Tarih: 09.10.2024 12:07

BESO Başkanı Çiftçi, esnafın tapu sorununu çözmek için çalışıyor

Facebook Twitter Linked-in

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Blar Caddesi ve Lale Cami civarında bulunan esnafın yaşadığı tapu sorunlarını kendilerine iletmeleri üzerine gerekli girişimlerde bulunup tapu ve kadastro yetkilileriyle görüştü.

Sorunun bir an önce çözülmesi için çalışmalara başlayan Çiftçi, bunun için önümüzdeki hafta esnafla bir araya geleceklerini söyledi.

Çiftçi, "Blar Caddesi ve Lale Cami civarında bulunan esnaf, odamızı ziyaret ederek tapu sorunlarının olduğunu ve bunun çözülmesi konusunda yardım talebinde bulundu. Bizler de esnafımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile esnafın tapu sorunları için valimiz ile toplantı yapmadan önce tapu ve kadastro müdürlerimizle makamlarında ön görüşme yaparak bilgilendirmelerde bulunduk. Müdürlerimize sorunu ilettik, her iki müdürümüz de sorunlarının çözümü ile alakalı yol göstererek bilgilendirmede bulundu." ifadelerini kullandı.

"Tapu sorunu gün geçtikçe daha karmaşık hal alıyor"

Tapu sorunu yaşayan esnafla Vali Ekrem Canalp'i bir araya getirerek yapacakları toplantıdan sonra yol haritasının belirlenmesi ve girişimlerde bulunmasına karar verildiğini belirten Çiftçi, şöyle devam etti:

"Esnafımızın tapu sorunu gün geçtikçe daha karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hal aldığını gördüğümüz için bu soruna bir an önce el atıp çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak esnafımızın sorularının çözülmesi için hemen gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Bu girişimlerimiz sonucunda Blar Caddesindeki esnafımızın sorunlarını valimiz ve kurum müdürlerimize daha detaylı anlatmak ve çözüm yolunu belirlemek amacıyla gelecek hafta Blar Caddesinde esnafımızla kahvaltılı bir program düzenleyeceğiz." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —