• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Batman'daki STK'lar: Lübnan'daki saldırı İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır

28 Eylül 2024, Cumartesi 08:03
28 Eylül 2024, Cumartesi 08:03
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist işgal rejiminin Lübnan'da gerçekleştirdiği katliama tepki gösteren Batman'daki STK'lar, bu saldırının İslam'a karşı yapılan bir saldırı olduğunu belirtti.

Batman sivil toplum kuruluşları, Lübnan'da siyonist işgal rejimi tarafından yapılan ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile birlikte birçok kişinin şehit olduğu saldırıyı kınayan bir yazılı açıklama yaptı.

Katil, siyonist terör şebekesi israilin, ABD ve batı müttefikleri ile 12 aydır Gazze'de uyguladıkları katliamların benzerini dün akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Lübnan’da farklı noktalara yönelik bombardımanda 500'ü aşkın Müslüman şehit edildi. Binlerce Müslüman da yaralandı. Bu saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve ona yakın kurmayları da şehit edildi. Hasan Nasrallah, tüm tartışmalardan uzak, israile karşı, siyonizme karşı Gazze’nin yanında durarak, israille çatışarak şehit edildi. Rabbim şehadetini kabul etsin." denildi.

"Bu hak-batıl mücadelesidir"

Bu saldırıdaki amacın kendilerine israilin amacının sadece HAMAS ya da Hizbullah olmadığını gösterdiği vurgulanan açıklamada, "Saldırıdaki amaç vadedilmiş tüm topraklardır. Yine ayan olan şey bu saldırıları israil tek başına değil, şer ittifakı kurduğu, hizmetkârları olan ABD, İngiltere, Fransa ile işbirliği içerisinde yapmıştır. Tüm bunların ışığında bu vahşetin, bir bölgeye, bir beldeye, bir ülkeye yönelik değil, İslam’a karşı olduğunu söyleyebiliriz. Yani bu bir hak-batıl mücadelesi olarak değerlendirilmeli." ifadelerine yer verildi.

"Cesareti İslam beldelerindeki tefrikalardan alıyorlar"

İşgal rejimi ve Batı'nın bu saldırganlığını, İslam ülkeleri ile devam eden diplomatik ilişkilerden, kesilmeyen ticaretten, İslam topraklarından israile akan petrol ve cılız serzenişlerden aldığına dikkat çekilen açıklamada, "Vahşetin asıl cesaret kaynağı, İslam beldelerindeki tefrikalar ve yöneticilerinin iktidar hırsları ile bağlı oldukları batılı dostlarıdır. Oysa Rabbimiz onları dost edinmememiz hususunda bizi kati bir şekilde uyarıyor." denildi.

"Gazze’yi Beyrut’tan, Tahran’ı Diyarbakır’dan ayırırsak israilin emellerine hizmet etmiş olacağız"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Unutmayalım ki, Gazze’yi Beyrut’tan, Beyrut’u Şam’dan, Şam’ı Bağdat’tan, Bağdat’ı Kahire’den, Kahire’yi Tahran’dan, Tahran’ı Diyarbakır’dan, Ankara’dan ayırırsak, israilin emellerine hizmet etmiş olacağız. İhtilaflarımızı bir yana bırakıp, siyonizme ve onun emellerine karşı, batıla karşı, Resulullah'ın buyurduğu gibi yekvücut olmalıyız. Aksi takdirde dün Gazze’de bugün Beyrut’ta yaşananlar yarın ülkemizde dahil tüm İslam beldelerinde yaşanacaktır.

Yöneticilerimizden beklentimiz, bu siyonist vahşet karşısında gerekli tedbirleri almaları ve gerekli adımları atmalarıdır. Tüm ihtilafları bir tarafa bırakarak, asıl düşmana siyonizme, ABD’ye ve işbirlikçilerine karşı birlik olmalılar." (İLKHA)

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı

Çin deney ve gözlem uydusunu fırlattı

Pakistan'da sel felaketi: 645 can kaybı

Gaziantep'te feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

İspanya'da 14 büyük yangın kontrolden çıktı, can kayıpları artıyor

Ukrayna: Donetsk’te 6 yerleşim yerini geri aldık

Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı

Bolivya devlet başkanını seçiyor

Şırnak AFAD gönüllüleri kaynaşma etkinliğinde buluştu

Çanakkale'de orman yangını 2. gününde devam ediyor

ABD'den Rusya'ya yaptırım tehditi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan PKK/YPG'ye uyarı: Bir karış topraktan bile vazgeçmeyiz

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek

HÜDA PAR: Depreme hazırlıksız yakalanmak ihmalkârlığın bir sonucu

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü

Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi

ABD'de Ukrayna konulu zirve yapılacak

Batman'da yere yığılan kadının alkol etkisinde olduğu belirlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı