-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,25% 0,03
-
GRAM ALTIN
6454,94% 3,35
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluk oluşmadı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bayrama sayılı günler kala Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde kısmi bir hareketlilik yaşanırken, sektör temsilcileri yoğunluğun geçmiş yıllara göre düşük olduğunu belirtti.
Bayrama sayılı günler kala Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde hareketlilik başladı. Ancak otogar esnafı, şoförler ve firma yetkilileri, bu hareketliliğin geçmiş yıllara kıyasla daha sınırlı kaldığını ifade etti.
Bayram öncesinde yolcu trafiğinin genellikle tek yönlü gerçekleştiğini belirten sektör temsilcileri, özellikle batı illerinden Diyarbakır, Batman ve Siirt gibi doğu illerine gelişlerin dolu olduğunu, buna karşılık bu şehirlerden yapılan seferlerin çoğu zaman boş geçtiğini söyledi.
Yolcu taşımacılığı yapan firmalar, geçmiş yıllara kıyasla daha düşük yoğunluk yaşandığını belirterek, özellikle yakıt fiyatlarındaki artış ve vatandaşların uçak yolculuğunu tercih etmesinin otobüs seferlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.
Firma temsilcisi Bedri Alaca, her bayram olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların memleketlerine gitmek için yola çıktığını belirterek, "Her bayram olduğu gibi bu bayramda da vatandaşlar memleketlerine ziyarete geliyor. Gelişlerde özellikle bayram arifesi ve arefe gününde yoğunluk yaşanıyor. Bayram öncesinde yoğunluk genellikle batıdan doğuya doğru olurken, dönüşlerde ise doğudan batıya doğru bir hareketlilik oluyor. Bayrama 1-2 gün kala ek seferler de düzenliyoruz. Firmaların en büyük şikâyeti ise yakıt fiyatları. Yakıt fiyatları arttıkça bu durum bilet fiyatlarına da yansıyor. Keşke yakıt daha ucuz olsaydı da yolcular daha uygun fiyata seyahat edebilseydi. Yolcu olmayınca biz de gelir elde edemiyoruz. Kış ve Ramazan ayı boyunca indirimli taşımacılık yaptık, ancak şu an rayiç bedeller üzerinden hizmet veriyoruz. Savaşların etkisiyle yakıt fiyatları oldukça yükseldi. Biz de mecburen masraflarımızı karşılamak için fiyatları eski seviyesine çektik. " şeklinde konuştu.
Otobüs şoförü İzzetin Şakık ise doğu illerinden yapılan seferlerde yolcu bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, "Marmaris’ten geldim, Siirt’e gidiyorum. Doğu’daki insanların çoğu batıda çalışıyor. Bu bölgede iş imkânı oldukça sınırlı. Biz buradan genelde boş gidiyoruz, yolcu bulamıyoruz. Vatandaşlarımız bayramda batıdan doğuya geliyor, bu yüzden asıl yoğunluk o yönde yaşanıyor." dedi.
"Firmalar giderleri karşılamakta zorlanıyor"
Firma temsilcisi Mervan Aslan da beklenen kalabalığın oluşmadığını belirterek, artan yakıt fiyatları nedeniyle bazı araçların sefere çıkamadığını dile getirdi.
Aslan "Beklediğimiz kalabalık oluşmuyor. Yakıt fiyatlarının yükselmesi nedeniyle araçların çoğu sefer yapamıyor. Otobüs 3-4 yolcuyla yola çıkamaz. Uçak biletleri de yaklaşık bin TL’ye ulaşmış durumda. Bu nedenle uzun yolculuk yapmak isteyenlerin çoğu uçak tercih ediyor, otobüsler boş kalıyor. Günlük giderleri karşılamakta zorlanıyoruz. Eskiden bir otobüsü 10 bin TL’ye doldurabilirken, şimdi 26 bin TL’ye bile dolduramıyoruz. Bu bayramdan sonra İstanbul için 2 bin TL, Ankara için ise bin 500 TL civarında bilet fiyatı belirlemeyi düşünüyoruz. Ancak bu fiyatlar yolcuya yüksek geliyor ki haklılar. Örneğin 5 kişilik bir aile için yolculuk 10 bin TL’yi buluyor. Bu durumda insanlar 'Bu parayı vereceğime uçakla giderim' diyor. Uçak sektörü bizi ciddi şekilde etkiledi. Eskisi gibi yoğunluk yok, otogar oldukça sakin. İnşallah yakıt fiyatları düşer de işlerimiz yeniden düzelir. Bayram yaklaşmasına rağmen otogar neredeyse boş." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Otomotiv sanayii derneği olağan genel kurulu
Bakan Güler, Katar heyetini kabul etti
İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücünün ehliyeti iptal edildi
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde başhekimlik görevinde devir teslim gerçekleştirildi
Başakşehir’de cezaevi araçlarının karıştığı kazada 15 kişi yaralandı
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 2 kişi tutuklandı
İDEV okullarda Mescid-i Aksa bilinci için etkinlikler düzenliyor
Yiğit: Tarımsal üretimin devamı için çiftçi desteklenmelidir
Şırnak’ta düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı
Lisede patlama: Dört öğrenci yaralandı
Şanlıurfa’da tek taraflı trafik kazası: 3 yaralı
Malatya'da otizm yaşam merkezi açılacak
Et fiyatlarının artması, vatandaşı sakatata yönlendirdi
Batman'da "işgalci asker istemiyoruz" açıklaması yapılacak
Yükleniyor







