• BIST 100

    11067,07%0,61
  • DOLAR

    41,31% 0,04
  • EURO

    48,81% 0,43
  • GRAM ALTIN

    4908,34% 0,49
  • Ç. ALTIN

    7974,44% 1,07

BESO'dan uyuşturucu ile mücadelede basına destek ziyareti

30 Temmuz 2025, Çarşamba 11:31
30 Temmuz 2025, Çarşamba 11:31
BESO
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, uyuşturucu ile mücadelede basının kritik rolüne dikkat çekerek, ortak ve kapsamlı bir çalışma için destek istedi.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman Medya Mensupları Derneği'ni ziyaret ederek, kentte son zamanlarda artan ve gündeme gelen uyuşturucu sorunu ile ilgili basın mensuplarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Çiftçi, uyuşturucu ile mücadelede destek talebinde bulunurken, kapsamlı ve iş birliğine dayalı bir çalışma çağrısında bulundu.

"Kapsamlı bir çalışma başlatmak istiyoruz"

Başkan Çiftçi, yaptığı açıklamada, "Toplumsal sorunlarımızdan uyuşturucu ile mücadele etmek adına devlet kurumlarımızla, basınımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, kanaat önderlerimizle, seydalarımızla ve özellikle ailelerimizle kapsamlı bir çalışma başlatmak istiyoruz. Uyuşturucu, ne yazık ki fuhuş, bahis ve tefecilik gibi pek çok suçla iç içe geçmiş durumda. Bir yerden başlarsak, zincirleme bir etkiyle diğer sorunların da çözüm bulacağına inanıyoruz." dedi.

"Ortak bir çalışma zemini oluşturacağız"

Uyuşturucu mücadelesinde basının rolüne vurgu yapan Çiftçi, "Bu süreçte basının rolü merkezi bir öneme sahip. Basın olmadan, bu mücadelenin başarıya ulaşması mümkün değil. Aynı şekilde, devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da işin merkezinde olması şart. Bu yüzden ilk adımı basınımızı ziyaret ederek atıyoruz. Onların desteğini aldıktan sonra valimizi ziyaret ederek konuyu gündeme getireceğiz ve ortak bir çalışma zemini oluşturacağız. Valimizi ziyaret etmemiz, onların çalışmadığı anlamına gelmiyor; aksine, bu konudaki kararlılığımızı ve işbirliğimizi pekiştirme amacını taşıyor." ifadelerini kullandı.

"Geçici çözümler yeterli değil"

Çiftçi, mevcut AMATEM'lerin (Alkol ve Madde Tedavi Merkezi) yetersizliğine dikkat çekerek, gençlerin bu merkezlerde kalmak istemediğini belirtti. Kendi deneyiminden örnek veren Çiftçi, "Örneğin, ben kendi bir akrabamı Elazığ AMATEM’e götürmek zorunda kaldım. Bu geçici çözümler (pansumanlar) yeterli değil." dedi.

"Bağımlılıktan kurtulmaları için kapsamlı bir kompleks kurulmalı"

Batman'da madde bağımlılığından kurtulmak isteyen gençler için kapsamlı bir kompleks kurulması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, bu kompleksin şu bölümlerden oluşması gerektiğini belirtti:

"AMATEM: Madde bağımlılığı tedavisi için profesyonel destek. Gençlik ve Spor Merkezleri: Yüzme, çeşitli spor faaliyetleri gibi gençleri spora teşvik edecek alanlar. İrşad Programları: İmamların rehberliğinde dini ve manevi eğitimler. Sağlık Testleri: Periyodik sağlık kontrolleri. Meslek Edindirme Kursları: Gençlere yeni beceriler kazandırarak topluma entegrasyonlarını sağlayacak kurslar."

Çiftçi, bu kompleksin gençlere psikolojik destek sunan, manevi rehberlik sağlayan ve uzmanlara kolayca ulaşabilecekleri entegre bir yapı olması gerektiğinin altını çizdi. "Yani, bu işi çözmek için kendi elimizi taşın altına koymalıyız. Sürekli başka illere göndermek veya geçici çözümlerle yetinmek bir çözüm değil." diye konuştu.

