• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Batman’da yapay zekâ ve değer temelli yaklaşım paneli düzenlendi

04 Mayıs 2025, Pazar 16:51
04 Mayıs 2025, Pazar 16:51
Batman’da yapay zekâ ve değer temelli yaklaşım paneli düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Temsilciliği, yapay zekâ alanında farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Temsilciliği, çağımızın hızla gelişen teknolojik gerçekliğine dair farkındalık oluşturmak, gençliği bu dönüşüme hazırlamak ve milli-manevi değerler doğrultusunda bilinç inşa etmek amacıyla Eğitim-Bir-Sen toplantı salonunda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Programda, yapay zekâ alanında önde gelen akademisyenlerden biri olan Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul bir sunum gerçekleştirdi.

"Yapay Zekânın Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı sunumuyla konuklarla buluşan Prof. Dr. Ertuğrul, yapay zekânın tarihsel gelişim sürecini, günümüz toplumuna etkilerini ve yakın gelecekte insan hayatını nasıl dönüştürebileceğini detaylı şekilde anlattı.

Sunumda yalnızca teknolojik gelişmeler değil; bu gelişmelerin insanlık, ahlak, hukuk ve toplumsal değerler üzerindeki etkileri de kapsamlı biçimde değerlendirildi. Prof. Dr. Ertuğrul, yapay zekâ teknolojisinin sadece mühendislik veya yazılım boyutunda ele alınmaması gerektiğini; insanı merkeze alan, değer temelli bir yaklaşımla geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Özellikle gençliğin bu alanda bilinçli, eleştirel düşünen ve millî değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesinin stratejik bir öncelik olduğunun altını çizdi.

"Teknolojiyi değerlerle yoğurmalıyız"

Ertuğrul, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Yapay zekâ, dünya düzenini köklü şekilde değiştirmekte olan bir güçtür. Bu güce karşı kayıtsız kalmak, geleceğimizi başkalarının şekillendirmesine izin vermek anlamına gelir. Bizler, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir yaklaşımla bu teknolojileri anlamalı, geliştirmeli ve yönlendirmeliyiz."

"Yerli teknolojiler için kararlı adımlar çok faydalıdır"

Teknolojinin ve dijitalleşmenin insanı merkeze alan, adalet ve hakkaniyetle yoğrulmuş bir bilinçle şekillenmesi gerektiğini belirten Ertuğrul, "Bu inanç doğrultusunda, gençliğimizi sadece teknoloji kullanıcıları değil; aynı zamanda yerli ve millî teknolojilerin üreticileri hâline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gençlik anlayışımız; köklerini kadim medeniyetimizden alan, ufkunu ise bilim ve teknolojiyle şekillendiren bir anlayıştır. Gençliğimizin ilim, irfan ve hikmetle yoğrulmuş bir şekilde geleceğe hazırlanması için bu tür çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Duvara çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı

HAMAS: Gazze’de sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar savaş suçu teşkil ediyor

İran UAEA ile iş birliğini askıya aldı

Gazze bombardıman altında: İşgalciler sivilleri katlediyor

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze’de olanlar soykırımdır

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı

Paşinyan: Yakında Türkiye ile kara yolu bağlantısına sahip olacağız

ABD’de 2 Polonya askeri hayatını kaybetti

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Ukrayna Rus petrol rafinerilerini hedef aldı

Pezeşkiyan: BM yaptırımlarına teslim olmayacağız

İdilde çevre yolu "Ölüm yolu" haline geldi

Siyonist işgalciler Nebatiye'de bir aracı hedefa aldı: 1 şehit

Çanakkale açıklarında 24 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor

Siirt’te kaybolan Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Batman'da "Sumud Filosu"na destek programı düzenlendi

Açık Denizler Antlaşması yürürlüğe giriyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: İkinci güneş enerji santralimizi ilçemize kazandıracağız

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 442'ye yükseldi

Abluka altındaki Gazze’de binlerce kişi gıda yardımlarıyla ayakta kalıyor

İzmir'de 14 düzensiz göçmen yakalandı

ABD uyuşturucu taşıdığını belirttiği tekneyi vurdu: 3 ölü

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından İptal edilen konser kararına destek

Valilik Caddesi Kapalı, Bulvarlar Kazı İçinde: Batman’da Trafik Krizi Derinleşiyor

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kollarının Gazze temalı resim sergisi ve stant çalışması devam ediyor

El Kassam Tugayları işgal esirlerinin yeni fotoğrafını yayınladı

Rusya'dan Ukrayna'ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever: Bismil'in sorunlarını çözmek için takipçi olacağız!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Duvara çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı

HAMAS: Gazze’de sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar savaş suçu teşkil ediyor

İran UAEA ile iş birliğini askıya aldı

Gazze bombardıman altında: İşgalciler sivilleri katlediyor

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze’de olanlar soykırımdır

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı