Batman'dan "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" kampanyasına destek

Tarih: 14.03.2025 16:25 Güncelleme: 14.03.2025 16:25
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Memur-Sen Batman İl Temsilciliği, "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" temasıyla başlatılan imza kampanyasına destek verdi. Aile yapısının korunması ve başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvenceye alınması için destek çağrısı yapıldı.

Memur-Sen Batman İl Temsilciliği, toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması amacıyla “Anayasa Değişsin, Aile Korunsun” sloganıyla başlatılan imza kampanyası için basın açıklaması düzenledi.

Memur-Sen Batman İl Temsilcisi Şehmuz Önlü, yaptığı açıklamada, aile yapısının korunmasının sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal ve kültürel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Önlü, "Toplum değerleriyle barışık, inanç değerlerimize uygun bir erdemliler hareketinin parçasıyız. Ülkemizde, karanlık zihniyetlerin inanç değerlerimize karşı takındığı düşmanca tutumlar nedeniyle yıllardır mücadele ediyoruz." dedi.

Aile kavramının son yıllarda bazı sivil toplum örgütleri ve dış bağlantılı gruplar tarafından hedef alındığını belirten Önlü, "28 Şubat darbesinin izlerini silmeye çalışırken, son dönemde aileye yönelik saldırılara şahit oluyoruz. Memur-Sen olarak, 12 milyon 300 bin imza ile başörtüsü özgürlüğünü savunduysak, şimdi de aileyi korumak ve başörtüsü yasaklarının bir daha gündeme gelmemesi için anayasa değişikliği çağrısı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Memur-Sen Kadın Komisyonu Batman İl Temsilcisi Sümmeye Kardaş ise yaptığı açıklamada, güçlü bir nesil yetiştirilmesinin ancak sağlıklı bir aile yapısıyla mümkün olduğunu belirterek, "Aile, sadece bireylerin bir araya geldiği bir kurum değil, kültürümüzün taşıyıcısı ve değerlerimizin koruyucusudur. Aileyi zayıflatmak, kültürümüzü ve geleceğimizi zayıflatmak anlamına gelir." dedi.

Kardaş, aile yapısının küresel sapkın ideolojiler ve uluslararası lobiler tarafından tehdit altında olduğunu ve bu durumun medya, dizi, film sektörleri gibi kültürel operasyonlarla desteklendiğini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Aileyi savunmak, değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle, Anayasa’nın 41. maddesine 'Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir.' ifadesinin eklenmesini talep ediyoruz. Ayrıca, başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması için Anayasa’nın 24. maddesinde düzenleme yapılmasını istiyoruz."

Memur-Sen'in başlattığı imza kampanyasına halktan büyük destek gördüklerini belirten Karadaş, "Anayasa değişsin, aile korunsun" kampanyasına tüm vatandaşları katılmaya davet etti.

Kampanyaya destek veren tüm vatandaşlara teşekkür eden Kardaş, halkı www.imza.memursen.org.tr adresi üzerinden kampanyaya katılmaya çağırdı. (İLKHA)

Irak, İstanbul'daki toplantıda İran için acil "Arap Bakanlar Toplantısı" çağrısı yaptı

Yangın söndürme uçağı Seyhan Barajı’na düştü: Pilot sağ kurtarıldı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi Türkiye'ye geliyor

Karne notları çocuğun değerini belirlemez!

Hafta sonu nüfus müdürlüklerinde YKS mesaisi

"Medeniyet Okumaları Projesi" kapsamında İstanbul'da 135 bin kitap okutuldu

Meksika'da Erick Kasırgası alarmı

Alev alan saman yüklü kamyon akaryakıt istasyonuna girdi

Antalya'da 15 kilogram eroin ele geçirildi: 1 tutuklama

Türkiye'de ilk defa uyanık bir hastaya koklear implant ameliyatı yapıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Şırnak’taki orman kesimini Meclis’e taşıdı

Adana'da yangın söndürme uçağı düştü: 2 pilot yaralı

Gaziantep'te gümrük kaçağı yüzlerce klima ele geçirildi

Zulümden kaçıp Türkiye'ye sığındı ama geri gönderme merkezinde vefat etti

HÜDA PAR’dan Khasan Umarov açıklaması: Göz göre göre ölüme yürüdü!

YKS öncesi öğrencilere moral desteği

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: Binlerce hap ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Nijerya, Asya pazarlarına benzin ihracatına başladı

Çukurova’da orman yangını: Yerleşim alanlarına yaklaştı

Malatya'da yol güvenliği için taş duvar çalışması yapıyor

Merkez Bsı faizi sabit tuttu

Malatya'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Siyonist Katz'dan Hamanei'ye suikast tehdidi

Tulkerem'de binlerce aile yerinden edildi

Hamanei, Sepah'a yeni Kara Kuvvetleri Komutanı atadı

Türkiye genelinde mayıs ayında 130 bin 25 konut satıldı

Almanya'dan işgalci siyonistlere silah ihracatı devam ediyor

Yaz Kur'an kursları 30 Haziran'da başlıyor

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 706'ya ulaştı

Yükleniyor