EKONOMİ 26.08.2024 11:47:43 0

BESO Başkanı Çiftçi: Ulusal marketler yerel esnafı bitirme noktasına getirdi

BESO Başkanı Çiftçi: Ulusal marketler yerel esnafı bitirme noktasına getirdi
Haberi Sesli Oku

Sason ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, zincir marketlerin yerel esnafı bitirme noktasına getirdiğini söyledi.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretleri kapsamında Sason ilçesine ziyarette bulundu.

Burada esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen BESO Başkanı Çiftçi, ardından Sason Belediye Başkanı İrfan Demir’i ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorun ve taleplerini görüşen Çiftçi, "Yönetim kurulu üyelerimiz ile Sason ilçemizdeki esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımızın sorun, istek ve taleplerini dinleyerek çözümü için yetkililere ulaşmaya çalışacağımızı belirttik. Batman merkezde ve tüm ilçelerimizde yerel esnafın ulusal marketlerden çok şikayetçi olduklarını gördük. Her cadde başında bir tane ulusal marketin olması günden güne yerel esnafımızı bitiriyor ve zor durumda bırakıyor. Yerel esnafımız, bakkalımız ve marketlerimiz iş yapamıyor ve kısa bir zamanda kapatmak zorunda kalıyorlar." dedi.

"Yerel esnafı korumak için ulusal marketlerin çalışma saatleri kısıtlanmalı"

Esnafın da işsizler ordusuna katıldığını ifade eden Çiftçi, "Yıllarca esnaflık yapan bir kişinin başkasının yanında çalışması zor geliyor. Yerel esnafı korumak için ulusal marketlerin çalışma saatleri kısıtlanmalı, pazar günleri kapalı olmalı ve her kalemden ürünleri satmamaları gerektiğini söylüyoruz. Buna acilen bir çözüm veya düzenleme getirilmesi elzemdir. Özellikle kota getirilmesini istiyoruz. Yoksa tüm esnaflarımız birer birer iş yerlerini kapatacaklar ve bu ileride büyük sorunlara sebep olacaktır. Esnaf ziyaretlerimiz sonrasında Sason esnafımızın sorunlarını görüşmek üzere Sason Belediye Başkanı Sayın İrfan Demir’i ziyaret ederek sorun ve taleplerimizi ilettik." diye konuştu.

"Esnafa sahip çıkılmalı"

Açıklamasının devamında Çiftçi, "Özellikle Sason’da açılan ulusal marketlerin küçük esnafı çok zor durumda bıraktığını, bundan sonra başka şubeleri açılmasına müsaade edilmemesini talep ettik. Başkanımız da Sason’un yerlilerinden olduğundan dolayı esnaflarımıza sahip çıkmalıdır ve çıkacağından şüphemiz yoktur. Başkanımızın küçük esnafımızı ayakta tutabilmek için elinden geleni yapacağını belirtti ve ilgilendi. Yerel esnafımız için elimizden ne gelirse yapacağız. Yakında da yerel esnafı desteklemek için de kampanyalar başlatacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Yükleniyor