-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,44% 0,07
-
EURO
51,10% -0,17
-
GRAM ALTIN
6421,15% 0,06
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Belediye Başkanı Geçit: Yeşilevler deprem konutları bölgeye farklı bir değer katacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yeşilevler Sitesinin olduğu bölgede devam eden "31. Bölge Rezerv Alan" inşaat alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşiltepe'nin bu ve benzeri yeni yatırımlarla Malatya'nın yeni yaşam merkezleri arasında yerini
6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldıktan sonra yıkılmasına karar verilen Yeşiltepe'de ki 15'er kat üzerinden kurulu 540 dairenin bulunduğu Yeşilevler Sitesi, 15 Eylül 2023 tarihinde yıkılmıştı. "31. Bölge Rezerv Alanı" olarak ilan edildikten sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından temeli atılan ve toplam 750 konutun yer aldığı 51 blokun kaba inşaatı tamamlanırken, binaların hak sahiplerine yaz ayına doğru teslim edilmesi hedefleniyor.
Yeşilyurt'un dört bir tarafındaki rezerv alanlar ile (TOKİ) yatırımlarını yakından takip ederek, yüklenici firma yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilevler Sitesinin olduğu alana afetlere karşı dirençli konutların yanı sıra 7'den 70'e hitap eden sosyal yaşam alanlarıyla birlikte hem ilçeye hem de bölgeye değer katacak yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini söyledi.
"Yeşilevler konutlarında çalışmalar yüzde 70 seviyesine ulaşmış durumda"
6 Şubat depremlerinden sonra asrın felaketinin, asrın seferberliğine dönüştüğünü ifade eden Geçit, Yaşadığımız ağır deprem felaketlerinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan inşa, ihya ve imar süreci ilçemizde de hızla devam etmektedir. Şehrimizin ve ilçemizin dört bir tarafında konutlarımız hızla yükseliyor, biten konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor. Yeşiltepe’deki Yeşilevler Sitemizdeki konutlarımızda aldıkları ağır hasarlar neticesinde 15 Eylül 2023 tarihinde yıkılmıştı. Burada dünyada ilk defa canlı yayında 15’er kattan oluşan 9 bina aynı anda yıkımı gerçekleşmişti. Binaların yıkılmasından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından çok hızlı bir şekilde ihale yapılırken, 2024'ün Temmuz ayında 115 dönümlük alanda konutların temelleri atıldı. 2025'in Mart Ayı itibariyle 750 konutun yer aldığı 51 blokla birlikte sosyal yaşam alanlarının da yer aldığı inşaat alanında çalışmalar yüzde 70 seviyesine ulaşmış durumda. Bu kadar kısa bir sürede bu seviyeye ulaşmak büyük bir başarıdır. Yüklenici firma yetkilileri belirtilen tarihten önce konutlardan bazılarının hak sahiplerine teslim edilecek seviyeye geleceğini bizimle paylaştılar, bu güzel bir gelişme. Yeşilevler konutlarının olduğu alanımız binalarımızın yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla göz dolduracaktır. Yeşiltepe, bu ve benzeri diğer tüm yatırımlarla birlikte hak ettiği değeri görecek olup, Malatya'nın yeni yaşam merkezine dönüşecektir." diye konuştu.
Geçit, Malatya'yı ayağa kaldırmak için başlatılan topyekün seferberliğin hızla devam ettiğine dikkat çekerek, Yeşilyurt'un tüm kadim değerleri ve sosyal zenginlikleriyle birlikte daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak için kararlı adımlar attıklarını sözlerine ekledi.
2026 yılının ortalarına doğru şu anda inşaatları devam eden tüm konutlar ile işyerlerinin vatandaşlara teslim edileceğini belirten Geçit, "Deprem bölgelerini ayağa kaldırmak sadece inşaatlarla sınırlı değildir, bizler bir yandan rezerv alanlar ve deprem konutlarının tüm süreçlerini yakından takip edip belediyemizin imkanlarını seferber ederken diğer taraftan sanatsal, kültürel, sportif ve kültürel faaliyetlerle her alanda kalkınmaya, her alanda değişime, her alanda dönüşüme odaklandık. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, sahada inanılmaz bir çalışma, gayret ve fedakarlık var, bizler bunu yakından görüyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Yükleniyor







