-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
BESO Başkanı Çiftçi: Esnafı desteklerle Türkiye'de üst sıralara taşıdık
-
A+Buyut
-
A-Kucult
11 Ocak'ta yapılacak Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) seçiminde esnaftan bir kez daha destek isteyen BESO Başkanı Mehmet Sıdık Çiftçi, katıldığı bir radyo programında 2025 yılı değerlendirmesi ve 2026 hedeflerini anlattı.
Çiftçi, verilen danışmanlıklarla Batmanlı esnafın devlet desteklerinden yararlanma oranında büyük bir sıçrama yaşadığını söyledi.
Radyo programına konuk olan BESO Başkanı Mehmet Sıdık Çiftçi, 2025 yılının ekonomik açıdan zor geçtiğini ancak esnaf ve sanatkârların bu süreçte yalnız bırakılmadığını ifade etti.
Yüksek enflasyon, sıkı para politikası ve faiz oranlarının esnaf üzerinde baskı oluşturduğunu dile getiren Çiftçi, “Bu süreçte odamızı adeta bir danışmanlık ve hizmet merkezine dönüştürdük. Esnafımıza devlet destekleri, hibeler, faizsiz krediler ve yatırım teşvikleri konusunda yol gösterdik.” dedi.
“Danışmanlıklarla Batman’ı 72’nci sıradan üst basamaklara taşıdık”
2025 yılı boyunca verilen danışmanlık hizmetleri sayesinde Batman’daki esnafın birçok destek programından faydalandığını belirten Çiftçi, önemli bir başarıya da dikkat çekti.
Çiftçi, “IPARD, Avrupa Birliği destekleri ve HİVE programları başta olmak üzere onlarca esnafımız bu desteklerden yararlandı. Yaptığımız çalışmalarla Batman’ı desteklerden yararlanma sıralamasında Türkiye genelinde üst basamaklara taşıdık. Eskiden 70’li sıralarda olan Batman, bugün büyükşehirleri geride bırakarak ilk 20 içine girdi.” diye konuştu.
İmalat sektörüne özel destekler devam ediyor
BESO Başkanı Çiftçi, özellikle imalat sektörüne büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Avrupa Birliği destekli istihdam programlarının halen devam ettiğini söyledi.
Bu desteklerin imalatçı esnaf için “can suyu” niteliğinde olduğunu belirten Çiftçi, bilgisayar yazılımları, bilimsel araştırma yapan firmalar ve üretim odaklı işletmelerin de bu teşviklerden yararlanabildiğini ifade etti.
2026’da kişi başına 3 bin 500 TL istihdam desteği
2026 yılıyla birlikte yeni desteklerin de başlayacağını açıklayan Çiftçi, imalat sektöründe istihdamı koruyan esnafa kişi başına 3 bin 500 TL destek verileceğini duyurdu.
Çiftçi, “Tek şart, istihdamı korumak. Tekstil, mobilya, gıda üretimi ve her türlü imalat faaliyeti bu destekten faydalanabilecek.” dedi.
BESO’dan bir ilk: Proje danışmanlığı hizmeti
2026 yılıyla birlikte BESO bünyesinde proje danışmanlığı hizmetinin de başlayacağını açıklayan Çiftçi, Batman’a katma değer sağlayacak yatırımlar için yol gösterici olacaklarını belirterek, “Bir esnaf ya da girişimci gelip ‘Batman’da hangi işi yaparsam daha verimli olur?’ dediğinde, biz ona proje, teşvik ve yatırım danışmanlığı sunacağız. Bu hizmeti kurumsal bir yapıya kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı.
Kadınlar ve küçük esnaf için yerel alışveriş platformu
BESO Başkanı Çiftçi, kadınlar, gençler ve küçük esnafı desteklemek amacıyla Batman merkezli bir yerel alışveriş platformu kurduklarını da açıkladı.
Kadınların ürettiği el emeği ürünlerin düşük komisyonlarla tüketiciye ulaştırılacağını belirten Çiftçi, “Üretim kadınlarımızdan, pazarlama ve dağıtım bizden olacak.” dedi.
Gençlere istihdam ve eğitim fırsatı
Platform kapsamında gençler için de önemli fırsatlar sunulacağını ifade eden Çiftçi, çağrı merkezi, müşteri temsilciliği ve lojistik alanlarında istihdam sağlanacağını açıkladı.
Ayrıca ticaret ve girişimcilik alanında eğitimler verileceğini belirten Çiftçi, “Gençlerimizi yetiştirecek, istihdam edeceğiz ve kendi işlerini kurmaları için destek olacağız.” diye konuştu.
“2026 daha huzurlu ve bereketli olsun”
Programın sonunda yeni yıl mesajı veren BESO Başkanı Mehmet Sıdık Çiftçi, 2026 yılının Batman’a, bölgeye ve tüm insanlığa huzur, bereket ve refah getirmesi temennisinde bulundu.
Özellikle gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması çağrısında bulunan Çiftçi, “Daha bilinçli, daha güçlü bir toplum için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. (İLKHA)
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Yükleniyor







