GÜNDEM 19.02.2025 14:19:34 0

Batmanlı hayırsever yeni aldığı aracını Gazze'ye bağışladı

Batmanlı hayırsever yeni aldığı aracını Gazze
Haberi Sesli Oku

Batman'da ismini vermek istemeyen bir hayırsever, yeni aldığı 5 milyon TL değerindeki aracını, Gazze'de kurulacak çadır kent için Umut Kervanı'na bağışladı.

7 Ekim 2023 yılında Filistin'in özgürlüğü için başlatılan Aksa Tufanı'nın ardından siyonist rejim, başta Amerika ve İngiltere olmak üzere Batılı ülkelerin desteğiyle Gazze'de büyük bir yıkım ve soykırım yaptı.

İşgalci siyonistlerin gerçekleştirdiği saldırılarda, 60 bine yakın kişi şehid edildi, 111 bin 612 kişi yaralandı, 245 bin 123 konut ise yıkıldı.

15 ayı aşkındır Gazze'de yaşanan yıkım ve soykırımla birlikte ilk günden beri yardım çalışmalarına aralıksız devam eden Umut Kervanı, hayırseverlerin desteğiyle başta sıcak aş, gıda, giyim, ayakkabı, çadır kent ve mobil ev olmak üzere yardımlarına aralıksız devam ediyor.

Arabulucu ülkelerden Katar, 15 Ocak'ta HAMAS ile işgal rejimi arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmasının ardından Umut Kervanı, Gazze'ye yönelik yardımlarını sürdürüyor.  

İsmini vermek istemeyen Batmanlı bir hayırsever, Gazze için yapılan yardım çağrılarına cevap vererek yeni aldığı yaklaşık 5 milyon değerindeki otomobilini Gazze'ye bağışlama kararı aldı.

Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, bu anlamlı bağışa ilişkin yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik yardımların artarak devam etmesini ve benzer anlamlı bağışların çoğalmasını temenni etti.

"Yeni aldığı aracını, çadır kent için Gazze'ye bağışladı"

Gazze halkı için acil çadır kent çağrılarına hayırseverlerin duyarsız kalmadıklarını ifade eden Teymur, "Yaklaşık 16 aydır Gazze'de katliam ve soykırım devam etmektedir. Ateşkes anlaşmasının ardından Umut Kervanı'nın başlatmış olduğu çadır kent çağrısına halkımız duyarsız kalmadı. Hayırseverlerimizden bir tanesi de kullanmak için kendine aldığı yeni aracını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'de 3 ve 4'üncü etap çadır kentin kurulması için bağışladı. Yaptığımız çağrılara kulak verip destek verenleri gördükçe sevincimiz kat kat artmakta ve acılarımız dinmektedir. Kişinin niyeti Allah rızası için olduğu zaman destekler de ona göre artıyor." şeklinde konuştu.

"Gazze'deki kardeşlerimizi yalnız bırakmayın"

Umut Kervanı ailesi olarak Gazze'ye yardımlarının aralıksız devam ettiğini belirten Teymur, "Geçen gün 5 yardım tırımız elhamdülillah Mısır'dan Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıktı. Farklı alanlarda yemek ihtiyacını karşılamak ve acil olan çadır kenti kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Buradan hayırseverlere çağrımız Gazze'deki kardeşlerimizi yalnız bırakmayın. Onları unutmayın ve onları kendi hallerine bırakmayın. Duyarlılıklarından dolayı hayırseverlerimizi hem tebrik ediyor hem de hayırlarına devam etmelerini bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

Yükleniyor