• BIST 100

    10804,59%0,72
  • DOLAR

    36,68% 0,20
  • EURO

    39,85% 0,12
  • GRAM ALTIN

    3532,30% 0,41
  • Ç. ALTIN

    5670,61% 1,26

Batman'dan "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" kampanyasına destek

GÜNDEM 14.03.2025 16:25:27 0
Batman

Memur-Sen Batman İl Temsilciliği, "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" temasıyla başlatılan imza kampanyasına destek verdi. Aile yapısının korunması ve başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvenceye alınması için destek çağrısı yapıldı.

Memur-Sen Batman İl Temsilciliği, toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması amacıyla “Anayasa Değişsin, Aile Korunsun” sloganıyla başlatılan imza kampanyası için basın açıklaması düzenledi.

Memur-Sen Batman İl Temsilcisi Şehmuz Önlü, yaptığı açıklamada, aile yapısının korunmasının sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal ve kültürel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Önlü, "Toplum değerleriyle barışık, inanç değerlerimize uygun bir erdemliler hareketinin parçasıyız. Ülkemizde, karanlık zihniyetlerin inanç değerlerimize karşı takındığı düşmanca tutumlar nedeniyle yıllardır mücadele ediyoruz." dedi.

Aile kavramının son yıllarda bazı sivil toplum örgütleri ve dış bağlantılı gruplar tarafından hedef alındığını belirten Önlü, "28 Şubat darbesinin izlerini silmeye çalışırken, son dönemde aileye yönelik saldırılara şahit oluyoruz. Memur-Sen olarak, 12 milyon 300 bin imza ile başörtüsü özgürlüğünü savunduysak, şimdi de aileyi korumak ve başörtüsü yasaklarının bir daha gündeme gelmemesi için anayasa değişikliği çağrısı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Memur-Sen Kadın Komisyonu Batman İl Temsilcisi Sümmeye Kardaş ise yaptığı açıklamada, güçlü bir nesil yetiştirilmesinin ancak sağlıklı bir aile yapısıyla mümkün olduğunu belirterek, "Aile, sadece bireylerin bir araya geldiği bir kurum değil, kültürümüzün taşıyıcısı ve değerlerimizin koruyucusudur. Aileyi zayıflatmak, kültürümüzü ve geleceğimizi zayıflatmak anlamına gelir." dedi.

Kardaş, aile yapısının küresel sapkın ideolojiler ve uluslararası lobiler tarafından tehdit altında olduğunu ve bu durumun medya, dizi, film sektörleri gibi kültürel operasyonlarla desteklendiğini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Aileyi savunmak, değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle, Anayasa’nın 41. maddesine 'Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir.' ifadesinin eklenmesini talep ediyoruz. Ayrıca, başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması için Anayasa’nın 24. maddesinde düzenleme yapılmasını istiyoruz."

Memur-Sen'in başlattığı imza kampanyasına halktan büyük destek gördüklerini belirten Karadaş, "Anayasa değişsin, aile korunsun" kampanyasına tüm vatandaşları katılmaya davet etti.

Kampanyaya destek veren tüm vatandaşlara teşekkür eden Kardaş, halkı www.imza.memursen.org.tr adresi üzerinden kampanyaya katılmaya çağırdı. (İLKHA)

Altının ons fiyatı ilk kez 3 bin doları aşarak rekor kırdı

AB, Rusya’ya uygulanan yaptırımları 6 ay daha uzattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Becirovic'i kabul etti

Almanya genel seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı

Gaziantep'te Dülük-OSB tüneli projesi: 8 bin 600 metrelik yatırım başlıyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: İnsanlık katledilirken susan taraf olmayacağız

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

Gelecek hafta sıcaklıklar hızla düşecek

Bakan Yerlikaya: Yüksekova Belediye Başkanı ve yönetimine soruşturma izni

Kreş öğrencilerinden Gazzeli yetimlere anlamlı bağış

Büyükşehir Meclisi mart ayı ikinci birleşimi yapıldı

Tüm engellemelere rağmen 80 bini aşkın Filistinli, Kudüs’te Ramazanın ikinci cumasını kıldı

Adalet Bakanı Tunç: Belediyeler sokak köpekleri için sorumluluk almak zorunda

Şanlıurfa'da çocuklar Ramazan şenliğinde buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Ateşkese rağmen 47 gündür saldırı altındalar

Gaziray'da kullanılacak "ilk milli banliyö tren seti" raylara çıktı

Elazığ'da eşinin işini devlet desteğiyle modern tesise dönüştürmeyi başardı

Filistinli Hukukçu Almadani: Bir gün gelecek ve israil bu suçlarından dolayı yargılanacaktır

Şanlıurfa’da motosiklet kazasında 2 kişi yaralandı

Mardin’de 21 kişinin hayatını kaybettiği tır kazalarına ilişkin gerekçeli karar açıklandı

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 10 milyon TL’lik vurgun ortaya çıkarıldı

Siirt'te fıstık kabuğuyla ekmek üretiliyor

Düzenli uyku, çocukların fiziksel ve bilişsel gelişimini destekler

Batman'dan "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" kampanyasına destek

Harran Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’deki sağlık sistemine destek çağrısı

Battalgazi Belediye'sinden asfalt çalışması

Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Becirovic'i kabul etti

Batman’da Ramazan denetimlerinde 336 bin TL ceza uygulandı

Kur'an kursu öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı bağış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