BESO Başkanı Çiftçi: Tekstilci esnafı destek istiyor

Tarih: 12.09.2024 11:53 Güncelleme: 12.09.2024 11:53
BESO Başkanı Çiftçi: Tekstilci esnafı destek istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, tekstil sektörü üyelerini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ziyaretlerine devam ederek farklı sektörlerde bulunan üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek yetkililer ile çözüm noktasında temaslarına devam ediyor.

"Artan maliyetler tekstilci esnafını zora sokuyor"

Tekstil sektöründe bulunan üyelerini tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini işyerlerinde dinleyen Çiftçi, şu açıklamalarda bulundu: "Esnaf ziyaretlerimize durmadan devam ediyor ve sürekli olarak farklı farklı sektörlerden üyelerimizi de ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda tekstil esnafı üyelerimizi ziyaret ettik. Tekstilci esnafımızı ziyaret ettiğimizde sıkıntı, şikayet ve talepte bulunuyorlar. Genel olarak fason dikiminin çok ucuz olduğu ve artan maliyet giderlerinden dolayı zorlandıklarını ve bazen çaresiz kaldıklarını söylüyorlar."

"Tekstil alanında istihdam sayımız 50 bin civarlarındadır"

Tekstil atölyelerinin hem üretim anlamında hem de istihdam anlamında Batman için çok büyük bir fırsat olduğuna değinen Çiftçi, "Tekstil alanında istihdam sayımız 50 bin civarlarındadır. Devlet, firma sahipleri, markalar, sektör çalışanları ve bizler buna hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Yoksa ilimiz ve vatandaşlarımız için büyük kayıp olacaktır. Destek alanları, kurumlarımız denetlesin ve işini yapmayanlara fırsat vermesin ama istihdam üretim ve çalışma olanlara da daha fazla destek çıksın yardımcı olsun önlerini açsın daha fazla KOSGEB desteğine, SGK pirimi indirimine, İŞKUR İşbaşı Eğitimi programından faydalanma ve MESEM stajyerlik kurslarına daha fazla yönlendirsin. Bunlar hem esnafın hem de vatandaşın ihtiyacıdır." dedi.

"Esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler"

Çiftçi, "Böylelikle ilimizin ticaret hacmi artacak ve ekonomik anlamda istihdam anlamında büyümeler devam edecektir. Bizler esnaflar olarak bu zor şartlar altında devletin bu desteklerinden faydalanmazsak ayakta zor kalırız ve çoğumuz kapatmak mecburiyetinde kalabiliriz. Devletin kurumları denetimlerini yapsınlar ve esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Ensarullah, işgal havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldı

ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

42 yıl önce kaçırılan İranlı diplomatlar hakkında Devrim Muhafızları Ordusu'ndan israile sert uyarı

İletişim Başkanlığı: 761 yangın kontrol altına alındı

Malatya'da traktör devrildi: 2 ölü

Kumbarasındaki harçlıkları Gazze için bağışladı

Malatya’da korkutan arazi yangını

Antalya’da kafesten kaçan arslan bir kişiyi ağır yaraladıktan sonra öldürüldü

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 418'e yükseldi

Filistin Direniş Grupları: Ebu Şebab ve çetesi, tüm gruplar tarafından kanı helal görülmüştür!

Antalya'da aslan firar etti:1 ağır yaralı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı

Kas yırtığı belirtilerine dikkat!

Türkiye’nin çikolatalı ihracatı yüzde 61 arttı

Batman'da akraba kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

2025-2026 av sezonu düzenlemeleri Resmî Gazete'de yayımlandı

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

Yükleniyor