GÜNDEM 18.08.2023 11:30:08 0

Batman’da tarihi mezar taşını taşımak için adeta canlarını dişlerine taktılar

Batman’da tarihi mezar taşını taşımak için adeta canlarını dişlerine taktılar
Haberi Sesli Oku

Batman’da tarihi mezar taşını taşımak için adeta canlarını dişlerine taktılar

Batman’ın Sason ilçesinde jandarma, güvenlik korucuları ve müze personeli üzerinde kabartma işaretleri bulunan yaklaşık 400 kilogram ağırlığındaki mezar taşını 1 kilometre yokuşlu yolda taşımak için adeta canla başla mücadele etti.
Sason ilçesine bağlı Erikli köyünden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta üzerinde çeşitli figürlerin olduğu ve tarihi olduğu değerlendirilen mezar taşını gören vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Yapılan ilk incelemelerin ardından tarihi değere sahip olduğu değerlendirilen mezar taşının taşınmasına karar verilmesinin ardından taşın bulunduğu yere giden jandarma, güvenlik korucuları, müze müdürlüğü ekipleri ve köyde bulunan vatandaşlar, 400 kilogram ağırlığındaki taşı yokuşlu yolda taşıyabilmek için yoğun çaba sarf etti. Tarihi mezar taşını battaniyelere saran ekipler, kalas ve halatlar yardımıyla yokuşlu zorlu yolda yaklaşık 1 kilometre taşıyarak Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Taşın taşınması için jandarma, güvenlik korucuları ve müze müdürlüğü ekiplerinin yoğun çaba sarf ettiğini belirten vatandaşlardan Sezgin Ayaz, tarihi olduğu değerlendirilen üzerinde kabartma figürlerinin bulunduğu mezar taşının yokuşlu yolda 1 kilometre boyunca taşınarak yetkililere teslim edildiğini söyledi.

Brent petrolün varili 74 dolar seviyesinde

Mardin’de silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

İşgalci ABD, Orta Doğu’daki askeri varlığını artırıyor

Yağışlar Bursa barajlarındaki su seviyesini yükseltti

Rusya: Ukrayna’nın saldırılarında 93 İHA düşürüldü

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan boykot açıklaması

Eşeği ile sulama kanalına düşen çoban hayatını kaybetti

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Yükleniyor