• BIST 100

    15475,71%-0,76
  • DOLAR

    43,29% 0,06
  • EURO

    50,79% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6743,34% 1,90
  • Ç. ALTIN

    10993,04% 2,81

Battalgazi Belediye Başkanı Başkan Taşkın: Siyasi çıkar uğruna hukuki süreçleri sulandırmak bu millete en büyük kötülüktür

08 Nisan 2025, Salı 19:12
08 Nisan 2025, Salı 19:12
Battalgazi Belediye Başkanı Başkan Taşkın: Siyasi çıkar uğruna hukuki süreçleri sulandırmak bu millete en büyük kötülüktür
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ülke gündemindeki bazı tutuklanma süreçlerine dair de değerlendirmelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Başkan Taşkın, "Ben 27 yıllık bir avukat olarak söylüyorum: Hukuk varsa, huzur vardır. Kimse hukukun üstünde değildir. Siyasi çıkar uğruna hukuki

Battalgazi Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda imar konularının yanı sıra, Uçbağlar Mahallesi'ndeki bir parselin ilkokul olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Toplantı, ilk olarak mart ayı meclis toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda toplam 15 gündem maddesi görüşüldü.

"Aşevi ve vefa mekânı yıl sonuna kadar hizmete giriyor"

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, uzun süredir planlanan ve halkın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek Aşevi ve Vefa Mekânı projesiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Yapılan çalışmalar ile ilgili mecliste bilgilendirme yapan Taşkın, "Askerlik Şubesi civarındaki son durakta yer alan park alanında yürüttüğümüz proje artık tamamlanma aşamasında. Bu yıl sonuna kadar açılışını yapmayı planlıyoruz. Aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sıcak çorbasını içebileceği, kendini yalnız hissetmeyeceği bir mekân olacak. Hemen yanında yer alacak Vefa Mekânı ise büyüklerimizin çay içip sohbet edeceği, tıraşını olabileceği, huzur bulacağı bir alan olacak. Bizim belediyecilik anlayışımız, kimseyi ötekileştirmeyen, herkesin yanında duran bir anlayıştır. Bu mekânlar sosyal dayanışmanın ve vefanın merkezi olacak." ifadelerini kullandı.

"Eski TÜİK binasını atıl halinden alıp gençlerimizin hizmetine sunmak için harekete geçtik"

Gençlik projelerine de özel önem verdiklerini belirten Başkan Taşkın, "Vali Konağı'nın arkasındaki eski TÜİK binasını atıl halinden alıp gençlerimizin hizmetine sunmak için harekete geçtik. Proje aşamasını tamamladık, şimdi uygulama sürecindeyiz. Bu merkez, sadece bir bina değil; gençlerimizin sosyalleşeceği, fikirlerini geliştireceği, spor ve kültürel etkinliklerle dolu dolu vakit geçireceği bir yaşam alanı olacak. Gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır. Gençlerimizin enerjisini doğru yönlendirmek, onları kahve köşelerinden alıp bilgiyle, sanatla, sporla buluşturmak bizim asli görevimizdir." dedi.

Spor yatırımlarının yaygınlaştırılacağını belirten Taşkın, kırsal mahallelerde başlatılacak halı saha projelerini duyurdu. Taşkın, "Kırsaldaki gençlerimizin de şehirdeki imkânlara erişmesi için çalışıyoruz. Her mahallemize bir spor alanı kazandırmak istiyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en etkili yolu spordur. AK Parti belediyeciliği; laf değil, icraat belediyeciliğidir. İnşallah gençlerimiz halı sahalarda ter dökecek, bu yatırımlar sayesinde yeni şampiyonlar yetişecek." dedi.

"Sosyal yardımlarda 4 bin aileye ulaştık"

Ramazan ayında gerçekleştirilen yardım kampanyasında ulaşılan rakamları paylaşan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, "Yeni kurduğumuz Sosyal İşler Müdürlüğümüz Ramazan boyunca büyük bir özveriyle çalıştı. Hiçbir reklam yapmadan, sadece ihtiyaç sahiplerinin yanında olma niyetiyle bu çalışmaları yürüttük. Belediyemizin bütçesinden bir kuruş harcamadan, hayırseverlerle iş birliği içinde 4 bin ailemize ulaştık. Gıda, giyim, çocuk bezi, halı, mobilya, alışveriş çekleri... Aklınıza gelebilecek her türlü desteği sağladık. Bu, belediyemizin tarihindeki en büyük yardım kampanyasıdır. Temelimiz güven oldu; güven oldukça hayırseverlerimiz yardımlarını esirgemedi. Bu kampanya, sadece Ramazan’la sınırlı değil; yıl boyunca sürecek bir seferberliktir.” dedi.

"600 metrekarelik modern ve hijyenik bir sosyal yardım deposunu hizmete aldık"

Sosyal yardım sürecini daha düzenli hale getirmek adına Hasan Basri Korucuk bölgesinde inşa edilen sosyal yardım deposunun detaylarını paylaşan Taşkın, "600 metrekarelik modern ve hijyenik bir depoyu hizmete aldık. Bu alan, sosyal yardımların düzenli biçimde yürütülmesi için çok önemli. Ayrıca kısa süre önce kurduğumuz Afet Müdürlüğümüzün ekipman ve malzeme ihtiyaçları da burada karşılanacak. Artık ne personel ne de ekipman eksiğimiz var. Olası afetlerde ilk müdahaleyi yapacak bir yapıya kavuşmuş olduk. Bu depo aynı zamanda yardım malzemelerini bir araya toplayarak dağınıklığı ortadan kaldırıyor." diye konuştu.

"Malatya'nın İlk ilk taziye evini tamamladık"

Malatya'da Taziye Evi eksikliğine de dikkat çeken Taşkın, önemli bir ihtiyaca cevap verdiklerini belirterek "Ne yazık ki bugüne kadar Malatya'da modern bir taziye evi yoktu. Yaz sıcağında, kışın soğuğunda çadırlarda taziye kabul etmek büyük bir sıkıntıydı. Battalgazi Belediyesi olarak bu eksiği gidermek için ilk taziye evini tamamladık. Hasırcılar mahallemizdeki taziye evinin açılışını önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz. Ayrıca merkezde 6, kırsalda 4 olmak üzere toplamda 10 taziye evi daha yıl sonuna kadar hizmete girecek. Bu mekânlar hem acıyı paylaşmanın hem de toplumsal birlikteliğin adresi olacak." ifadelerini kullandı.

"Güneş enerjisi santrali ile aylık 1,5 milyon gelir sağlanacak"

Yenilenebilir enerji projeleriyle hem çevreye katkı sağladıklarını hem de belediye bütçesini güçlendirdiklerini vurgulayan Taşkın, "70-80 milyon lira değerindeki GES projesini bir hafta içinde devreye alıyoruz. Bu santralden aylık 1,5 milyon lira gelir bekliyoruz. Böylece hizmetlerimizi artırırken belediyemizi mali anlamda da güçlü hale getirmiş olacağız. Bu proje, sadece bugünün değil, geleceğin de yatırımıdır. Şehrin kaynaklarını verimli kullanmak bizim sorumluluğumuzdur." diye konuştu.

"Gelinciktepe TOKİ yerleşkesinde inşa ettiğimiz Kadın Yaşam Merkezi'nin iç düzenlemeleri sürüyor"

Kadınlara yönelik projelerden söz eden Taşkın, "Gelinciktepe TOKİ yerleşkesinde inşa ettiğimiz Kadın Yaşam Merkezi’nin iç düzenlemeleri sürüyor. Kadınlarımız burada hem sosyalleşecek hem üretime katılacak. Seramikten dikiş-nakışa kadar birçok atölye kuruluyor. Hasırcı'daki eski belediye binasını da restore ederek semt konağına dönüştürüyoruz. Hatunsuyu'nda da benzer bir proje yolda. Kadınlarımızın sosyal hayata katılabileceği alanlar oluşturmak önceliklerimiz arasında" diye belirtti.

"Biz israfı değil, tasarrufu esas alan bir anlayışla yola çıktık. Makam aracını değil, kendi şahsi aracımı kullanıyorum"

Belediyecilik anlayışına dair de değerlendirmelerde bulunan Taşkın, "Biz israfı değil, tasarrufu esas alan bir anlayışla yola çıktık. Makam aracını değil, kendi şahsi aracımı kullanıyorum. Sabah 08.00'de işe başlıyor, mesaiye riayet ediyoruz. Vatandaşın emanetini kendi malımız gibi koruyoruz. Hiçbir israfa geçit vermedik, reklam ve şov peşinde olmadık. Belediyecilik, günü verimli geçirmek, insan odaklı çalışmak ve adaletle hizmet etmektir." dedi.

"Suçun cevabı siyasetle değil hukukla verilir"

Ülke gündemindeki bazı tutuklanma süreçlerine dair de değerlendirmelerde bulunan Taşkın, "Hukuk varsa, huzur vardır. Kimse hukukun üstünde değildir. Siyasi çıkar uğruna hukuki süreçleri sulandırmak, halkı sokaklara dökmek bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Ben 27 yıllık bir avukat olarak söylüyorum: Suç varsa, yeri mahkemedir. Bizim yönetim anlayışımızda adalet esastır. Kendi personelime de hep söyledim; hukuka aykırı iş yapanı korumam, bizzat savcılığa ben götürürüm. Hukuk bizim ortak paydamızdır. Farklılıklarımız bu ülkenin zenginliğidir; kutuplaşmaya, ayrıştırmaya geçit vermeyiz." ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısı, 6 Mayıs Salı günü saat 14.00'da Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı'yla görüştü

Saadet Partisi’nden HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyareti

İspanya'daki demiryolu kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

İngiltere, ABD'nin tehditlerine rağmen Grönland konusunda geri adım atmayacağını belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile bir araya geldi

Endonezya'da tren ile minibüs çarpıştı: 7 ölü

Siirt’te kar temizlerken düşen 16 yaşındaki genç ekiplerce kurtarıldı

Siirt tarımsal yatırım rehberi yayımlandı

Siyonistler, vahşice saldırılarını sürdüyor: 3'ü gazeteci 11 şehit

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

Göçerlerin zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelesi

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: Suriye’de kalıcı çözüm diyalog ve adaletten geçer

Siirt’te serviks kanseri farkındalığı için kadınlara bilgilendirme yapıldı

Malatya'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Bakan Tunç'tan Bolu'daki yangının yıldönümüne ilişkin açıklama: Sorumlular adalet önüne çıkarıldı

TİKA ile UNICEF Kamerun arasında iş birliği protokolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

YPG'nin Haseke'deki saldırısında 7 Suriye askeri hayatını kaybetti

HÜDA PAR heyetinden Kanal 23’e ziyaret

Mardin Tarihi Çarşı’da biriken kar buz tehlikesine dönüştü: Esnaf ve vatandaşlardan yetkililere çağrı

MSB: Katar’da bakım ve onarım sözleşmesi imzalandı

Van’da 22 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Elazığ'daki uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

Bakan Fidan, Barış Kurulu Şartı’nın imza töreni için İsviçre’ye gidecek

Konya’da gece ve sabah saatlerinde gizli buzlanmaya dikkat

Mersin'de drift yapan sürücüye ceza

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'nın geleceğini inşa ediyoruz

Finansal İstikrar Komitesi makroekonomik görünümü değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Mersin’deki kuruluşla ilgili açıklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı'yla görüştü

Saadet Partisi’nden HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyareti

İspanya'daki demiryolu kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

İngiltere, ABD'nin tehditlerine rağmen Grönland konusunda geri adım atmayacağını belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile bir araya geldi

Endonezya'da tren ile minibüs çarpıştı: 7 ölü

Siirt’te kar temizlerken düşen 16 yaşındaki genç ekiplerce kurtarıldı