GÜNDEM 7.02.2023 17:15:03 0

Beyşehir’den Hatay’a 6 tır dolusu yardım malzemesi ve 2 otobüs gönüllü dualarla yola çıktı

Beyşehir’den Hatay’a 6 tır dolusu yardım malzemesi ve 2 otobüs gönüllü dualarla yola çıktı
Haberi Sesli Oku

Beyşehir’den Hatay’a 6 tır dolusu yardım malzemesi ve 2 otobüs gönüllü dualarla yola çıktı

Konya’nın Beyşehir ilçesinden Hatay’a depremzedelere ulaştırılmak üzere 6 tır dolusu yardım malzemesi ile büyük bölümü öğretmenlerden oluşan 2 otobüs dolusu gönüllü, dualarla yola çıktı.
Beyşehir Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan, Beyşehir Belediyesi, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernekler ile muhtarlıklar ve gönüllülerin destek verdiği yardım kampanyası devam ediyor. Kampanyanın ilk gününde Beyşehir’de anıt meydanında kurulan çadırlar ile Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sanatevi’nde toplanan malzemeler 6 tırı doldurdu. Yardım tırları ile deprem bölgesindeki yardım faaliyetine destek vermek üzere tahsis edilen otobüslere binen gönüllüler, anıt alanında düzenlenen uğurlama programında dualarla yola çıktı.
Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, burada yaptığı konuşmada, dün tüm Türkiye’nin güne büyük bir acı haberle uyandığını belirterek, “Büyük bir deprem, 10’dan fazla ili etkileyen, çok büyük bir yıkım var. Bunun tabi kısa sürede kaldırılması mümkün değil. Ama, elbirliğiyle inşallah, tüm kurumlarımız, tüm illerde valilikler, kaymakamlıklar, AFAD’ımız, Kızılay’ımızın çok yoğun bir çabası var. Büyük acılar yaşanıyor. İnşallah yaptığımız yardım onların acısını hafifletmeye yeter” diye konuştu.

“65 civarında da gönüllümüz hazır”
Akpınar, yardım kampanyasının başladığı ilk günde Beyşehirlilerden yoğun bir talep geldiğini aktararak, “Beyşehir tabii daha önce yaşanan afetlerde de güzel sınav vermiş bir ilçemiz. Burada toplanan yardımlar hep hızlıca ulaştırılmış. Bu sefer de bu çabanın sonucu olarak 6 tırı doldurmayı başardık. 65 civarında da gönüllümüz hazır. İnşallah ekiplerimizi uğurluyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Beyşehirli hemşehrilerime yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Acımız büyük, özü biz biriz, bütünüz”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, her zaman olduğu gibi Beyşehir’in bugün de birlik ve beraberliğin tarifini yapmakta olduğunu belirterek, “Acımız büyük, özü biz biriz, bütünüz, bu toprak, bu millet, ilelebet payidar kalacak düşüncesiyle Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah hepinizden razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ise, 'Şu an 65 kişilik bir gönüllü heyetimiz var Beyşehir’den arama kurtarma ekibi olarak. Bu arkadaşlar ilk yardım tecrübeleri olan arkadaşlar. 6 tırımız 65 gönüllümüzle birlikte Hatay’a ulaşılacak, büyükşehir belediyemiz ve valiliğimizle birlikte koordineli çalışıyoruz. Devletimiz büyüktür, muktedirdir, inşallah bunların da üstesinden geleceğimizden zerrece şüphemiz yoktur' diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua sonrasında yardım tırları ile gönüllüleri taşıyan otobüs ve araçlar Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.
[gallery ids=',86926,86927,86928,86929,86930,86931']

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Yükleniyor