Tarih: 15.10.2024 15:59

Battalgazi'de "Beyaz Baston Görme Engelliler Günü" etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Beyaz Baston Görme Engelliler Günü etkinliği, toplumda görme engelli bireylerin karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve bu bireylerle empati kurmak amacıyla düzenlendi.

Bu kapsamda, Battalgazi Görme Engelliler İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirilen program hem çocukların hem de katılımcıların duygusal bir bağ kurmasını sağladı. Etkinlikte, karagöz gösterisi, empati parkuru, müzik gösterisi ve şiir okuma gibi çeşitli aktiviteler yer aldı.

Programda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, görme engelli çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu derin memnuniyeti dile getirerek, bu özel günün önemine vurgu yaptı.

Taşkın, "Bu güzel yavrularımızla birlikte olmak insana gerçekten güzel duygular yaşatıyor. Onların neşesi ve enerjisi, bizlere ilham veriyor. Hocalarımıza, bu özel çocuklarımızla ilgilendikleri ve onlara hayatlarında anlam katmak için gösterdikleri özveri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Biz, her türlü desteği vermeye hazırız. Çocuklarımızın ihtiyaçlarına katkı sunmak, onların gelişimine destek olmak bizim için son derece önemli. Çünkü onlar, geleceğimizin teminatı. Bugün vesilesiyle tüm çocuklarımızın geleceğinin aydınlık olmasını diliyorum. Ayrıca, kıymetli öğretmenlerimiz ve velilerimize de verdikleri destek için içtenlikle teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Battalgazi Belediyesi, görme engelli çocukların müzikle olan bağlantısını güçlendirmek ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla 17 çocuğa melodika hediye etti ve okula bir org bağışladı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —