Eksiklikler hâlâ mevcut"

Tüm bu yatırımlara rağmen bazı sorunların devam ettiğini belirten Dursun, "Sağlık alanında önemli adımlar atılsa da bazı eksiklikler hala mevcut. Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hem eğitim hem de araştırma kısımları tam olarak aktif değil. MHRS alanında sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle branş doktorları konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Gelen hekimlerin mecburi hizmetlerini tamamlayıp gitmesi ve yan dal branşlarının nüfusla orantılı olarak verilmemesi nedeniyle randevu bulmada zorluklar yaşanıyor. Yukarıda bahsedilen hizmetlerin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle sağlık altyapısının güçleneceği ve sorunların büyük ölçüde giderileceği öngörülüyor." dedi.

"Yüzde 70-80 rahatlama bekleniyor"

Sağlık alanında tamamlanmak üzere olan tüm bu yatırımların devreye girmesiyle birlikte Batman'daki sağlık hizmetlerinde büyük bir rahatlama yaşanacağını vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Batman, hem kendisi büyük şehir olma yolunda ilerliyor hem de çevre illere yoğun bakım ve poliklinik hizmetleri anlamında önemli katkılar sağlıyor. Günde 12-13 bin hastaya hizmet veren bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunuyor. Mevcut durumda İluh Devlet Hastanesi tam kapasiteli bir hastane olarak hizmet veremiyor. Tüm bu sağlık yatırımları tamamlandığında Batman'da sağlık hizmetlerinde yüzde 70-80 oranında bir rahatlama yaşanması bekleniyor." (İLKHA)

Irak, Suriye ve Lübnan tezkereleri Resmi Gazete’de yayımlandı

Trump, Putin’le planlanan görüşmeyi iptal etti

Eskişehir’de kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı

Trump, Wall Street Journal'ın Ukrayna hakkında haberini yalanladı

HAMAS'tan, işgal parlamentosunun Batı Şeria'nın ilhakına yönelik adımına tepki

İzmir açıklarında 14 düzensiz göçmen kurtarıldı

UAD: israilin Gazze'ye yardım göndermesine izin vermesi zorunludur

Dışişleri Bakanlığı: israilin Batı Şeria adımı yok hükmündedir

ABD, Ukrayna'nın bazı uzun menzilli füzeleri kullanmasına yönelik kısıtlamaları kaldırdı

Türkiye pazarının kendisine kapatılmasının ardından "israilli" bir şirket iflas etti

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması finali Gaziantep’te gerçekleşti

Afganistan, Hindistan'ın Kabil'deki diplomatik misyonunun yükseltilmesini memnuniyetle karşıladı

Batman’da “torbacı” operasyonu: 5 adrese eş zamanlı baskın

Avrupa'da kuş gribi alarmı: Hollanda'da 161 bin tavuk itlaf edildi, Fransa riski "yüksek"e çıkardı

Motosikletiyle tıra arkadan çarpan üniversiteli genç, hayatını kaybetti

ÖSYM: YKS tercihleriyle ilgili iddialar gerçeği yansıtmıyor

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 172'ye yükseldi

Ukrayna, Rusya'daki askeri tesis ve petrol rafinerisini vurduğunu duyurdu  

Camilerde görevli öğreticilere hizmet içi eğitim

Yazar Demirbağ: Tiryakilik haline kadar kitapla yatıp kalkmamız lazım

Mardin’de bin 500 yıllık mozaik ele geçirildi

Şırnak'ta otobüs ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

HÜDA PAR heyetinden Mezitli esnafına ziyaret

Konya’da 3 katlı binada yangın: 1 ölü

HÜDA PAR Aile Başkanı Sülün: Tesettür aile yapısını, mahremiyeti ve ahlakı korur

Kocaeli'de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kış lastiğinden kaçınmak hayatınıza mal olabilir!

Konya’da düzenlenen 12. Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden burs duyurusu

Gaziantep'te 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Irak, Suriye ve Lübnan tezkereleri Resmi Gazete’de yayımlandı

Trump, Putin’le planlanan görüşmeyi iptal etti

Eskişehir’de kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı

Trump, Wall Street Journal'ın Ukrayna hakkında haberini yalanladı

HAMAS'tan, işgal parlamentosunun Batı Şeria'nın ilhakına yönelik adımına tepki

İzmir açıklarında 14 düzensiz göçmen kurtarıldı

UAD: israilin Gazze'ye yardım göndermesine izin vermesi zorunludur