• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Batman’ın dev karpuzu ’Sevgi Evi’nde bulunan çocuklara hediye edildi

16 Eylül 2022, Cuma 02:45
16 Eylül 2022, Cuma 02:45
Batman’ın dev karpuzu ’Sevgi Evi’nde bulunan çocuklara hediye edildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman’ın dev karpuzu ’Sevgi Evi’nde bulunan çocuklara hediye edildi

Batman’a bağlı Balpınar beldesinde çiftçilik yapan 47 yaşındaki Şafi Kandemir, yetiştirdiği 53 kilo 300 gramlık dev karpuz valilikte ağırlandı. Dev karpuz, Vali Ekrem Canalp’ın talimatıyla Sevgi Evleri’nde bulunan çocuklara hediye edildi.
Batmanlı çiftçi, Şafi Kandemir, özenle yetiştirdiği karpuzu 53 kilo 300 gramı bulunca yoğun ilgi görüp Diyarbakır karpuzuna rakip oldu. İhlas Haber Ajansı’nın servis ettiği haberle ilgi gören karpuz, Batman Valisi Ekrem Canalp’ında ilgisini çekti. Dev karpuz, valilik makamında ağırlandı.

Dev karpuzlarla ilgili konuşan Vali Canalp, karpuzların hiçbir şekilde suni gübre kullanmadan tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Memleketin güzelliği ve zenginliği olduğunu belirten Vali Canalp, 'Bu karpuzları Batman’da yetiştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Ata tohumu ile yetişen karpuzu devletimizin sevgi evlerinde bulunan evlatlarımıza hediye ediyoruz” dedi.
Karpuzu Sevgi Evleri’ndeki çocuklara hediye edeceklerini belirten Canalp, “Devletimizin sevgi evleri var. Devletin şu anda yetiştirmiş olduğu evlatlarımız var. Biz onlara sıcak aile ortamı sağlıyoruz. Aynı zamanda onların her türlü yeme-içme ihtiyaçlarını, giyinme, barınma ihtiyaçlarını, her şeylerini karşılıyoruz. İl Tarım Müdürümüzle beraber düşünerek bu karpuzu devletimizin Sevgi Evleri’nde bulunan evlatlarımıza hediye ediyoruz. Doğal gübreyle yetişmiş karpuzu evlatlarımız afiyetle yesinler. Diyarbakır Dicle’de de yetişen karpuzların güzelliği var. Ama Batman’ın da aynı şekilde güzellikleri var. Bu karpuz alüvyon toprakları çok sever. Nehir kenarlarında, çay kenarlarında alüvyon topraklarda çokta güzel yetişiyor, çokta kendine yer buluyor. Bu da onlardan bir tanesi. Bu, memleketimizin güzelliğidir, memleketimizin zenginliğidir. Bu karpuzu Batman’da yetiştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Çiftçimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Batman’ın gerek sebzeciliğiyle gerekse de meyveciliğiyle öne çıkan bir il olduğunu ve sebzecilikte 11 bin dönüm civarında bu sene karpuz ekmiş olduklarını hatırlatan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, ata tohumu karpuzların yetiştirildiği söyledi. Aydın, 'Tamamen doğal hayvan gübresiyle yetiştirilmiş ve kimyasal kullanılmamıştır. Karpuzumuzu Vali Beye arz ettik. Valimiz de Sevgi Evleri’nde bulunan yavrularımıza götürmek üzere talimat verdi. Karpuzu çocuklarımıza getireceğiz. Çiftçilerimizin böyle güzel, değerli karpuzlarının görülmesi, tanıtılması bizim için de önemlidir. Batman karpuzu da Diyarbakır karpuzundan aşağı değildir. Çitçimizde tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.

“Kesinlikle orijinal ata tohumudur ”
Dev karpuzun mimarı üretici Şafi Kandemir ise karpuzun orijinal ata tohumu olduğunu söyledi. Kandemir, 'Valimize organik karpuzumuzu getirip hediye ettik. Karpuzlarımızı Sevgi Evleri’nde bulunan çocuklarımıza hediye ettik. Karpuzlarımızı Vali Bey gördükten sonra Sevgi Evleri’ndeki çocuklarımıza bağışlıyoruz ve onlara göndereceğiz. Çocuklarımız afiyetle ata tohumu organik karpuzu yesinler” şeklinde konuştu.

Almanya Başbakanı Ukrayna görüşmeleri için Washington'a gidecek

Pakistan'da tren kazası: 1 ölü, 24 yaralı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

İspanya'da kuduz vakalarında artış

Batman-Beşiri yolunda feci kaza: 4'ü çocuk 7 kişi yaralandı

Uyuşturucu satışı suçundan aranan şahıs yakalandı

İşgalci Netanyahu’ya karşı genel grev başladı

HAMAS: İşgalin Gazze’yi işgal planlarını onaylaması, yeni bir vahşi soykırım dalgasının ilanıdır

Ankara'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak

Sırbistan'da protestolar şiddetleniyor

Gazze’de işgal saldırılarında yaralanan bebekler tedavi edilemiyor

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü 5 yaralı

İstanbul’da 75 kilogram skunk ele geçirildi: 2 gözaltı

New York'ta silahlı saldırı: 3 ölü 8 yaralı

İzmir açıklarında 115 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze’de 24 saatte 49 şehit ve 226 yaralı

Meteorolojiden Batı Akdeniz için fırtına uyarısı

Peynir fiyatlarındaki artış tüketiciyi ucuz ve sağlıksız ürüne yöneltiyor

Yangınların yüzde 57’si orman dışı alanlarda başladı

Kozluk'ta minik yürekler namazla buluştu

Minik kardeşler kumbaralarını Gazze için bağışladı

Adana’da motosiklet kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

"İlk Öğretmenim Ailem" uygulamasını 4 ay içerisinde 1 milyon 25 bin aile kullanmaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "17 Ağustos" paylaşımı

Gazze Şeridi'nden 6 esir serbest kaldı

Gazze’de son 24 saatte açlıktan 7 Filistinli şehid oldu

Avustralya'da hafif uçak golf sahasına indi: 2 yaralı

9 yaşındaki Afgan çocuk, 8 dil biliyor

Filistin Medya Ofisi: Bir yaşın altında 40 bin bebek açlık nedeniyle ölümle burun buruna

Afganistan İslam Emirliğinin 4'ncü yılında yetkililer, dengeli küresel bağlara dikkat çekti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Almanya Başbakanı Ukrayna görüşmeleri için Washington'a gidecek

Pakistan'da tren kazası: 1 ölü, 24 yaralı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

İspanya'da kuduz vakalarında artış

Batman-Beşiri yolunda feci kaza: 4'ü çocuk 7 kişi yaralandı

Uyuşturucu satışı suçundan aranan şahıs yakalandı

İşgalci Netanyahu’ya karşı genel grev başladı