• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,06
  • EURO

    51,29% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7329,40% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

Battalgazi'ye yeni millet bahçesi yapılacak

03 Haziran 2025, Salı 19:27
03 Haziran 2025, Salı 19:27
Battalgazi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Fırat, Çöşnük ve Zafer Mahalleleri başta olmak üzere, şehir merkezine yakın ve yoğun nüfusun yaşadığı bölgelere hitap edecek yeni Millet Bahçesi projesinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Battalgazi Belediyesi'nin haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirildi.

Taşkın, meclis toplantısında yeni Millet Bahçesi projesine dikkat çekti. Nikâh Sarayı ve Hayır Çarşısı gibi sosyal alanları da içerecek projenin yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Taşkın, Derme Parkı, Bahçebaşı Mesire Alanı, kilit taşı fabrikası ve GES yatırımlarıyla birlikte yerinde dönüşümde 30 Haziran uyarısını yineledi.

Gerçekleştirilen toplantıda toplam 6 gündem maddesi görüşüldü. Taşkın, ilçede yürütülen hizmetler hakkında da kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Belediye olarak altyapıdan çevre düzenlemesine, sosyal projelerden enerji yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Taşkın, "Bir yandan sahada ekiplerimiz çalışıyor, bir yandan da projelerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. dedi.

Yeni millet bahçesi ve nikâh sarayı müjdesi

Taşkın, Fırat, Çöşnük ve Zafer Mahalleleri başta olmak üzere, şehir merkezine yakın ve yoğun nüfusun yaşadığı bölgelere hitap edecek yeni Millet Bahçesi projesinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Karayolları Şube Müdürlüğü'nden devri tamamlanmak üzere olan 15 dönümlük alan üzerine inşa edilecek bu yeni yaşam alanı, sadece bir yeşil alan değil; aynı zamanda sosyal donatılarıyla da dikkat çekecek.

Millet Bahçesi içerisinde Nikâh Sarayı ve Hayır Çarşısı gibi vatandaşların ihtiyaçlarına doğrudan cevap verecek birimlerin yer alacağını belirten Taşkın, "Şu anda nikâh işlemleri belediye binamızın zemin katındaki dar bir alanda yürütülüyor. Bu proje ile modern, erişilebilir ve Malatya'ya yakışır bir nikâh salonunu halkımızın hizmetine sunacağız." dedi. Projeye dair tüm bürokratik işlemlerin son aşamaya geldiğini vurgulayan Taşkın, çalışmaların kısa süre içinde başlayacağını ifade etti.

Derme parkı ve bahçebaşı mesire alanı yaz ayına hazır

Toplantıda doğayla iç içe yaşam alanlarının artırılmasına yönelik projelere de değinen Taşkın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Derme Parkı ve Bahçebaşı Mesire Alanı projelerinde sona yaklaşıldığını belirtti. Derme Vadisi'nde hayata geçirilen parkın, bölge halkı için hem serin hem de güvenli bir sosyal alan olacağını ifade eden Taşkın, burada güvenlik birimleri için de bir yapı inşa edileceğini söyledi.

Öte yandan Orduzu Göleti ile Çınar Park arasında planlanan kesintisiz rekreasyon alanı ile ilgili de bilgiler veren Taşkın, "Bölgedeki nüfus artışını göz önünde bulundurarak, 160 dönümlük geniş bir yeşil alanı yıl sonuna kadar halkımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Bu alan hem sosyal hem sportif ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlandı." dedi.

Kilit taşı fabrikası üretime hazır, GES sistemi devrede

Altyapı ve üretim yatırımlarını da değerlendiren Taşkın, belediye bünyesinde kurulan kilit taşı fabrikasının bu ay içerisinde üretime başlayacağını açıkladı. Hem belediyenin ihtiyacını karşılamak hem de piyasaya üretim sağlamak amacıyla hayata geçirilen bu tesisin, belediyeye önemli bir ekonomik katkı sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca Hacıhaliloğlu Çiftliği'nde kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) ile belediyenin enerji ihtiyacının üçte birinin karşılandığını ifade eden Taşkın, çevre dostu projelerle hem maliyetleri düşürdüklerini hem de sürdürülebilir belediyecilik anlayışını güçlendirdiklerini belirtti.

Kadınlara ve gençlere yönelik sosyal projeler sürüyor

Sosyal destek çalışmaları kapsamında yürütülen projelere de değinen Taşkın, Gelinciktepe Semt Konağı'nın faaliyete geçtiğini, burada kadınlara yönelik halk eğitim kurslarının başladığını ve bir mini kreşin de hizmet verdiğini söyledi. "Kadınlarımız kurslara gelirken çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabiliyor. Böylece hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz hem de aile ekonomilerine destek veriyoruz." dedi.

