• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Bayram vaazında Gazze vurgusu: Sevincimiz eksik, dualarımız Gazze için

30 Mart 2025, Pazar 09:29
30 Mart 2025, Pazar 09:29
Bayram vaazında Gazze vurgusu: Sevincimiz eksik, dualarımız Gazze için
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt'te Ramazan Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren her yaştan vatandaş, Fethi Sezgin Camii başta olmak üzere kentteki camilere akın etti.

Bayram namazını eda etmek için camilere gelen vatandaşlar, Cami İmam Hatibi Abid Agah tarafından verilen vaazı dinledikten arkasında saf tuttu. Namazın ardından tekbirlerle minbere çıkan Agah, bayramın anlam ve önemini anlatan bir hutbe verdi.

Bayramların, Müslümanlar arasındaki kin ve nefretin sona erdirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Agah, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

İlk defa bayram namazı kılacak olanlara namazın nasıl kılınacağı hakkında bilgi verildikten sonra saf tutuldu. Namazın ardından okunan hutbe sonrası camiyi dolduran vatandaşlar, tekbirler eşliğinde birbirleriyle bayramlaştı ve ellerini semaya açarak dualar etti.

Bayram sabahının sevinç ve huzurunun, Gazze’de yerini acıya ve gözyaşına bıraktığını belirten Agah, saldırılar nedeniyle Filistin halkının bayramı kutlayamadığını ifade etti.

Vaazında Filistin’de yaşanan zulme vurgu yapan İmam Abid Agah, siyonist rejimin saldırılarının kadın, çocuk ve yaşlı demeden masum sivilleri hedef aldığını söyledi.

“Zalimler mutlaka mağlup olacaktır”

Gazze’de insanlık ölüyor, daha ne kadar bekleyeceğiz?" diyerek Müslümanları birlik olmaya çağıran Agah, şöyle konuştu:

"Bu mübarek bayram sabahının sevinç ve huzuru yüreklerimizi doldururken; maalesef, Gazze’de kardeşlerimiz, bayramın neşe ve coşkusundan çok uzaklar. Zalim siyonistler; kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden masum insanları katletmeye devam ediyorlar. Kardeşlerimize hiçbir şekilde hayat hakkı tanımıyorlar. Onların en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamalarına, bir lokma ekmeğe, bir yudum suya ulaşmalarına engel oluyorlar. Şu husus asla unutulmamalıdır ki zulüm ebedi değildir. Zalimler mutlaka mağlup olacaklardır. 'Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.' Kardeşlerimizin sevinç, huzur ve güven içinde bayram yapacağı günler gelecektir. Bize düşen, kardeşlerimize verdiğimiz maddi ve manevi her türlü desteğimizi devam ettirmektir. Yüreğimiz yanıyor ve gönül dilimiz şöyle feryat ediyor: Gazze’de bir toplum yok ediliyor. Güçlerimizi birleştirip zalimlerin zulmüne son vermek için daha ne kadar bekleyeceğiz? Gazze’de insanlık ölüyor. İnsanlığımızı kurtarmak için daha ne kadar çocuğun, kadının, masumun katledilmesi gerekiyor? Bu bayram sabahında gönülden yapacağımız dualarımızın ve dilimizden dökülen âminlerimizin; ümmet bilincimizin ve din kardeşliğimizin güçlenmesine, Gazze’de akan kanın ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

"Bayram namazının ardından mezar ve akraba ziyaretleri yapacağız"

Ramazan ayının çok verimli geçtiğini ifade eden Hasan Özalp, "Ramazan Bayramı’nın tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Allah’a hamd olsun, bugün buraya bayram namazını kılmak ve şükrümüzü ifade etmek için geldik. Namazımızı kıldıktan sonra inşallah mezar ziyareti gerçekleştireceğiz. Daha sonra da akraba ziyaretleri yapacağız. Bu bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Ramazan ayını çok güzel geçirdiğini ve gelecek yıl tekrar kavuşmayı temenni ettiğini belirten Mithat Erkoyuncu, "Bayram namazımızı kılacağız. Bu sene de bayram namazını kılmak nasip oldu. Bayram ziyaretleri çok önemli, özellikle küskünlerin barışması büyük bir anlam taşıyor." dedi.

"Müslümanlar birleşmeli, Allah birliğimizi bozmasın"

Ramazan Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayır getirmesini dileyen Fahrettin Eldemir, "Bu bayramın, savaşsız ve kansız bayramlara vesile olmasını diliyorum. Allah’tan Müslümanlara rahmet indirmesini ve Müslümanların birleşmesini niyaz ediyorum. Müslümanlar artık birleşmeli. Bakıyorum ki çok dağınığız. İslam’ı yeterince bilmiyor ve yaşamıyoruz. Allah birliğimizi bozmasın, daha doğrusu biz bozmayalım ki Allah da bizlere yardımcı olsun. Nice bayramlara." mesajını iletti.

Bayram namazının ardından vatandaşlar, aile büyüklerini ziyaret etmek ve bayramlaşmak için camiden ayrıldı. (İLKHA)

Altın fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor

Filistin direniş grupları: ABD'nin "Gazze'ye uluslararası güç" planı yeni bir işgal girişimi

Kabine bugün yoğun gündemle toplanıyor

Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları bugün başlıyor

Ara tatil sona eriyor, 18 milyon öğrenci yeniden ders başı yapacak

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Konya’da sisli hava etkili oluyor

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mardin’de pikap uçurumdan yuvarlandı: 2’si çocuk 6 yaralı

Konya’da çıkan yangında iki müstakil ev kullanılamaz hale geldi

Kongo'da maden sahasında göçük: 70 can kaybı

Konya’da firari hükümlü yakalandı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Çin’e gidiyor

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücü hakkında işlem yapıldı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Batman’da çocuk sağlığı hizmetlerinde yaşanan eksiklik tepkilere neden oluyor

DSİ 1389 personel alımı yapacak

Pasifik'te tansiyon yükseliyor: Çin gemileri, Japon adalarına yaklaştı

Karabük'te feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Arakçi: israil ve ABD hedeflerine ulaşamadı, bu süreçte zayıf ve güçlü yönlerimizi gördük

Zap Suyu'na düşen pikapta 2 kişi hayatını kaybetti

İşgal askerleri Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini hedef aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor

Filistin direniş grupları: ABD'nin "Gazze'ye uluslararası güç" planı yeni bir işgal girişimi

Kabine bugün yoğun gündemle toplanıyor

Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı