• BIST 100

    9393,79%-0,32
  • DOLAR

    38,11% 0,09
  • EURO

    43,37% 0,91
  • GRAM ALTIN

    4010,05% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6365,85% 0,00

BESO Başkanı Çiftçi'den, Ramazan için fiyat artışı uyarısı, dayanışma ve kampanya çağrısı

EKONOMİ 22.02.2025 11:42:06 0
BESO Başkanı Çiftçi

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde esnafa önemli uyarılarda bulundu. Çiftçi, fiyat artışlarından kaçınılmasını, dayanışmanın öne çıkarılmasını ve esnaftan Ramazan'a özel kampanyalar düzen

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı öncesinde esnafa uyarılarda bulundu. Çiftçi, esnafın fiyat artışlarından kaçınarak, fiyatları makul tutmalarını istedi. Ayrıca, halkın geçim zorluğu nedeniyle esnaftan Ramazan'a özel kampanyalar düzenlemelerini talep etti.

Dayanışma, yardımlaşma ve merhametin ön planda olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, yerel esnafın güçlendirilmesi için halktan da yerel esnaftan alışveriş yapmalarını istedi.

"Esnafımızdan duyarlılık bekliyoruz"

Çiftçi, "Hayırlısıyla bir Ramazan ayına daha yaklaştık. Bu Ramazan ayının tüm esnafımıza hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden diliyorum. Ramazan rahmet, bereket, ibadet ayıdır. İstiyoruz ki esnafımız bu rahmet, bereket ayında çok daha dikkatli olsunlar. Ramazan gelince 'esnaf fiyatları yükseltiyor' gibi kötü imajın oluşmaması için esnafımızdan isteğimiz bu konuda duyarlı olmalarıdır." dedi.

"Bereket fiyat artışında değil, birbirimize yardımcı olmaktadır"

Çiftçi, Ramazan ayında sıkça gündeme gelen fiyat artışlarına dikkat çekerek, "Esnafımızdan talebimiz, Ramazan ayında fiyat artışına gitmemeleridir. Fiyatları makul tutmalarını istiyoruz. Bu Ramazan ayını bereketle geçirelim. Bereket fiyat artışında değil, birbirimize yardımcı olmaktadır, sosyal dayanışmadadır. Bu durum hem maddi hem de manevi olarak bizlere fayda sağlayacaktır." diye konuştu.

"Birbirimize yardımcı olmalıyız"

Çiftçi, halkın geçim sıkıntısının arttığını belirterek, esnaftan Ramazan’a özel kampanyalar düzenlemelerini istedi.

Çiftçi, şöyle devam etti: "Halk fiyat artışlarından muzdariptir. Geçim bayağı zor olmuş. Bu konuda hepimiz birbirimize yardımcı olmalıyız. Ramazan'da dayanışmayı, yardımlaşmayı ve merhameti öne çıkarmalıyız ki Allah'ta bize merhamet etsin. Esnafımızdan Ramazan ayına özel kampanyalar yapmalarını istiyoruz. Özellikle maddi gücü düşük olan vatandaşların istediği şeye ulaşsın istiyoruz. Çünkü hayat şartları, geçim çok zorlaşmış. Esnafımızın da giderleri çoğalmış ama biz isteriz ki esnafımız bu aya özel kampanyalar yapsınlar."

"Yerel esnaftan alışveriş yapılmalıdır"

Ramazan ayında dayanışma, yardımlaşma ve merhamet duygularının öne çıkması gerektiğini belirterek, halkın ve esnafın birbirine destek olması çağrısında bulunan Çiftçi, "Yerel esnafımız şehrimizin bel kemiğidir. Küçük esnafımız şehrinde yatırım yapıyor. Vatandaşlardan da isteğimiz, yerel esnaftan, küçük esnaftan alışverişlerini yapmalarıdır. Hem şehrimiz güçlensin hem de birlikte kalkınalım istiyoruz. Bu konuda halkımızdan duyarlılık bekliyoruz. Bizler birbirimize destek çıkmalıyız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Ankara Valiliğinden 12/12 çalışma sistemi açıklaması

Kahramanmaraş'ta 4.1 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji uyardı: Yağış, sis, don ve çığ tehlikesi!

Filistinli gruplardan ortak açıklama: İşgalin yeni ateşkes önerisi hiçbir güvence içermemektedir

Van’da yağışa rağmen Gazze için geniş katılımlı eylem gerçekleştirildi

Bingöl'de otomobil direğe çarptı: Bir ölü bir yaralı

Vali Gül: Öğrencilerimiz, provakasyonlara karşı dikkatli olun

HÜDA PAR’ın girişimiyle Kovancılar’da anadil hassasiyeti ortak zemine taşındı

CHP Genel Başkanı Özel, tazminat verecek

Fransa'dan Cezayir'e diplomasi misillemesi

HÜDA PAR Esendere ve Derecik Umurlu sınır kapılarındaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Meclis’te “Zirai Don” çağrısı: Çiftçiye acil destek verilsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlattık

Pütürge Ziraat Odası: Kar yağışı devam ediyor ve doğal afet etkisini sürdürüyor!

Her 30 dakikada bir yudum suyla ses tellerinizi koruyun!

Ebu Ubeyde: Esirlerin bulundukları yer doğrudan bombalandı

Bursalı hafız öğrenci Türkiye birincisi oldu

MBB'den kaçak yapı abonelikleri ile ilgili önemli karar

Mardin'deki hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı

Kayısıda 600 milyon dolarlık kayıp!

İran rehberi Hamanei: ABD'yle görüşmelere ne aşırı derecede iyimseriz ne de aşırı derecede kötümseriz

HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla bir husumet daha sona erdi

MBB Başkanı Er, zirai donun etkisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı

52'nci Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda kaza: 1 yaralı

Mardin OSB: 2023 yılındaki 1 milyar 50 milyon dolar ihracatı 2024’te 1 milyar 20 milyon dolarla kapattık

Kalp krizi anında yapılması gereken ilk müdahaleler

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi etkinliği için geri sayım başladı

Don hasarından sonra meyve bahçelerinde yapılması gerekenler ile ilgili önemli uyarılar

Mısır üreticileri: Artan maliyetler kazanç bırakmıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