• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Biden, oğluna "tam, koşulsuz af" vererek büyük tartışmalara yol açtı

02 Aralık 2024, Pazartesi 13:06
02 Aralık 2024, Pazartesi 13:06
Biden, oğluna
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden'ı affetti ve oğlunu affetmek veya cezasını azaltmak için yürütme yetkisini kullanmama yönündeki daha önceki tutumunu değiştirdi.

Biden yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğim günden itibaren Adalet Bakanlığı'nın karar alma süreçlerine karışmayacağımı söyledim ve oğlumun seçici ve haksız yere yargılanmasını izlerken bile sözümü tuttum... Hunter'ın farklı muamele gördüğü açık." iddiasında bulundu.

Kongre'deki siyasi rakiplerinin "kendisine saldırmak ve seçimime karşı çıkmak için" oğluna yönelik suçlamaları "kışkırttıklarını" savunan Biden, "Hunter'ın davalarındaki gerçeklere bakan hiçbir mantıklı insan, Hunter'ın sadece benim oğlum olduğu için seçildiği sonucuna varamaz ve bu yanlıştır." dedi.

Biden, oğlunun "1 Ocak 2014 ile 1 Aralık 2024 tarihleri ​​arasında ABD'ye karşı işlediği, işleyebileceği veya bu suçlara katıldığı" suçlar için af kararı vermeye karar verdiğini söyledi.

Wall Street Journal'a göre Hunter, 2014 yılında geçmişteki ticari ilişkilerine ilişkin soruşturmalarda önemli yer tutan Ukraynalı gaz şirketi Burisma'nın yönetim kuruluna katıldı.

Hunter, 2018'de crack kokain bağımlısıyken ateşli silah satın almaktan Haziran ayında suçlu bulunmuştu ve bu, görevdeki bir başkanın çocuğunun bir suçtan hüküm giydiği ilk seferdi. Hunter'ın 12 Aralık'ta cezası açıklanacak.

Ayrıca, Eylül ayında suçunu kabul ettiği federal vergi kaçırma suçlamaları nedeniyle 16 Aralık'ta cezasının açıklanması planlanıyor. Suçlamalar, ödenmemiş 1,4 milyon ABD dolarından fazla vergiyi içeriyordu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Delaware eyaletinin avukatlığını yapan özel yetkili savcı David Weiss, 2018 yılında Hunter hakkında soruşturma başlatmış ve 2023 yılında her iki iddianameyi de hazırlamıştı.

CNN'in haberine göre Biden, oğlunu affetmesiyle, 2024 başkanlık yarışından çekilmeden önce ve sonra defalarca verdiği bir kamusal sözünden dönmüş oldu. Ayrıca başkan ve Beyaz Saray'daki en üst düzey sözcüsü, Trump'ın 2024 seçimlerini kazanmasından sonra da dahil olmak üzere, Hunter'ı kesinlikle affetmeyeceğini veya cezasını hafifletmeyeceğini açıkça söyledi.

Colorado Demokrat Valisi Jared Polis, X'te şöyle yazdı: "Bir baba olarak Başkan Biden'ın oğlunu affederek ona yardım etme konusundaki doğal arzusunu kesinlikle anlıyorum ancak ailesini ülkeden önde tutmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bu, daha sonraki Başkanlar tarafından kötüye kullanılabilecek kötü bir emsal ve ne yazık ki itibarını zedeleyecek."

Bu, bir ABD başkanının bir aile üyesini affetmesinin ilk örneği değil.

2001'de Bill Clinton, üvey kardeşi Roger Clinton'ı 1985'te kokainle ilgili bir suçtan dolayı affetti. 2020'de Trump, kızı Iv'nın kayınpederi ve Fransa'ya seçilen bir sonraki ABD büyükelçisi olan ve tanıklık bozma, vergi kaçırma ve yasadışı kampanya bağışlarından hüküm giymiş Charles Kushner'ı affetti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Çocuklarda ekran karşısında yemek masum mu?

BAE'de askeri helikopter düştü: 2 ölü

Çin-Rusya yolcu treni seferleri 6 yıl aradan sonra yeniden başladı

Vaiz Karanfil: Zekât bireysel yardımdan öte İslam hukukuna göre sistematik şekilde verilmeli

İşgalin Lübnan'a saldırısında 20 şehit 55 yaralı

Umut Kervanı İzmir'de Ramazan ayı vesilesiyle yüzlerce aileye yardımda bulundu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı