• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

Batman'da tüm başıboş köpekler toplandı: Hayvanlar korunaklı alanda rehabilite ediliyor

07 Nisan 2025, Pazartesi 16:22
07 Nisan 2025, Pazartesi 16:22
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Valisi Ekrem Canalp, şehirdeki tüm başıboş köpeklerin toplanarak 170 dönümlük bir alanda kurulan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildiğini açıkladı.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, şehirdeki başıboş köpeklerin toplanması sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, Türkiye'de sokak hayvanlarının tamamının korunaklı bir alanda toplanacağı ilk il olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Batmanlılara verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Büyük gurur duyuyoruz"

Hayvan bakım merkezinin hayvanların kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirileceği örnek bir tesis olduğunu belirten Canalp, "Türkiye'de sokak hayvanlarının korunaklı bir alanda tamamının toplanacağı ilk il Batman olacak demiştik. Şu anda Batmanlılara vermiş olduğumuz bu sözü yerine getirmekten büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Biz bütün sokak hayvanlarımızın tamamını etrafı 170 dönümlük alan olan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde topladık." dedi.

"Bu merkez Türkiye'de örnek teşkil edecek bir donanımda"

"Şu anda Batman'ımızın şehir merkezinde, ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde tamamında olmak üzere bütün sokak hayvanlarımız buraya toplanmış vaziyettedir" diyen Canalp, "Bu merkez Türkiye'de örnek teşkil edecek bir donanımdadır. Hayvanların her türlü konfor ihtiyacını karşılamaya yetecek bir tesistir burası. Her türlü bakım ve tedaviyle ilgili, her ihtiyacı karşılayacak bir merkezi inşa etmiş durumdayız. Bunun içerisinde büyük ırakların, küçük ırkların birbirlerinden ayrıldığı, erkeklerin ve dişilerin birbirlerinden ayrıldığı ve yavrulu hayvanların ayrıldığı; ameliyathanelerin, yoğun bakım ünitelerinin ayrıldığı, dışardan içeriye girişlerin de engellendiği dört dörtlük bir merkez halinde faaliyete geçmiş durumdadır." ifadelerini kullandı.

"4 ekibimiz hazırda beklemektedir"

Buraya topladıkları bütün hayvanların tamamının kısırlaştırma işlemlerini yaptıklarını belirten Canalp, "Aynı zamanda hayvanlarımıza çipleri de takılmış durumdadır ve bu hayvanlarımızdan da tedavi ihtiyacı olan hayvanlarımıza da gerekli tedavi hizmetleri bu merkezde verilmiştir. Aşılama faaliyetleri sonrasında da bu hayvanlarımız şu anda topluca bu merkezde bulunmaktadırlar. Bundan sonraki zaman içerisinde belki haftada bir iki tane ihbarlar üzerine yakalayamadığımız eğer hayvanlar varsa, 4 ekibimiz hazırda beklemektedir, bu ekiplerimiz ihbar olursa hayvanları alıp burada gerekli işlemleri yapıp onları koruma altına almaya çalışacağız. Bu çalışmamıza devam edeceğiz." diye konuştu.

"Şehirlerimizi sahipsiz hayvanlardan steril hale getirmek zorundayız"

Canalp, açıklamasının devamında başıboş köpeklerin şehir yaşamını olumsuz etkilemesini engellemek için hayata geçirilen projeyi vurgulayarak şunları söyledi:

"Özellikle çocuklarımızın, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın şehirlerdeki hayat konforunu sağlayabilmek için de şehirlerimizi sahipsiz hayvanlardan da steril hale getirmek zorundayız. İnsanlar,  sokak hayvanları söz konusu olduğu zaman akşam ve sabahın erken saatlerinde özellikle de çocuklarını sokağa çıkarmada tereddüt yaşıyorlar." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Japonya'da kar yağışı kazalara yol açtı: 4 ölü, 16 yaralı

Yapıcıoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

İşgalciler, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Irak Başbakanı, DEAŞ tutuklularının yargılanmaları için AB'ye iade edilmesi çağrısında bulundu

Trump'ın Grönland açıklamaları sonrası Danimarka: NATO, Arktik'teki faaliyetlerini artırmalı

Isparta'da otomobil elektrik direğine çarptı: 5 yaralı

Türkiye'nin Suriye'ye ihracatı 2025'te yaklaşık yüzde 70 arttı

Umut Kervanı’ndan Van’daki ihtiyaç sahiplerine yardım

Kilis’te sınır kapısında hayvan postları ele geçirildi

Bakan Uraloğlu: Batman'ın yatırımlarla kalkınması için çalışıyoruz

Mardin Nusaybin’de kar yağışı etkili oldu, ilçe beyaza büründü

Mescid-i Aksa'da 60 bin kişi Cuma namazı kıldı

Balıkesir'de 3.9 büyüklüğünde deprem

Gine, yıllar sonra Afrika Birliği ailesine yeniden katıldı

5 günlük bebeğe şiddet iddiası: Hemşire hakkında yakalama kararı

Orban'dan Zelenskiy'e tepki: Sınırı aştı

Batman'da orman ekiplerinden yaban hayatına kış desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli