Batman'da tekstil, ayakkabı ve hediyelik eşya fuarı açılacak

Tarih: 27.10.2024 10:47 Güncelleme: 27.10.2024 10:47
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 6-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 1'inci Tekstil, Ayakkabı ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın açılacağını söyledi.

Çiftçi, 6-12 Kasım tarihleri arasında Batman Valiliği önünde düzenlenecek olan Batman 1'inci Tekstil, Ayakkabı ve Hediyelik Eşya Fuarı’na yerel esnafların gerekli özeni göstermemesinden dert yandığını belirtti.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Oda olarak esnafları tek tek arayarak fuara katılım sağlamaları için davet ettiklerini ve stant ücretlerinin kar amacı gütmeden düşük tutmalarına rağmen katılımın az olmasının kendilerini üzdüğünü söyleyerek fuarların önemli bir ticaret ve reklam alanı olduğunu ifade etti.

"Stant ücretlerinin geliri muhtaçlara hediye çeki olarak verilecek"

Fuar çalışmalarında yerel esnafa destek olsun diye fuar çalışmalarını bizzat takip ederek yürüttüklerini ve hiçbir kar amacı gütmediklerini ifade eden Çiftçi, "Sadece esnaflarımıza hizmet olsun ve ticaretlerini ileriye taşısınlar diye çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Stant kiralama için verilen ücretler fuar masrafı olacak şekilde ve Batman Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma aracılığıyla belirlenen muhtaçlara fuarda harcamaları için hediye çeki olarak dağıtılacaktır. Fuarı oda olarak organize ettiğimiz için ücreti çok uygun tuttuk ve hiçbir kar amacı taşımadık. Çünkü biz esnaflara hizmet etmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fuarın esnaflarımıza ve ilimize katkı sağlamasını temenni ediyorum"

Stant ücretlerini çok uygun tutmalarına rağmen fuara rağbetin çok az olduğunu belirten Çiftçi, yerel esnaftan çok daha fazla ilgi ve katılım beklediklerini söyledi.

Çiftçi, "Daha öncesinden bazı esnaflarımız 'Neden dışardan esnaflar gelip fuarlar açıyorlar' diye şehir dışından gelip fuar açanlar için tepki göstermiştiler. Biz de yerel esnafımıza destek olalım, diye böyle bir fuarı İl Kültür Müdürümüzle organize ettik ve çalışmaya başladık. Katılmayan esnaflarımızın belki değişik sıkıntıları olabilir, birçoğu eleman yetersizliğinden dolayı katılamayacaklarını söylediler ve belki de  birçoğu bir ilk olduğu için cesaret edemediler. İnanıyorum ki gelecek yıllarda fuara rağbet o kadar artacak ki belki yer bile yetersiz gelecektir. Biz oda olarak esnaflarımıza aralıksız hizmet etmeye devam edeceğiz. Fuarın esnaflarımıza ve ilimize katkı sağlamasını temenni ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Girit’te orman yangını

Antalya'daki orman yangınlarında 53 hektarlık alan zarar gördü

Şırnak’ta Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlenecek

Güney Kore'nin yeni başbakanı belli oldu

Batman'da kuaförler dernekleşti: Mesleki sorunlara ortak çözüm arayışı

Sultangazi Kent Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Merkez Bsı rezervleri azaldı

Bingöl Umut Kervanı’ndan 8 milyon TL’lik yardım

Endonezya'da feribot kazası: 4 ölü, 38 kayıp

Endonezya, Gazze'deki Endonezya hastanesinin müdürünü katleden işgal rejimini kınadı

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Suudi ordusu ilk THAAD füze savunma ünitesini konuşlandırdı

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme

Yeşilyurt'ta geçici elektrik abonelik başvuruları başladı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın görüşmesine ilişkin açıklama

İşgalciler 6'sı öğrenci 21 Filistinliyi esir aldı

Meteoroloji’den 10 il için kuvvetli yağış uyarısı

Malatya'ya 400 milyon TL değerinde eğitim kompleksi

İstanbul'da orman yangını

MEB'den bütçe yönetiminde dijitalleşme ve yapay zekâ desteği

Yükleniyor