• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,06
  • EURO

    48,81% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4831,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Bilden; 'Açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacaktır'

01 Mart 2024, Cuma 10:40
01 Mart 2024, Cuma 10:40
Bilden;
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bilden; 'Açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacaktır'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, kentteki işsizlik oranının Türkiye ortalamasından yüzde 50 daha fazla olduğunu söyledi. 30 farklı dalda istihdam garantili mesleki eğitim kurslarıyla kentin ara eleman ve kalifiye sorununu çözeceklerini ifade eden Bilden, 'Bizim açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacak” dedi.
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Sümerpark içerisindeki Engelsiz Yaşam Merkezi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarını (DİSMEK) ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

'Diyarbakır’ı engelsiz bir şehir yapacağız'
Engelsiz Yaşam Merkezinde müzik ve çeşitli sanat dallarında kurs gören engellilerle türkü söyleyip halay çeken Bilden, en büyük projelerinden birinin Diyarbakır’ı engelsiz bir şehir yapmak olduğunu söyledi. Engelli vatandaşların evlerinden çıkıp tekrar evlerine dönene kadar hiçbir engelle karşılaşmayacağını vurgulayan Bilden, 'Diyarbakır’ın hepsini engelsiz hale getireceğiz, bu bizim en büyük projelerimizden biri. Siz evinizden çıktığınızda işinize gittiniz, bir ziyarete gittiniz, alışverişe gittiniz, ne yapacaksanız engelsiz bir şekilde yapacaksınız. Kaldırımlar, yollar, ışıklar, hep siz engelli kardeşlerimiz ön planda olacaksınız. Evden çıkıp tekrar eve gelene kadar şehrin hepsini engelsiz hale getireceğiz bundan şüpheniz olmasın” diye konuştu.
Engelli vatandaşları sanatla buluşturacaklarını da aktaran Bilden, 'Büyükşehir belediyemizin özellikle engelli kardeşlerimize yönelik çok güzel sosyal faaliyetleri var, inşallah bizim başkanlık dönemimizde bu tür sosyal faaliyetleri çok sayıda arttıracağız. Belediyemizin mola evleri adı altında faaliyetleri de var, onları çok ciddi bir şekilde yaygınlaştıracağız ve özellikle engelli kardeşlerimizin sanatla buluşmalarını, Diyarbakır kültürünü ciddi bir şekilde öğrenip bunu tüm dünyaya yaymaları için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ara ve kalifiye eleman sorununu çözeceğiz'
DİSMEK kurslarıyla ilgili de açıklama yapan Mehmet Halis Bilden, başkanlığı döneminde istihdam garantili 30 farklı dalda mesleki eğitim ve kurs açacaklarını belirterek Diyarbakır’ın ara eleman ve kalifiye sorununu çözeceklerini söyledi. Kurslara kayıt olan kursiyerlerin kurs süresince sigortalarını yatırıp harcırah vereceklerini de vurgulayan Bilden, “Bizim açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacak. Buraya gelmek isteyen hemşerilerimizi biz alacağız, diyelim ki dokumayla ilgili eğitim almak istiyor, kaç ay kurs vermemiz gerekiyor diyelim 3 ay, biz bu sürenin tamamında o kursiyerin sigortasını yatıracağız başlattığımız günden itibaren, işsizlikten de kendini kurtarmış olacak, 3 ay çalıştığı sürece de onun harçlığını vereceğiz, asgari ücret değil ama belediye olarak ulaşımı için kart vereceğiz bedava gidip gelecek, yemeğini vereceğiz, biraz da harçlık vereceğiz ki kimseye muhtaç olmasın diye. 3 ay bittikten sonra da biz onu havuzumuza alacağız ve Diyarbakır’daki iş insanlarına, fabrikalara diyeceğiz ki; biz bunu yetiştirdik, sertifika verdik sen bunu istihdam et. İstihdam ederse 6 ay belediye olarak biz yatırmaya devam edeceğiz, o iş insanına da yardımcı olalım diye. Böylelikle oluşturduğumuz bu havuzdaki kardeşlerimizin hepsini iş sahibi yapmış olacağız. Kalifiye eleman sorunu müthiş var, bakın TÜİK rakamlarına göre yüzde 8 bir işsizlik rakamı var, ancak Diyarbakır’da bu rakam yüzde 12, yani yüzde 50 daha fazla işsizimiz var TÜİK rakamlarına göre. Dolayısıyla bizim açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacak” dedi.
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, daha sonra Huzurevleri semtinde esnafı ziyaret etti. Çüngüş ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine de bir ziyaret gerçekleştiren Bilden, seçim çalışmalarına Diclekent’teki Perşembe pazarında esnaf ve vatandaşlarla görüşerek devam etti.

Venezuela, ABD'yi FAO'ya şikâyet etti

Siirt’te patpat devrildi: 2 kişi yaralandı     

Samsun'da fındık bahçesine kenevir eken baba ve oğul tutuklandı

Buzağı ve çiğ süt destekleme ödemeleri için tarihler açıklandı

Çanakkale'de orman yangını

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Şimşek, komisyonda yaşananları anlattı

Avustralya'dan Rusya'ya yeni yaptırım kararı

Arjantin'de on binler Milei'ye karşı sokağa çıktı

İTTİHAD, Terörsüz Türkiye Komisyonu'yla raporunu paylaştı: Hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözüm...

Sema Silkin Ün: Gazze’nin tek umudu, Akdeniz’de yol alan özgürlük gemileridir

Tayland-Kamboçya sınırında gerginlik yeniden artıyor

Selim Açar: Şanlıurfa’nın acil ihtiyacı bütüncül imar planı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tüm dünya ülkeleri Sumud Filosu'nu koruyacaklarına dair beyanatta bulunmalıdır

Kurtulmuş: Geçmişin tartışmalarına takılmadan, ortak kimlik ve değerler etrafında birleşmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netenyahu'ya Kudüs tepkisi: Bu topraklarda yüzyıllar boyunca adaletin kılıcı olduk

TOKİ sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Umut Kervan’ından Aksaray'da öğrencilere kırtasiye ve giyim desteği

İşitme cihazlarında uzun ömür ve sağlıklı duyum için nelere dikkat edilmeli?

Mardin’de motosiklet sürücüsü 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Abluka ve saldırı altındaki Gazze'deki siviller zorunlu göçe zorlanıyor

Aynı noktada bir günde üçüncü kaza: Mahalleliden acil önlem çağrısı

Trabzon’da alışveriş merkezi alevlere teslim oldu

Diyarbakır'da down sendromlu çocuk balkondan düşmekten son anda kurtarıldı

Mardin’de aile hekimini darp eden şahıs tutuklandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "yabancı üsler kapatılsın" çağrısı

Vali Akın: Aile yapısını tehdit eden unsurlara karşı ortak mücadele şart

Diyarbakırlı hayırsever aracını Gazze'ye bağışladı

Çiftçilere ÇKS kaydı uyarısı

Samsung’dan üç katlanabilir telefon: ABD'de piyasaya sürülecek

Kuyular Mahallesi sakinlerinden yetkililere çağrı: Sorunlarımız giderilsin

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Venezuela, ABD'yi FAO'ya şikâyet etti

Siirt’te patpat devrildi: 2 kişi yaralandı     

Samsun'da fındık bahçesine kenevir eken baba ve oğul tutuklandı

Buzağı ve çiğ süt destekleme ödemeleri için tarihler açıklandı

Çanakkale'de orman yangını

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Şimşek, komisyonda yaşananları anlattı

Avustralya'dan Rusya'ya yeni yaptırım kararı