• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Bilim Şehitkamil’den 66 bin bin 271 öğrenci faydalandı

GÜNDEM 8.06.2023 14:25:11 0
Bilim Şehitkamil’den 66 bin bin 271 öğrenci faydalandı

Bilim Şehitkamil’den 66 bin bin 271 öğrenci faydalandı

Bilime olan ilgiyi artırmak, sevdirmek ve bilimsel konularla ilgili farkındalık oluşturmak adına 2020 yılında hizmete sunulan Bilim Şehitkamil’den 2022-2023 eğitim-öğretim yılı içerisinde 66 bin 271 öğrenci ücretsiz olarak yararlandı.
Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından 2020 yılında öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, bilim ve teknoloji alanlarındaki yeniliklere destek olmak, bilimsel gelişmelerle tanışmasını sağlamak gibi hedeflerle verilen teorik ve uygulamalı eğitimlere zemin oluşturmak için kurulan Bilim Şehitkamil’e ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Merkezde tasarım, doğa bilimleri, matematik, astronomi ve teknoloji olmak üzere 5 farklı atölye bulunuyor. Merkezde ayrıca 1 deneyap teknoloji üretim atölyesi ve 2 deneyap sınıfı bulunuyor. Atölyelerde, 6-14 yaş arası çocuklar hem eğlenerek hem de deneyerek bilimi öğreniyorlar. Bilim Şehitkamil, çocukların kendilerini keşfetmelerine de imkan sunuyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 66 bin 271 öğrenci ücretsiz bir şekilde Bilim Şehitkamil’deki atölye eğitimlerinden faydalandı.
“Bilime olan ilgileri artıyor”
Bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Müslüm Yıldıztekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde faaliyete geçirilen Bilim Şehitkamil’de ilgi her geçen gün artıyor. Çocuklar, bu merkezde astronomiden tasarıma, teknolojiden matematiğe, birçok farklı atölyede eğitim alıyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 66 bin 271 öğrenci ücretsiz bir şekilde atölye eğitimlerinden yararlandı. Bilim Şehitkamil çocuklara bilimi sevdirirken, kendilerini keşfetmelerine de fırsat tanınıyor. Merkezimizde tasarım, doğa, matematik, astronomi, teknoloji olmak üzere 5 farklı atölye bulunuyor. Atölyelerde 6-14 yaş arası çocuklarımızın hem eğlenerek hem de öğrenerek bilime olan ilgileri artıyor. İlçemizde böyle bir hizmeti sunan Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.
“Bilim merkezinde her şey çok güzel”
Bilim Şehitkamil öğrencilerinden Hatice Kübra Yıldız ise yaptığı değerlendirmede, “Ben, 9 yaşındayım. Bugün arkadaşlarımla birlikte Selimiye Camisi’ni çizdik. Mimar Sinan’ın yaptığı figürleri çizmeye başladık. Bilim merkezinde her şey çok güzel. Hocalarımıza ve belediyemize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı

UNRWA: Gazzeliler yoğun ateş altında açlıktan yerde sürünerek yardım arıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Teşkilatı, Kurban Bayramı’nda hastaları ziyaret etti

Uçar: Örnek bir aile için şartsız fedakârlık gerekir

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze yine kana bulandı

El-Halil'de Filistinli genç şehit edildi

Gazze'de yardım merkezleri "katliam noktasına" dönüştü

Ağrı'da kaybolan kız çocuğu birkaç saat sonra bulundu

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere saldırdı

Gazze'de yardım noktalarına yönelik iki yeni katliam: En az 4 şehit, 70 yaralı

HAMAS: Siyonist rejimin bayramda işlediği katliamlar soykırımın devamı niteliğinde

Bogota'da başkan adayı Miguel Uribe'ye seçim mitinginde silahlı saldırı

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Lübnan'dan siyonist rejimle her türlü temasa karşı uyarı

ABD'de göçmen protestoları: Trump, sert müdahale sinyali verdi

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: 2,4 milyondan fazla sivil aç bırakılıyor

Filistin direnişinin öncülerinden Dr. Es'ad Ebu Şeriha şehit edildi

Bayramın 2'nci gününde Gazze'de 81 şehit

 "Madleen" gemisi Gazze yolunda

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