• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Bilim Şehitkamil’de, “Alper Gezeravcı” heyecanı ve gururu yaşandı

18 Ocak 2024, Perşembe 11:20
18 Ocak 2024, Perşembe 11:20
Bilim Şehitkamil’de, “Alper Gezeravcı” heyecanı ve gururu yaşandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bilim Şehitkamil’de, “Alper Gezeravcı” heyecanı ve gururu yaşandı

Türkiye’nin uzaya ilk defa insan gönderme projesi kapsamında Alper Gezeravcı, 19 Ocak’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıkacak. Bu kapsamda, yüzlerce öğrencinin yararlandığı Bilim Şehitkamil’de, ‘Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz’ temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Türk Hava Kuvvetleri’nde 15 yıl savaş pilotluğu yapan Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibinin 19 Ocak saat 00:49’da fırlatılması planlanıyor. Ax-3 mürettebatı NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılacak. Roket, yine SpaceX’in Dragon uzay aracını taşıyacak. Türkiye Uzay Ajansı’nın verdiği bilgiye göre Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak olan Gezeravcı, orada 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.
Alper Gezeravcı, Türkiye’den uzaya giden ilk insan olacak. Bu konuda öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmek adına Bilim Şehitkamil’de ’Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz’ temalı bir dizi etkinlik içeren bir program yapıldı.
“Çok mutluyuz, çok gururluyuz ve çok heyecanlıyız”
Programa ilişkin açıklamada bulunan bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Turan Yaman, “Türkiye’nin ilk insanlı uzay programı kapsamında milli gururumuz olan Türkiye’nin uzaya gidecek ilk Astronotu Alper Gezeravcı’yı bu gece uzaya uğurlayacağız. Alper Gezeravcı’yı uzaya uğurlayarak, bilimin ufuklarını açacak yeni kapıdan Türk Bayrağını dalgalandıracağız. Bunun için de çok mutluyuz, çok gururluyuz ve çok heyecanlıyız. Bu heyecanı çocuklarımızla beraber yaşayarak, onlara Türkiye’nin yeni uzay misyonuyla alakalı yeni ufuklar sunmak istedik. Bu maksatla Türkiye genelinde bulunan bütün bilim merkezlerinde olduğu gibi biz de bilim merkezimizde astronomi ve uzay etkinlikleri düzenledik. Burada çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Onların da ilerde birer Alper Gezeravcı gibi uzaya çıkmalarına şimdiden altlık hazırlıyoruz. Ben emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“Büyük bir heyecanla öğrencilerimizin etkinliklerini izledik”
Vali Erdal Ata İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kübra Küçükkahraman, “Bugün, öğrencilerimizle birlikte Bilim Şehitkamil’e geldik. Böylesine önemli bir günde burada olmak hem öğrencilerim açısından hem de benim açımdan ayrı bir mutluluk verdi. Hem de böylesine anlamlı bir günde gelmek farkındalık oldu bizim için. Bu gece ilk defa bir Türk astronotumuzu uzaya uğurluyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz de bugün uzaya uğurlayacağımız ilk Türk astronotumuzu tanıma imkânı buldular. Bu sayede bugün de Bilim Şehitkamil’de düzenlenen astronomi ve uzay programında çok güzel etkinlikler yaptılar. Bizler de öğretmenler olarak büyük bir heyecanla öğrencilerimizin etkinliklerini izledik. Ben bu etkinlikten dolayı Şehitkamil Belediyemize ve Bilim Şehitkamil’de bulunan eğitmen hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bursa'da silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Refah Sınır Kapısı, "deneme" amaçlı açıldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri 1,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi

BM Genel Sekreteri, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde gerginliğin tırmanmasına karşı uyardı

Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Kongo’daki maden faciasına taziye

Bakan Bayraktar Dörtyol’daki FSRU tesisinde incelemelerde bulundu

Bursa’da "dur" ihtarına uymayan araçtan el bombası çıktı

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan İstanbul Ekonomi Konferansı’nda konuştu

Başkan Kaplan’dan Esnaf İçin Faizsiz Kredi Talebi

İran’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Okullarda ikinci dönem yarın başlıyor

Çalıntı araçları parçalayarak satışa sunan 8 kişi yakalandı

Samsun'da 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası

Merkez Bsından 4 ödeme ve elektronik para şirketine iptal kararı

İzmir'de yol verme tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Trabzon'da uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

Fas'ta sel felaketi

Dışişleri Bakanlığı: israil’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ateşkes ihlallerini kınıyoruz

HÜDA PAR'dan "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli: Anadilde eğitim için acil adımlar atılmalı

Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa'da silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Refah Sınır Kapısı, "deneme" amaçlı açıldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri 1,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi

BM Genel Sekreteri, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde gerginliğin tırmanmasına karşı uyardı