• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Batman'da Şehid Yahya Sinvar'ı anımsatan koltuğa yoğun ilg

20 Ekim 2024, Pazar 15:06
20 Ekim 2024, Pazar 15:06
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da siyonist işgalcilerle çatışarak kahramanca şehit olan HAMAS lideri Yahya Sinvar için temsilen getirilen koltukta poz verilerek "Bir Ölür, Bin Diriliriz" mesajını verme programı düzenlendi.

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanlığı (Hür Gençlik) tarafından Batman merkez Gülistan Caddesi'nde program düzenlendi. Vatandaşlar Şehid Yahya Sinvar'ı anımsatan koltuğa yoğun ilgi gösterdi.

siyonist işgalcilerle çatışarak kahramanca şehid olan HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın direnişi ve mücadeleyi simgeleyen koltukta oturma şekline atfen yapılan programda vatandaşlar koltukta oturup, poz vererek siyonist işgalci katiller ve destekçilerine "Bir Ölür, Bin Diriliriz" mesajı verilmek istendi.

Programa gelen vatandaşların temsilen bırakılan koltukta verdikleri poz ile "Bir Ölür, Bin Diriliriz" mesajı verilip Yahya Sinvar'ların her zaman olacağı mesajını başta siyonist işgalciler, ABD ve tüm emperyalistlere göstermek istendi.

Şehid Yahya Sinvar'ın siyonistlere verdiği mesajı vermeye için böyle bir program düzenlediklerini belirten HÜDA PAR Batman İl Gençlik kolları Başkanı Burak Demir, direniş ruhuyla yetin bir gençlik olmak istediklerini söyledi.  

HÜDA PAR Batman il Gençlik kolları olarak Gülistan Caddesi'nin başında bir simge koltuk ve brandalarını hazırlayarak Şehid Yahya Sinvar'ı anımsatmak ve direnişin yanında olduklarını ifade den Demir, "Amacımız ise Şehid Yahya Sinvar'ın daha önce Gazze'de evi bombalandığında, evinden kalan koltukta siyonistlere 'ben buradayım' mesajı vermişti. Ayrıca şehid olmadan önceki son anlarında da kahraman şehid komutanın bir koltuktaki görüntüleri görülmüştü. Direnişin simgesi haline gelen o koltuk görüntüsünün anısına bizde burada böyle bir program yapmak istedik."

"En yakın zamanda direnişin zafere ulaşması ümidindeyiz"

Batman'da simge bir koltukla buradan siyonistlere bir mesaj vermek istediklerini söyleyen Demir, "Allah'ı izniyle 'Bir Ölür, Bin Diriliriz' mesajını vermek istedik. İlk günde olduğu gibi şimdide direnişin arkasında olduğumuzu göstermek için böyle bir çalışma başlattık ve gençlerin ilgisi büyük. Allah'ın izniyle bu direniş ruhuyla büyüyorlar. En yakın zamanda direnişin zafere ulaşması ümidindeyiz. Buraya gelen genç ve yetişkinler sembolik olan koltuğa oturup Şehid Yahya Sinvar'ı anma amacıyla poz verip fotoğraf çekiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Her zaman şehitlerimizin izinde yürüyeceğiz"

Şehid Yahya Sinvar'ın anısını yaşatmak için burada olduklarını belirten Ali Özdemir, "Allah yolunda öldürülenlere kesinlikle ölü demiyoruz, zira onlar şehittirler ve Allah katında diridirler. Bizde buraya şehit ve mücahit komutan Yahya Sinvar'ın ölmediğini, diri olduğunu 'Bir Ölür, Bin Diriliriz' anımsatmak ve şehid Yahya Sinvar'ın anısını yaşatmak için buradayız. Bütün siyonistlere mesajımız, 'Bir Ölür, Bin Diriliriz' sizden korkmuyoruz ve hep var olacağız. Her zaman şehitlerimizin izinde yürüyeceğiz." dedi.

"Şehid Yahya Sinvar'ın anısına fotoğraf çektik"

Her zaman direnişin yanında olduklarını ifade eden Taha Dursun, "Gülistan Caddesi'nde sembolik bir koltuk bırakılmış ve biz de buradan direnişin arkasında olduğumuzu göstermek için şehid Yahya Sinvar'ın anısına fotoğraf çektik ve direnişin yanında olduğumuzu söylemek istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü