• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Belediye Başkanı Geçit: Kiracılar için 15 bin konut inşa edilecek

17 Mart 2025, Pazartesi 14:41
17 Mart 2025, Pazartesi 14:41
Belediye Başkanı Geçit: Kiracılar için 15 bin konut inşa edilecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Büyükşehir Belediyesiyle iş birliği halinde kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, belediye olarak yeni konutların inşa sürecinde tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan planlama doğrultusunda depremzede kiracılara tahsis edilmek üzere 15 bin yeni konut yapılacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından kamuoyuna duyurulan bu gelişmenin ardından harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi, kiracıları ev sıkıntısından kurtaracak bu güzel gelişmenin ardından konutların yapım sürecinden teslim sürecine kadar tüm safhalarında etkin bir rol oynayacak.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle iş birliği halinde kiracılara teslim edilecek 15 bin konutun hayata geçmesi için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

Yeşilyurt'un tüm mahallelerini karış karış gezerek sorunlara yerinde çözüm getirmeye özen gösteren Geçit, gerçekleştirdiği bir ziyaret esnasında "kiracıların durumu ne olacak?" diye soran bir vatandaşa, kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini söyleyerek, bu konuda ciddi adımların atıldığının bilgisini paylaştı.

Mahalle sakinleriyle tek tek sohbet ettikten sonra konuşan Başkan Geçit, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, seçim döneminde kiracılara 15 bin konut yapılacağının sözünü vermişti. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bizlerde bu sözün arkasındayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a bu konuyu detaylı olarak izah etti. Sayın Bakanımızın Malatya'ya olan ilgisi ve sevgisini hepimiz yakından biliyoruz. Sayın Bakanımız da bu talebi uygun gördü, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hak sahiplerinin konutlarının tamamlanmasına yakın kiracılar içinde 15 bin konut üretimi gerçekleşecek. Sizler ve tüm hemşehrilerimiz umutlu olun, bu zor günler geride kalacak, bu dertlerden kurtulacak ve daha güzel yarınlarda hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ABD'de şiddetli soğuklar can alıyor: 3 kişinin cesedine ulaşıldı

Çanakkale’de 39 düzensiz göçmen yakalandı

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı protesto

Kilauea Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Cansuyu Derneği’nden Batman’da 310 Aileye Giyim Yardımı

Anahtar Partili Korkmaz’dan Doğu Ekspresi Çağrısı

Pakistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 5 ölü, 4 yaralı

İran'da çığ altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti

HÜR Gençlik’ten Mersin’de uyuşturucuya karşı farkındalık çalışması

Diyarbakır'da yoğun sis etkili oluyor

Pakistan’da bir otelde yangın faciası: 3 ölü

Gaziantep'te 4,1 büyüklüğünde deprem

Gümrüklerde 1,7 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya Dışişleri Bakanı Tuggar Türkiye'ye geliyor

ABD'de bir kişinin federal ajanlar tarafından vurularak öldürülmesinin ardından geniş çaplı protestolar düzenledi

Feribot seferlerine fırtına engeli

Güney Afrika, çete şiddetiyle mücadele için ordu konuşlandırmayı değerlendiriyor

İtalya, İsviçre Büyükelçisi Cornado'yu geri çağırdı

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 25'e yükseldi

Uzman uyardı: Donma ile hipotermiyi ayırt etmek hayat kurtarıyor

Lübnan'a işgal saldırısında bir şehit

Rusya’nın Belgorod kentine yoğun füze saldırısı

İçişleri Bakanlığı: Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

Sağanak ile kuvvetli fırtına nedeniyle 9 il için sarı kodlu uyarı

İşgalci ordu, Gazze Şeridi'ndeki yeni işbirlikçi "milisleri" nasıl destekliyor?

Çin'de üst düzey generallere soruşturma

DMM’den proje okullarıyla ilgili iddialara yalanlama

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

HAMAS, Belçika'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Ukrayna ile Litvanya arasında enerji ve savunma alanında iş birliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de şiddetli soğuklar can alıyor: 3 kişinin cesedine ulaşıldı

Çanakkale’de 39 düzensiz göçmen yakalandı

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı protesto

Kilauea Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Cansuyu Derneği’nden Batman’da 310 Aileye Giyim Yardımı

Anahtar Partili Korkmaz’dan Doğu Ekspresi Çağrısı

Pakistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 5 ölü, 4 yaralı