• BIST 100

    15870,43%-0,89
  • DOLAR

    44,07% 0,18
  • EURO

    51,07% -0,21
  • GRAM ALTIN

    7206,46% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11734,45% -1,11

Biden, oğluna "tam, koşulsuz af" vererek büyük tartışmalara yol açtı

02 Aralık 2024, Pazartesi 13:06
02 Aralık 2024, Pazartesi 13:06
Biden, oğluna
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden'ı affetti ve oğlunu affetmek veya cezasını azaltmak için yürütme yetkisini kullanmama yönündeki daha önceki tutumunu değiştirdi.

Biden yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğim günden itibaren Adalet Bakanlığı'nın karar alma süreçlerine karışmayacağımı söyledim ve oğlumun seçici ve haksız yere yargılanmasını izlerken bile sözümü tuttum... Hunter'ın farklı muamele gördüğü açık." iddiasında bulundu.

Kongre'deki siyasi rakiplerinin "kendisine saldırmak ve seçimime karşı çıkmak için" oğluna yönelik suçlamaları "kışkırttıklarını" savunan Biden, "Hunter'ın davalarındaki gerçeklere bakan hiçbir mantıklı insan, Hunter'ın sadece benim oğlum olduğu için seçildiği sonucuna varamaz ve bu yanlıştır." dedi.

Biden, oğlunun "1 Ocak 2014 ile 1 Aralık 2024 tarihleri ​​arasında ABD'ye karşı işlediği, işleyebileceği veya bu suçlara katıldığı" suçlar için af kararı vermeye karar verdiğini söyledi.

Wall Street Journal'a göre Hunter, 2014 yılında geçmişteki ticari ilişkilerine ilişkin soruşturmalarda önemli yer tutan Ukraynalı gaz şirketi Burisma'nın yönetim kuruluna katıldı.

Hunter, 2018'de crack kokain bağımlısıyken ateşli silah satın almaktan Haziran ayında suçlu bulunmuştu ve bu, görevdeki bir başkanın çocuğunun bir suçtan hüküm giydiği ilk seferdi. Hunter'ın 12 Aralık'ta cezası açıklanacak.

Ayrıca, Eylül ayında suçunu kabul ettiği federal vergi kaçırma suçlamaları nedeniyle 16 Aralık'ta cezasının açıklanması planlanıyor. Suçlamalar, ödenmemiş 1,4 milyon ABD dolarından fazla vergiyi içeriyordu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Delaware eyaletinin avukatlığını yapan özel yetkili savcı David Weiss, 2018 yılında Hunter hakkında soruşturma başlatmış ve 2023 yılında her iki iddianameyi de hazırlamıştı.

CNN'in haberine göre Biden, oğlunu affetmesiyle, 2024 başkanlık yarışından çekilmeden önce ve sonra defalarca verdiği bir kamusal sözünden dönmüş oldu. Ayrıca başkan ve Beyaz Saray'daki en üst düzey sözcüsü, Trump'ın 2024 seçimlerini kazanmasından sonra da dahil olmak üzere, Hunter'ı kesinlikle affetmeyeceğini veya cezasını hafifletmeyeceğini açıkça söyledi.

Colorado Demokrat Valisi Jared Polis, X'te şöyle yazdı: "Bir baba olarak Başkan Biden'ın oğlunu affederek ona yardım etme konusundaki doğal arzusunu kesinlikle anlıyorum ancak ailesini ülkeden önde tutmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bu, daha sonraki Başkanlar tarafından kötüye kullanılabilecek kötü bir emsal ve ne yazık ki itibarını zedeleyecek."

Bu, bir ABD başkanının bir aile üyesini affetmesinin ilk örneği değil.

2001'de Bill Clinton, üvey kardeşi Roger Clinton'ı 1985'te kokainle ilgili bir suçtan dolayı affetti. 2020'de Trump, kızı Iv'nın kayınpederi ve Fransa'ya seçilen bir sonraki ABD büyükelçisi olan ve tanıklık bozma, vergi kaçırma ve yasadışı kampanya bağışlarından hüküm giymiş Charles Kushner'ı affetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran Hatam'ül-Enbiya Karargahı: ülkeye karşı harekette bulunan her üs hedef alınacak

Katar: Körfezdeki enerji krizi dünya ekonomilerini çökertebilir

Rusya: AB enerji sorunlarına çaresizce çözüm arıyor

Kayseri'de sahte dolar operasyonu: 1 gözaltı

İran'a yönelik siyonist-ABD saldırıları İzmir'de telin edildi

Lübnan'daki işgal saldırılarında şehit sayısı 217'ye yükseldi

Rusya'dan Finlandiya’ya nükleer silah tepkisi

Azerbaycan, İran'daki diplomatlarını geri çekti

Japonya ve Kanada'dan stratejik ortaklık anlaşması

Pakistan'da canlı bomba saldırısı: Bir ölü 18 yaralı

Kuveyt petrol üretimini durdurdu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan bazı ülkelerin "arabuluculuk" girişimlerine tepki!

FAO: Küresel gıda fiyatları 5 ay sonra yeniden yükselişte

Reuters: İran'daki okul saldırısında ABD'nin rolü var

Brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı

Mersin Peygamber Sevdalılarından İran halkına destek

Yenilenebilir enerjide hızlı büyüme

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası

Malatya'da semt pazarlarında zabıta denetimi

Bakan Gürlek’ten adaletin güçlendirilmesi mesajı

Psikolog Aşan: Okullarda artan şiddet olayları bireysel değil toplumsal bir sorunudur

İzmir’de av sezonu kapandı

Adana'da siyonist-ABD saldırılarına tepki: "Her üs işgal için adımdır ve hepiniz tehlikedesiniz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bölge Koordinatörü Ödemiş: Müslümanlar izzetli şekilde ayağa kalkmalı

Dinlenmek için camiye girdi Müslüman oldu

OSTİM Teknik Üniversitesi: ABD-israil-İran çatışmasının ekonomik maliyeti günde 1 milyar doları aşabilir

'Bilim Kafe'de bağımlılıkla mücadele konuşuldu

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde 'Gazze Nöbeti' devam ediyor

Karaman il eğitim değerlendirme toplantısı, Bakan Tekin'in başkanlığında yapıldı

Gazze'de iftar sofralarına Yetimler Vakfı desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Hatam'ül-Enbiya Karargahı: ülkeye karşı harekette bulunan her üs hedef alınacak

Katar: Körfezdeki enerji krizi dünya ekonomilerini çökertebilir

Rusya: AB enerji sorunlarına çaresizce çözüm arıyor

Kayseri'de sahte dolar operasyonu: 1 gözaltı

İran'a yönelik siyonist-ABD saldırıları İzmir'de telin edildi

Lübnan'daki işgal saldırılarında şehit sayısı 217'ye yükseldi

Rusya'dan Finlandiya’ya nükleer silah tepkisi