GÜNDEM 18.02.2023 16:50:52 0

Berberler ve kuaförlerden depremzedelere ücretsiz tıraş

Berberler ve kuaförlerden depremzedelere ücretsiz tıraş
Haberi Sesli Oku

Berberler ve kuaförlerden depremzedelere ücretsiz tıraş

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin ardından deprem bölgesine giden kuaför ve berberler, depremzede vatandaşları ücretsiz tıraş etti.
Depremin ardından bölgede çeşitli alanlardaki ihtiyaçlar karşılanmaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, destekler çerçevesinde bölgede insani ihtiyaç bulunduğunu belirtmiş, bu çağrıya odalar sessiz kalmamıştı. Kocaeli’den Hatay’a giden 45 berber ve kuaförün bulunduğu ekip için bölgede çadır kuruldu. Depremzede vatandaşlar Kocaelili kuaför ve berberler tarafından ücretsiz tıraş edildi. 45 kişinin yer aldığı ekip bir süre deprem bölgesinde kalarak vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek.

“Biz de bu acıyı yaşadık”
17 Ağustos 1999 depreminde kendilerinin de acı çektiğini ifade eden Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, “İnsani yardım için Hatay’dayız. Buradaki insanları en iyi biz anlarız. 17 Ağustos 1999 depremini yaşadık. Bugün burada olma sebebimiz daha önce böyle bir acıyı yaşamış ve neye ihtiyaç olduğunu bildiğimiz içindir. Benimle birlikte Kocaeli Kuaförler Odası, Gebze Berberler ve Kuaförler Odası ile Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası burada. Büyükşehir Belediyemizin kurduğu çadırda vatandaşlarımızı ücretsiz tıraş ediyoruz. Bir süre daha burada olacağız. Milletimizin bir daha böyle bir felaket yaşatmaması için dua ediyorum” diye konuştu.

“Gönüllü olarak vatandaşları ücretsiz tıraş ediyorlar”
Konuya ilişkin açıklama yapan Tahir Büyükakın ise, “Bölgedeki depremzedelerin berber ve kuaför ihtiyacı vardı. Odalarımızla görüştük. Sağ olsunlar tüm ekip ve ekipmanlarını toplayıp bir gün sonra bölgeye geldiler. Gönüllü olarak vatandaşları ücretsiz tıraş ediyorlar. Daha önce bu acıyı yaşayan bir kentiz. Esnafımızın bu duyarlılığına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Çanakkale Boğazı sis nedeniyle gemi geçişlerine kapatıldı

Çileğin faydaları saymakla bitmiyor!

Dışişleri Bakanlığından Rümeysa Öztürk açıklaması

İstanbul Valisi Gül'den CHP'nin yapmak istediği gösteriye ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Fidan Cezayir'e gidiyor

Servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Tır, tur otobüsüne çarptı: 13 yaralı

Ülke genelinde sağanak yağış ve toz taşınımı bekleniyor

Rusya'dan Almanya'ya Taurus seyir füzeleri uyarısı 

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Yükleniyor