• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Batman’da su sporları finali düzenlendi

12 Kasım 2023, Pazar 06:00
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Batman’da su sporları finali düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman’da su sporları finali düzenlendi

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası finali gerçekleştirildi.
Hasankeyf ilçesinde gerçekleştirilen şampiyonalar 8 kategoride gerçekleştirildi. 2 gün süren şampiyonluk yarışlarında Türkiye Sujeti Yarışları’nda Pro Stock1 kategorisinde Türkiye şampiyonu Furkan Yılmaz, ikinci Serdar Ata ve üçüncü Hasan Mert İkiz oldu. Open Pro kategorisinde Türkiye birincisi Kahraman Aktaş, ikinci Kaan Şanver ve üçüncü Yusuf Baki Soylu oldu. Pro Stock2 Kategorisinde Türkiye şampiyonu Derin Sağun, ikinci İlyas Şahin, üçüncü Tayfun Borazan, dördüncü Fatih Aktaş ve beşinci Nihat Baldemir oldu.
Kadınlarda Türkiye şampiyonu Selçin Ata, ikinci Ayşenur Varan, üçüncü Mine Demirbaşa ve dördüncü Ekatarina Borazan oldu.
Gençlerde Türkiye Şampiyonu Ahmet Efe Gülgür, ikinci Demir Ata ve üçüncü Defne Karaduman oldu. Drag kategorisinde Nihat Baldemir, ikinci İlyas Şahin, üçüncü Tayfun Borazan ve dördüncü Kaan Şanver oldu.
Flyboard Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu Furkan Yılmaz, ikinci Kahraman Aktaş, üçüncü Tayfun Borazan ve dördüncü Hakan Aksoy oldu.
Jetsurf kategorisinde Türkiye şampiyonu ise Murat Yorgancılar olurken ikinci Efe Gülsoy, üçüncü Mertcan Tunca, dördüncü Deniz Özkardeş, beşinci Sedat Eruş, altıncı Barış Özkaya ve yedinci ise Gökmen Köse oldu.
Türkiye finallerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, 'Üç branşta spor dallarının Türkiye finallerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hasankeyf kültür turizmi ile ön planda olan bir ilçemizdir. Bu vesile ile Ilısu Barajı’nı da Türkiye su sporlarının hizmetine sunmuş olduk. Bu vesile ile ilk defa şampiyonalar oldu. Halkımızdan da yoğun katılım oldu' dedi.
Şampiyonayı tarihi Hasankeyf’te gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise tarih ile iç içe yarışma yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Uçar, 'Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak çok büyük bir heyecan ve gurur duyduğumuz bir günü yaşıyoruz. Batman’da Hasankeyf’teyiz, çok büyük bir tarihi dokunun içerisindeyiz. 12 bin yıllık tarihi insanların ayak izlerinin bulunduğu güzel bir destinasyondayız. Burada Türkiye Sujeti, Flyboard Şampiyonası ve Motosurf Şampiyonası’nın final müsabakasını gerçekleştirdik. Türkiye’nin en iyileri burada şampiyonluklarını ilan etti. 32 sporcumuzla buradayız, 8 kategoride yarışlarımızı yapıyoruz. Burada bulunmak bizim için çok özel, çok önemli çünkü buradan Türkiye’nin tamamına hem de dünyaya verebileceğimiz sosyolojik, tarihi adına bir mesaj var. Bu yarışla Hasankeyf yeniden Türkiye’nin gündemine gelmiş oldu ve yeniden su yüzüne çıkacak' ifadelerinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından şampiyonlara madalyaları verildi.

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını