• BIST 100

    16720,34%2,29
  • DOLAR

    43,58% -0,03
  • EURO

    51,99% 0,79
  • GRAM ALTIN

    7118,61% 2,53
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor

06 Mayıs 2025, Salı 19:50
06 Mayıs 2025, Salı 19:50
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Battalgazi Belediyesi'nin mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirildi. Taşkın, toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra ilçede tamamlanan ve devam eden projeler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında mayıs ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Toplantıda ilk olarak Nisan ayı meclis toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda toplam 16 gündem maddesi görüşüldü.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz ay tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin hizmete girdiğini duyurdu. Taşkın, "70-80 milyon TL’lik bir değere sahip olan bu projeyi İller Bsı'nın hibesi ve Murat Kurum Bakanımızın destekleriyle, belediyemizin bütçesinden harcama yapmadan hayata geçirdik. Bu tesis, aylık 1.3 ila 1.4 milyon TL arasında enerji giderimizi karşılayacak kapasitede" dedi.

Kilit taşı üretim tesisinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Taşkın, haziran ayı başında faaliyete geçmesini beklediklerini ifade etti. Proje tamamlandığında, belediyenin ihtiyaç duyduğu kilit taşları kendi iştiraki tarafından üretilecek ve özel sektöre de hizmet sunulabilecek.

Taşkın, geçtiğimiz hafta Battalgazi'ye gelen Murat Kurum'un destekleriyle 1 milyon Euro tutarında, 2 yıl ödemesiz ve 27 yıl vadeli uygun şartlarda kredi sağlandığını da duyurdu. Bu kaynakla belediyenin dozer, kepçe gibi temel iş makineleri ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade eden Taşkın, "Kiralamadan ziyade kendi araçlarımızla hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Ayrıca çöp toplama araçları ve konteyner alımlarında da önemli adımlar atıldığını kaydeden Taşkın, bu alandaki eksiklerin kısa sürede giderileceğini belirtti.

Afet ve sosyal hizmetlere yönelik yapılar tamamlandı

Korucuk mevkiinde tamamlanan 600 metrekarelik çelik yapı hem Sosyal İşler Müdürlüğü'nün hem de Afet Müdürlüğü'nün kullanımına sunulacak. Bu yapının, afet anlarında hızlı müdahale için önemli bir lojistik merkez olacağını belirten Başkan Taşkın, Gelinciktepe'deki Kadın Yaşam Merkezi ve Hasırcılar'daki taziye evinin de hizmete hazır hale getirildiğini söyledi.

Eski Malatya'daki Merkez Camii'nin altına taziye evi yapılması için hayırseverlerle görüşmelerin sürdüğünü aktaran Taşkın, bu alanı da ilçeye kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Battalgazi Belediyesi, gençlerin sportif ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik önemli yatırımları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, ilçedeki birçok mahallede halı saha ve çim saha projelerinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Başkan Bayram Taşkın, özellikle gençlerden gelen yoğun talepleri dikkate alarak bu projelerin önceliklendirildiğini belirtti.

Projelendirme sürecinin teknik ekipler tarafından titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Taşkın, spor tesislerinin sadece gençler için değil, aynı zamanda tüm mahalle halkı için sosyal birer buluşma alanı olacağını vurguladı. Bu tesislerle birlikte çocukların ve gençlerin güvenli ve modern ortamlarda spor yapma imkânına kavuşacağını dile getiren Taşkın, "Bizler çocukken toprak sahalarda oynardık. Bugünün gençleri daha iyi şartları hak ediyor. Bu yatırımlar, hem sağlıklı bireyler yetişmesine katkı sunacak hem de mahallelerimizde sosyal dayanışmayı güçlendirecek." dedi.

Rezerv alanlar hızla yükseliyor

Mecliste yaptığı değerlendirmede rezerv alanlardaki inşaatların hızla devam ettiğini belirten Taşkın, "Yıldıztepe, Göztepe, Zafer, Taştepe, Çöşnük, Selçuklu gibi mahallelerimizde yüzde 70 oranında ilerleme sağlandı. Haziran ayında büyük kuraların çekilmesiyle birlikte hemşehrilerimiz evlerine kavuşacak. Biz de çevre düzenlemesini hızla tamamlayacağız" dedi.

Ancak Akpınar, Sancaktar, Niyazi Mısri gibi mahallelerdeki çalışmaların yeni başladığını ve toz-toprak sorunlarının bir süre daha süreceğini hatırlatan Taşkın, vatandaşlardan biraz daha sabır talep etti.

Beylerbaşı Mahallesi'ndeki rezerv uygulamalarında ise yanlış bilgilendirme nedeniyle istenilen hızın yakalanamadığını belirten Taşkın, "Rezerv uygulamaları bu tür sorunların çözümünde en hızlı ve etkili yöntemdir" ifadelerini kullandı.

