• BIST 100

    10892,95%-1,71
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,96% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5208,87% 1,00
  • Ç. ALTIN

    8581,54% 0,73

Belediye Başkanı Geçit: 57 kilometre yol yatırımıyla kırsalın çehresi değişiyor

19 Ağustos 2025, Salı 14:44
19 Ağustos 2025, Salı 14:44
Belediye Başkanı Geçit: 57 kilometre yol yatırımıyla kırsalın çehresi değişiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamayı ve yaşam standartlarını yükseltmeyi öncelik haline getirdiklerini ifade etti.

Yeşilyurt Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmak ve bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla yatırımlarını yoğunlaştırdı. Vatandaşların ulaşım konforunu artırmak ve özellikle kış aylarında yaşanan sorunların önüne geçmek amacıyla, birçok mahallede sathi kaplama ve stabilize malzeme serimi çalışmaları sürdürülüyor.

Geçen haftalarda ilçenin kırsal mahallelerini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'in talimatının ardından harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kırsal mahallelerin hayat şartlarını iyileştirmek için saha çalışmalarına hız verdi.

Yapılan çalışma programı kapsamında; öncelikli olarak ulaşımda sıkıntı yaşanan ve altyapı çalışmaları tamamlanmış olan bölgelerde yol yenileme çalışmaları başlatıldı. Ekipler, mahalle yollarında önce zemin düzenleme ve sıkıştırma işlemleri yapıyor, ardından dayanıklılığı artırmak için stabilize malzeme serimi gerçekleştiriyor. Uygun zemin şartlarında ise yollar sathi asfalt kaplama ile kaplanıyor. Yürütülen çalışmalar sayesinde kırsal mahallelerin hem kendi iç ulaşımı hem de ilçe merkeziyle olan bağlantıları daha sağlıklı hale geliyor.

Ekipler, Porga bölgesindeki Salkonak, Aşağıköy, Üçgöze, Öncü ve Ortaköy mahallelerini kapsayan hizmetler kapsamında toplamda 57 kilometrelik sathi kaplama ve yol bakım çalışmasına startını verip, bu bölgelerin ulaşım ağını akıcı, sağlıklı ve güvenli hale getirmeye yönelik önemli bir yatırımın altına imza atıyor.

İlçenin dört bir tarafındaki yatırımları yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, kırsal mahallelerde yapılan yatırımların sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda devam edeceğini ve her bir mahallenin ihtiyaçlarının titizlikle değerlendirildiğini vurguladı.

Geçit, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamayı ve yaşam standartlarını yükseltmeyi öncelik haline getirdiklerini ifade ederek, "Fen İşleri ekiplerimiz, kırsal mahallelerimizin yol sorunlarını çözmek için yoğun bir tempoyla çalışıyor. Hem sathi kaplama hem de stabilize serimiyle ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getiriyoruz. Amacımız, şehir merkeziyle kırsal arasındaki yaşam standardı farkını en aza indirmektir. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, sadece şehir merkezine değil, şehrimizin her noktasına, özellikle de kırsal mahallelerimize eşit hizmet götürme anlayışıyla çalışıyoruz. Çünkü bizler, kalkınmanın merkezden değil, mahallelerden ve köylerden başlayacağına inanıyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla birçok mahallemizde bozuk yolları yeniliyoruz, bununla birlikte stabilize malzeme serimi ve sathi kaplama asfalt çalışmalarıyla vatandaşlarımızın daha güvenli, konforlu ve sağlıklı ulaşım imkanlarına kavuşmasını sağlıyoruz. Porga bölgesinde toplamda 57 kilometreye ulaşan yol yatırımlarımızla birlikte kırsal bölgelere ulaşımı daha rahat hale getiriyoruz." dedi.

"İlçemiz merkezden kırsala bir bütün halinde büyüyor, güzelleşiyor"

Kırsal mahalle ziyaretlerinde vatandaşlara sözünü verdikleri yatırımları kısa, orta ve uzun vade çalışma planlamasıyla yerine getirmek için çalışmalara hız verdiklerini sözlerine ekleyen Geçit, "Kırsal mahallelerimizi sadece hizmet götürülen değil, aynı zamanda üreten, gelişen, kalkınan bölgeler haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen tüm belediye personelimize, mahalle muhtarlarımıza ve bizlere destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki; bu şehir hepimizin, merkezden kırsala, bir bütün olarak büyüyecek, gelişecek ve güzelleşecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Çin ve Hindistan arasında direkt uçuşlar yeniden başlıyor

İran'da otobüs kazası: Ölü ve yaralılar var

İran'da helikopter düştü

Rusya, Ukrayna'yı füze ve İHA'larla vurdu

Japonya'da yeni başbakan yarın belirlenecek

Mardin’de durdurulan araçta 1 kilogram kokain ele geçirildi

Vietnam'daki tayfunda ölü sayısı 51'e yükseldi

Erzurum’da 54 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen yakalandı

YÖK Başkanı Özvar Amasya Üniversitesi akademik yılı açılışında konuştu

ABD-Venezuela gerilimi tırmanıyor

Ağyatan Lagünü kumul erozyonuna karşı korunuyor

Münih Havalimanı'nda drone alarmı: Çok sayıda uçuş iptal edildi

Siirt'te kuyumcuya sahte altın satan 3 kişi yakalandı: 1 tutuklama

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 13 öğrenci hastaneye kaldırıldı

STSO Başkanı Kuzu: Nefes kredisi işletmelerimiz için adeta nefes olacak

Hakkari’de trafik kazası: 3 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı

İzmir’de sakız ağaçlarında ilk hasat yapıldı

Eminönü’nde Gazze için özgürlük nöbeti

TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı

Orman emvali taşımacılığında yeni dönem: Takip sistemi zorunlu oluyor

Soykırım destekçisi Trump'tan HAMAS'a tehdit: Pazar günü son şansınız yoksa cehennem kopacak!

HÜDA PAR heyetinden Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ziyaret

Mersin Barosu’ndan Sumud Filosu açıklaması: İnsani yardımın engellenmesinin hukukta ve vicdanda yeri yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Esnaflardan ortak karar: 7 Ekim’de tüm gelirler Gazze’ye bağışlanacak

Rusya'da hafif uçak kazasında 2 kişi öldü

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

TOKİ şantiyesinde kaza: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin ve Hindistan arasında direkt uçuşlar yeniden başlıyor

İran'da otobüs kazası: Ölü ve yaralılar var

İran'da helikopter düştü

Rusya, Ukrayna'yı füze ve İHA'larla vurdu

Japonya'da yeni başbakan yarın belirlenecek

Mardin’de durdurulan araçta 1 kilogram kokain ele geçirildi

Vietnam'daki tayfunda ölü sayısı 51'e yükseldi