"Tüm paydaşlar bu sorumluluğu üstlenmelidir"

Uyuşturucu ile mücadelede tüm paydaşların üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi gerektiğine dikkat çeken Çiftçi, şöyle devam etti:

"Başta iş adamlarımız olmak üzere tüm paydaşların bu sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor. Devlet, bu işin ana merkezinde olmalı; personeliyle, destekleriyle, güvenlik birimleriyle, barosuyla ve tüm ilgili kurumlarıyla sürece tam destek vermeli. Zaten size de daha önce bir taslak gönderdik, inşallah onun üzerinde çalışmaya başlayacağız ve başarılı olacağız. Başarı ölçüsü göreceli olsa da, önemli olan başlamak. Allah’ın izniyle bir şeye başlanırsa, gerisi gelir ve başarıya ulaşmak için hiçbir engel yoktur."

"Basından isteğimiz bu meseleyi sahiplenmeleri"

Çiftçi son olarak, "Gayemiz, tüm paydaşlarla birlikte güzel çalışmalar yapmak ve bu sorunun üstesinden gelmek. Basın ve medyadan da ricamız, bu konuyu sadece destek ziyaretleriyle değil, gerçekten sahiplenerek ve önemseyerek gündeme getirmeleri. Tüm paydaşlar olarak bu mücadeleyi sahiplenmeliyiz." diyerek çağrısını tamamladı. (İLKHA)

HAMAS uluslararası toplumu, katliamların boyutuyla orantılı kesin kararlar almaya çağırdı

Hukukçular: "israil’i durduracak uluslararası bir mekanizma yok"

Hasadı başlayan 'sumak' ın kilosu 350 TL'den satılıyor

Malatya'ya 20 bin ton kapasiteli yatay silo inşa ediliyor

MDKKYB Başkanı Akın: Küçükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldı

Başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Yoğun saldırılara rağmen Filistinli aileler Gazze’ye geri dönüyor

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 964'e ulaştı

YÖK ve Savunma Sanayii “yapay zekâ” iş birliğine devam ediyor

Erbaş: Dünyayı iyilik değiştirir

BM Komisyonu işgalci rejimi Gazze'de "soykırım" yapmakla suçladı

Oduncularda kış hazırlıkları başladı

Suriye'nin hapishane hafızası dijital ortamda

Avukatlardan küresel Sumud Filosu’na destek: Türkiye can güvenliğinin garantörü olduğunu açıkça beyan etmeli

İran'dan yapay zeka çıkışı: Son kararı meclis verecek

Ankara’da “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı” gerçekleştirildi

Katil rejimin Savunma Bakanı Katz: Gazze yanıyor

Yetimler Vakfı Nijeryalı yetimleri bu ayda unutmadı

Şanlıurfa’da kırtasiye esnafı, okul sezonu hareketliliği ve fiyat artışlarıyla baş etmeye çalışıyor

Batman'da zincirleme kaza: 4 araçta maddi hasar

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz'den hükümete çağrı: Gençlere altın destek paketi lazım

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan HAMAS'a tehdit: Çok kısa sürede silah bırakın

Cizre’nin meşhur tatlısı: Bırınczer sofraların baş tacı

Siyonist rejim ordusu iki askeri tümenle Gazze'ye girdi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Gazze'ye gidemedik ama mücadeleye devam ediyoruz

Badem yetiştiricileri: Teknik ve makine desteğine ihtiyacımız var

İşgal rejiminden Batı Şeria’da geniş çaplı baskınlar

Çöl Aslanı: Ömer Muhtar

Meksiko'da ölü sayısı 14'e yükseldi

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS uluslararası toplumu, katliamların boyutuyla orantılı kesin kararlar almaya çağırdı

Hukukçular: "israil’i durduracak uluslararası bir mekanizma yok"

Hasadı başlayan 'sumak' ın kilosu 350 TL'den satılıyor

Malatya'ya 20 bin ton kapasiteli yatay silo inşa ediliyor

MDKKYB Başkanı Akın: Küçükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldı

Başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Yoğun saldırılara rağmen Filistinli aileler Gazze’ye geri dönüyor