"Şeffaf ve dedikodusuz bir süreç yönetiyoruz"

Görev süresinde 14. aya girildiğini belirten Bayram Taşkın, geride kalan süreçte şeffaf, dedikodudan uzak ve tamamen hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. Her ayı dolu dolu geçirdiklerini, her çalışmanın arkasında planlı ve kararlı bir ekip olduğunu dile getiren Taşkın, vatandaşlardan gelen geri bildirimleri dikkate alarak eksikleri hızla giderme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Asfalt sezonunun başladığını hatırlatan Taşkın, kırsal mahallelerde geçtiğimiz yıldan kalan eksiklerin bu sezon içinde tamamlanacağını, şehir merkezinde ise yerinde dönüşüm ve rezerv alanlardaki inşaatlar tamamlanmadan asfalt çalışmalarına başlanmayacağını vurguladı. Bu yaklaşımın hem kaynak israfını önleyeceğini hem de kalıcı çözümler üretme noktasında belediyeye zaman kazandıracağını belirtti.

Geçtiğimiz yıla kıyasla Battalgazi'de çok önemli bir ilerleme kaydedildiğini belirten Taşkın, özellikle deprem sonrası yeniden inşa sürecinin planlı ve kararlı adımlarla sürdüğünü ifade etti. Rezerv alanlarda yükselen binaların artık somut şekilde görülebildiğini, bir zamanlar enkazla anılan bölgelerin şantiyeye dönüştüğünü dile getiren Taşkın, "Birçok mahallemizde artık binalar yükseldi, cepheler boyandı. Kuralar çekilmeye hazırlanıyor. Bu tablo, hepimizin emeğinin karşılığıdır" dedi.

Geçen yıl bu zamanlar taşınmanın ve inşaat sürecinin nasıl yönetileceğinin konuşulduğunu hatırlatan Taşkın, bugün gelinen noktada artık vatandaşların yeni evlerine kavuşma heyecanını yaşadığını belirtti. Yıl sonuna kadar birçok bölgede tamamlanan, yaşamın başladığı alanların görülebileceğini söyleyen Taşkın, "Bu sürecin kahramanı milletimizin sabrı, devletimizin gücü ve yerel yönetimlerin kararlılığıdır. İnşallah gelecek yıl bu zamanlar çok daha güzel bir Battalgazi'yi konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Son olarak, çalışmalara katkı sunan tüm meclis üyelerine, belediye çalışanlarına ve destek veren vatandaşlara teşekkür eden Başkan Taşkın, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Altın fiyatları kritik seviyenin üstünde tutunmaya devam ediyor

Sosyal medya üzerinden uyuşturucu satışına operasyon: 305 gözaltı

Birçok il için kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Sudan'da savaş derinleşiyor: El-Ubeyd kuşatma altında, göçerler hayata tutunamıyor

Tunus'ta diktatörlük derinleşiyor: Eleştiren hapse giriyor, ifade özgürlüğü suç sayılıyor

İşgal basını duyurdu: Gazze'de konuşlandırılacak binlerce Endonezyalı asker hazır

ABD "karşıyız" diyor, işgal sürüyor: Batı Şeria'da fiili ilhak adımları hızlandı

ABD "karşıyız" diyor, işgal sürüyor: Batı Şeria'da fiili ilhak adımları hızlandı

Gazze'de yasaklı silahlar kullanıldı: Binlerce cenaze yok oldu

Gazze'de ateşkes yalanı: İşgal saldırılarında en az 6 şehit

HAMAS Sözcüsü Kasım: İşgalciler sahte bahanelerle ateşkes ihlallerini tırmandırıyor

AFAD Başkanı Pehlivan Gazze Yüksek Temsilcisi Mladenov’u kabul etti

Kastamonu’da aranan 20 kişi yakalandı

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde'den siyonistlerin işbirlikçisi çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur

Hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Siyonist Herzog'un ziyareti sırasında Avustralya polisinden namaz kılan Müslümanlara sert müdahale

Kahramanmaraş’ta 7 bin sentetik hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya ile ABD arasında Küba krizi derinleşiyor

Malatya'da mezarlıklar ve çevresinde güvenlik denetimi

Giresun’da kar nedeniyle yolda mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı

Ağrı ve Van'da eğitime kar engeli

Bosna Hersek'in Sırp entitesinde başkanlık seçimini Karan kazandı

THY ocak ayında 7,6 milyon yolcuya hizmet verdi

Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Japonya'da dünyanın en büyük nükleer santrali yeniden aktif

Rusya'dan Ukrayna'ya İHA ve füze saldırısı: En az 5 ölü

Somali ile Suudi Arabistan arasında askeri iş birliği anlaşması

Rusya: Orta Doğu'daki durumun yakın zamanda düzelmesi olası görünmüyor

Ağrı'da Ezan Okuma Yarışması finali gerçekleştirildi

Kandilli Rasathanesi’nden kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin açıklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatları kritik seviyenin üstünde tutunmaya devam ediyor

Sosyal medya üzerinden uyuşturucu satışına operasyon: 305 gözaltı

Birçok il için kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Sudan'da savaş derinleşiyor: El-Ubeyd kuşatma altında, göçerler hayata tutunamıyor

Tunus'ta diktatörlük derinleşiyor: Eleştiren hapse giriyor, ifade özgürlüğü suç sayılıyor

İşgal basını duyurdu: Gazze'de konuşlandırılacak binlerce Endonezyalı asker hazır

ABD "karşıyız" diyor, işgal sürüyor: Batı Şeria'da fiili ilhak adımları hızlandı