• BIST 100

    11504,99%1,86
  • DOLAR

    41,38% 0,01
  • EURO

    48,77% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4953,02% 1,02
  • Ç. ALTIN

    8106,03% 0,95

Batman’da selin ardından temizlik çalışmaları devam ediyor

22 Kasım 2023, Çarşamba 12:45
22 Kasım 2023, Çarşamba 12:45
Batman’da selin ardından temizlik çalışmaları devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman’da selin ardından temizlik çalışmaları devam ediyor

Batman’da sağanak yağışın getirdiği sel sonrası su basan ev ve iş yerleri ile çamur ve balçıkla dolan yolların temizlenme çalışmaları sürüyor.
19 Kasım Pazar gecesi 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları hızla sarılıyor. Batman Valiliği koordinesinde Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, AFAD, DSİ iş makineleri ve kamu kurumlarından görevlendirilen personelden oluşan ekipler, selden etkilenen Seyitler, Hürriyet ve Karşıyaka mahallelerinde ev ve iş yerlerini su basan vatandaşların konutlarında biriken suları kurulan motopomplar vasıtasıyla tahliye edilerek, cadde ve sokaklarda biriken çamur da toplanıyor.

“Bin 654 personel ile çalışmalar hızla devam ediyor”
Komşu illerden sağlanan ekip ve ekipmanların da desteğiyle yürütülen çalışmalarda, 315 araçla bin 654 personel sel bölgesinde çalışmaya başladı.
Batman Valisi Ekrem Canalp, Vali Yardımcıları Mustafa Caner Culukar ve Şükrü Alperen Göktaş ile birlikte Seyitler Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vali Canalp’ın görüşlerine yer verilen yazılı açıklamada, il genelinde 20 mahallede selden etkilenmiş konut ve iş yerinin bulunduğu şeklinde ihbar alındığı, ancak Seyitler, Karşıyaka ve Huzur mahallelerinde daha fazla hasarın yaşandığı belirtildi.
Sel felaketinden en çok Seyitler Mahallesi’nde hasar meydana geldiği bildirilen açıklamada, 'Konut ve işyerlerinin zemin katlarına dolan suları 19 vidanjör ve 113 motopompla boşaltmaya başladık. Belediye ekipleri de kaldırımları ve yolları temizledi. Sel felaketinin izlerini silmek için pandemi döneminde büyük faydaları görülen Vefa Destek Grupları tekrar kuruldu ve alana sevk edildi. İlk etapta SYDV, Belediye ve İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlarda çalışan personellerimizi de bir hafta süreyle buradaki vefa gruplarımıza ev temizlikleri için alana çekeceğiz. Bu şekilde oluşturulan beşer kişilik ekipler halinde vatandaşlarımızın evlerinde biriken çamurları temizleyip, yıkayacağız. Çalışmaların hızlı yürütülebilmesi için 600 personel çalışmalara dahil edildi. Şu anda kurumsal kapasitemizi artırmanın zamanı. Belediyeye aldığımız 200 işçimiz vardı. Bu 200 işçiyi de yarın itibarıyla göreve başlatacağız. Böylece 600 kişilik ilave personel ile ev temizliklerine yardım etmek üzere kapasiteyi artıracağız. Ayrıca vatandaşlarımıza kahvaltı, aynı zamanda iki öğün sıcak yemek dağıtımına başladık. Zarar tespit komisyonlarımız şu anda ev ev dolaşarak ne kadar zararları varsa bunların tespitlerini yapıyorlar. Nerede ne eksiklik varsa onlara da müdahale ediyoruz. Bu şekilde sahaya güçlü bir şekilde girdikten sonra yakın zaman içerisinde durumu toparlama imkanımız olacak' ifadelerine yer verildi.

Şırnak'ta virajı alamayan araç takla attı: 2 yaralı

Rusya’dan START Anlaşması'nın hükümlerine devam teklifi

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine yardım

İtalya'da Küresel Sumud Filosu'na destek artarak devam ediyor

Ahilik Haftası İstanbul'da mehter yürüyüşü ve dua ile başladı

Baltık semalarında Rus ve Alman uçakları karşı karşıya geldi

HÜDA PAR Antalya İl Gençlik Kolları 'Eğitim Programı' düzenledi

Tom Barrack’tan dikkat çeken ''Hizbullah'' açıklaması

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Gaziantep'te "Son Kale: Aile" paneli düzenledi

Pasifik'te Ragasa Tayfun'u alarmı

Kurtalan-Batman kara yolunda kaza: 3 kişi yaralandı

Babalarının cenazesine katılmak için yurt dışından gelen kardeşler trafik kazasında hayatını kaybetti

Siirt’in güzellikleri objektiflere yansıdı

4 yaşındaki küçük kız oyun parkında ayağını oyun aletine sıkıştırdı

DMM, “depremzedelere konteyner verilmedi” iddiasını yalanladı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştırmalıyız

Şanlıurfa’da feci kaza: 2 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da 7 kilogram skunk ele geçirildi

Şanlıura’da ruhsatsız tabanca ele geçirildi

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Sülün: Aileyi yıkacak yasalar ve projeler dayatılıyor

İşgal medyası: HAMAS’ın 20 bin savaşçısı var ve bizi uzun bir savaşa sürükleyecek

Adıyaman'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükseköğretimde Türkiye-Polonya iş birliği

Şırnak’ta asayiş operasyonları: 145 gözaltı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: Bir gözaltı

Gaziantep'te park denetimlerinde aranan 2 şahıs yakalandı

İşgal saldırıları nedeniyle Gazze'de Rantisi ve Göz hastaneleri hizmet dışı kaldı

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve dolandırıcılık operasyonu

Diyarbakırlı kadınlardan Gazze ve Sumud için dayanışma çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak'ta virajı alamayan araç takla attı: 2 yaralı

Rusya’dan START Anlaşması'nın hükümlerine devam teklifi

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine yardım

İtalya'da Küresel Sumud Filosu'na destek artarak devam ediyor

Ahilik Haftası İstanbul'da mehter yürüyüşü ve dua ile başladı

Baltık semalarında Rus ve Alman uçakları karşı karşıya geldi

HÜDA PAR Antalya İl Gençlik Kolları 'Eğitim Programı' düzenledi