Benzer projelerin Hasırcılar Mahallesi ve Beydağı Mahallesi'ndeki Ahmet Kekeç Kütüphanesi çevresinde de uygulanacağını belirten Taşkın, dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik ücretsiz üniversite ve lise hazırlık kurslarıyla eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Spor sahaları için bakanlıktan onay bekleniyor

Gençlere yönelik yatırımlar kapsamında Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanı ile yapılan görüşmelere de değinen Taşkın, kırsal mahallelerde halı saha, basketbol sahası ve benzeri spor alanlarının kurulması için projelerin hazır olduğunu ve onay aşamasında bulunduğunu söyledi. "Ayrıca şehir merkezinde iki gençlik merkezi kurmayı planlıyoruz. Bu projeleri en kısa sürede hayata geçireceğiz." dedi.

Yerinde dönüşümde 30 Haziran uyarısı

Deprem sonrası yeniden inşa sürecine dair en kritik başlıklardan biri olan yerinde dönüşüm sürecinde vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Taşkın, 30 Haziran tarihinin son başvuru günü olduğunu hatırlattı. Taşkın, sadece rezervden çıkarılan veya imar planı bekleyen bölgeler için bu sürenin 31 Ağustos'a kadar uzatıldığını belirterek, "Ruhsat evraklarını son güne bırakmayın. Evrak hazırlığı ve ruhsat işlemleri zaman alıyor, gecikmeler yaşanabilir." uyarısında bulundu.

"Geçen sene tahliyeleri konuşuyorduk, bugün boyaları"

Deprem sonrası toparlanma sürecinin geldiği noktayı örneklerle değerlendiren Taşkın, "Geçen yıl bu zamanlar mahalleleri nasıl boşaltacağımızı, tahliye sürecini konuşuyorduk. Bugün vatandaşlarımızla evlerin boyası, balkon tasarımı gibi detayları konuşuyoruz. Bu, ne kadar mesafe katettiğimizin açık göstergesidir." dedi.

Şire Pazarı'ndan hükümet konağı arkasındaki projelere, İnönü Caddesi'ndeki imar düzenlemelerinden rezerv alan sorunlarına kadar birçok başlıkta çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Taşkın, "Bu hizmetler hepimizin ortak emeği. Meclisimizin iradesiyle, personelimizin gayretiyle Battalgazi'de taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 17 şüpheli yakalandı

AHBİB’in şubat ayı ihracatı 140,8 milyon dolar oldu

Afyonkarahisar’da çocuğu kasten öldürmekten aranan şahıs yakaland

Düzce’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 3 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 120 dönüm alana yeni bir otogar yapacağız

Batman'da 27 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Malatya'da 36 farklı ülkeden gelen öğrenciler iftarda bir araya geldi

İnsanlara değil robotlara göre tasarlanan tesislerde yangın riski büyüyor

Gazze'de sağlık sistemi çöküyor: Refah Sınır Kapısı'nın açılması için uluslararası baskı

Mersin’de 21 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İzmir’de hafta boyunca sıcak hava etkili olacak

İşgalciler Beytüllahim'de yüzlerce zeytin ağacını sökerek tahrip etti

Dezenformasyon Bülteni'nin 201’inci sayısı yayında

İzmir’de meyve yüklü araç devrildi

Diyarbakır’da silah kaçakçılarına operasyon

AYM Başkanvekilliğine İrfan Fidan seçildi

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 48 şüpheli hakkında işlem

YKS geç başvuru süreci başladı

Yeditepe Üniversitesi'nden İslami hassasiyeti olan öğrencilere baskı

Taksi şoförü ücret tartışmasında öldürüldü

Şanlıurfa Umut Kervanı Suriye’ye insani yardım gönderdi

Bursa’da mevzuata aykırı hayvan ticaretine operasyon

300 derece sıcaklıkta hem çalışıyor hem de oruç tutuyorlar

Bakan Güler, Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Prof. Dr. Dursun: Okumak, hayatı ve insanı anlamanın en temel yoludur

Bursa’da trafik kurallarını ihlal edenlere ceza yağdı

Umut Kervanı Kozluk Temsilciliği'nden ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Eminönü’ndeki petshop denetimlerinde 39 papağana el konuldu

Diyarbakır'da 129 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Doğu Anadolu’da 198 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 17 şüpheli yakalandı

AHBİB’in şubat ayı ihracatı 140,8 milyon dolar oldu

Afyonkarahisar’da çocuğu kasten öldürmekten aranan şahıs yakaland

Düzce’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 3 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 120 dönüm alana yeni bir otogar yapacağız

Batman'da 27 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Malatya'da 36 farklı ülkeden gelen öğrenciler iftarda bir araya geldi