• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

BESO Başkanı Çiftçi: İstihdam önceliğimizdir

06 Ocak 2026, Salı 10:31
06 Ocak 2026, Salı 10:31
BESO Başkanı Çiftçi: İstihdam önceliğimizdir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 50 milyon TL'lik cam fabrikasının personel bulamadığını belirterek gençleri üretime davet etti.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman merkezde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla kurulan modern cam fabrikasının, personel yetersizliği nedeniyle tam kapasiteyle çalışamadığını söyledi.

Çiftçi, "Gençlerimiz işsizlikten yakınırken, devasa yatırımlar elemansızlıktan durma noktasına geliyor." dedi.

Batman’ın sanayi hamlesine önemli katkı sunması beklenen cam fabrikasını gündeme taşıyan Çiftçi, kent ekonomisinin önündeki en büyük sorunlardan birinin kalifiye eleman eksikliği ve “iş beğenmeme” anlayışı olduğunu vurguladı. Fabrikanın son teknolojiyle donatıldığını ve istihdama açık olduğunu belirten Çiftçi, buna rağmen çok sayıda pozisyonun boş kalmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

“Yatırım var, iş var ama çalışacak eleman yok”

Çiftçi, 50 milyon TL’lik yatırımın Batman için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “İlimize böylesine büyük bir yatırım yapılmış, her türlü imkân sağlanmış ancak bu dev tesiste çalıştıracak personel bulunamıyor. Oysa üretim, bir şehrin kalkınmasının temel taşıdır. Cam sektörü gibi teknik bilgi gerektiren ve geleceği olan bir alanda yetişmek, gençlerimiz için önemli bir meslek edinme fırsatıdır.” diye konuştu.

“Gençler masa başı iş beklentisinden kurtulmalı”

İş arayan gençlerin üretim sektörüne mesafeli yaklaşımını eleştiren Çiftçi, masa başı iş beklentisinin kırılması gerektiğini söyledi. Üretim ve sanayinin uzun vadede daha güçlü ve sürdürülebilir istihdam sunduğunu belirten Çiftçi, gençlerin bu alanlara yönlendirilmesinin şart olduğunu dile getirdi.

Mesleki eğitim vurgusu

Mesleki eğitimin önemine değinen BESO Başkanı, sanayicinin büyük yatırımlarla Batman’a katkı sunarken yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade etti. “Bir yanda ‘iş bulamıyoruz’ diyen bir kitle, diğer yanda ‘çalıştıracak eleman bulamıyoruz’ diyen yatırımcı var. Bu kopukluğu gidermek zorundayız.” diyen Çiftçi, yeni dönemde BESO olarak ortaokullarla yakın diyalog kuracaklarını açıkladı.

Çiftçi, “Çocuklarımızı daha genç yaşlarda kabiliyetlerine ve isteklerine göre mesleğe yönlendirmek için hem okulda hem de okul dışında her türlü desteği sunacağız. Meslek odası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Gençlerimizi sanayiye ve üretime yönlendirmek artık bir tercih değil, Batman için bir zorunluluktur.” şeklinde konuştu.

“Batman’ın katma değerine engel olunmamalı”

Söz konusu yatırımın yalnızca bir fabrika değil, Batman’ın dışa bağımlılığını azaltacak ve kente katma değer sağlayacak önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Çiftçi, iş arayan herkesi ve meslek sahibi olmak isteyen gençleri bu fırsatları değerlendirmeye davet etti. Çiftçi, Batman ekonomisinin büyümesi için üretimin ve emeğin her zaman yanında olacaklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor

Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı

Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor

Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor

Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı

Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı

Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi

Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı

Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu

Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı

Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı

Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz

Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!

Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü

Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır

Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi