GÜNDEM 24.03.2025 12:45:30 0

Bediüzzaman Said Nursî'nin kayıp naaşıyla ilgili çağrı yapıldı

Bediüzzaman Said Nursî
Haberi Sesli Oku

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 65'inci yılı dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasında konuşan Avukat Nurullah Küçükoğlu, Nursî’nin naaşının halen kayıp olmasının büyük bir utanç olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Bediüzzaman Said Nursî'nin vefatının 65'inci yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Avukat Nurullah Küçükoğlu, Nursî’nin 23 Mart 1960’ta Urfa’da vefat ettiğini ve ertesi gün burada defnedildiğini hatırlatarak, naaşının defnedildikten 110 gün sonra askeri cunta tarafından mezarından çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

“Naaşı hala kayıp”

Küçükoğlu, o dönemde yaşanan süreci detaylarıyla aktararak, “Bediüzzaman Said Nursî, 23 Mart 1960 tarihinde Urfa’da vefat etti ve 24 Mart günü buraya defnedildi. Bütün dünyanın gözü önünde, kamuoyunun bilgisi dahilinde buraya defnedildi. Ancak defnedildikten sadece 110 gün sonra dönemin askeri yönetimi tarafından Urfa’da olağanüstü hal ilan edilerek, şehrin etrafı tanklarla, toplarla çevrildi. Gece yarısı mezar balyozlarla parçalandı, naaşı çıkarıldı ve bilinmeyen bir yere götürüldü. Aradan geçen 65 yıla rağmen Bediüzzaman Said Nursî’nin naaşının akıbetini hala bilmiyoruz. Bu olay, yalnızca belirli bir kesimi değil, tüm insanlığı ilgilendiren büyük bir utançtır. Mezarı tahrip edilerek naaşın ortadan kaldırılması, vicdanları yaralayan ve tarihte kara bir leke olarak kalan bir olaydır.” diye konuştu.

“Naaşın akıbeti açıklığa kavuşturulmalı”

Said Nursî’nin naaşının nereye götürüldüğüne dair bugüne kadar net bir açıklama yapılmadığını dile getiren Küçükoğlu, “Bizler, Bediüzzaman Said Nursî’yi rahmet ve minnetle anarken, aynı zamanda bu tarihi ayıbın bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Naaşın akıbeti bir an önce açıklığa kavuşturulmalı, her nerede ise bulunup asıl istirahatgahına iade edilmelidir. Bu mesele sadece Nursî’ye gönül verenlerin değil, insanlık vicdanının ortak meselesidir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Çin iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Myanmar'da deprem nedeniyle can kaybı artıyor

Bingöl’de 3,3 büyüklüğünde deprem

Avrupa'nın ilk yörünge roketi yere çakıldı

Belediye Başkanı Er: Çocuklar Gazze'de bayram giysileri yerine bombardıman altında!

ABD'de uçak eve çarptı: 1 ölü

Tonga açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem

Takla atan otomobilde maddi hasar meydana geldi

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Filipinler'de eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Myanmar'da depremlerin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor

Yükleniyor