• BIST 100

    10640,86%0,61
  • DOLAR

    42,22% 0,03
  • EURO

    48,99% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5705,34% 1,78
  • Ç. ALTIN

    9299,55% -0,01

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu: Bu sadece bir sürgün değil, bir kimliksizleştirme projesidir

14 Şubat 2025, Cuma 17:04
14 Şubat 2025, Cuma 17:04
Bingöl İslami Kardeşlik Platformu: Bu sadece bir sürgün değil, bir kimliksizleştirme projesidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD Başkanı Donald Trump’ın "Gazze'yi devralacağız" sözlerinden sonra HAMAS tarafından 3 gün boyunca sokaklara inin çağrısına Bingöl’den destek.

ABD Başkanı Donald Trump’ın "Gazze'yi devralacağız" sözlerine tepki olarak Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenleyerek Gazze halkına destek mesajı verdi.

Basın açıklamasını Platform adına Nihat Korluelçi okudu. Basın açıklamasına, “Sakın, Allah'ı zâlimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Sadece Allah onları, korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.” ayetini okuyarak başlayan Korluelçi, Değerli kardeşlerim, dostlarım ve insanlık adına söz söyleme cesareti olan herkes, bugün burada, insanlık tarihinin en utanç verici ve kabul edilemez planlarından birine karşı sesimizi yükseltmek için toplandık.” dedi.

“Bu sadece bir sürgün değil, bir kimliksizleştirme projesidir”

ABD Başkanı Donald Trump’ın "Gazze'yi devralacağız" planına tepki gösteren Korluelçi, "ABD Başkanı Trump'ın 'Gazze'yi devralacağız' planı, Filistin topraklarını bir pazarlık masasına dönüştürme girişimidir. Bu plan, Gazze'nin tamamen işgalini ve Filistin halkının topraklarından sürülmesini hedeflemektedir. Ancak bugün burada, bu plana karşı duruyor ve haykırıyoruz. Filistin satılık değildir! Gazze, kimsenin malı değildir! Son bir buçuk yıldır Gazze’de insanlık tarihinin karanlık sayfalarına bir yenisinin eklenmesine tanıklık ediyoruz. Gazze Şeridi, uluslararası hukukun açık ihlalleriyle tamamen işgal edilmeye ve Filistinli kardeşlerimiz zorla topraklarından sürülmek istenmektedir. Bu sadece bir sürgün değil, bir kimliksizleştirme projesidir. Filistin halkının köklerini koparmak, tarihini silmek ve geleceğini çalmaktır.” ifadelerini kaydetti.

“Filistin halkı yalnız değildir”

Uluslararası hukukun ihlal edildiğine dikkat çeken Korluelçi, “Gazze'nin işgali ve Filistinlilerin sürülmesi girişimi, Birleşmiş Milletler (BM) şartı, Cenevre Sözleşmeleri ve Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi başta olmak üzere uluslararası hukukun temel ilkelerini açıkça ihlal etmektedir. İşgal güçleri, sivillerin korunmasına yönelik uluslararası normları hiçe sayarak, insanlık dışı uygulamalara imza atmaktadır. Filistin halkı, onlarca yıldır işgal, şiddet ve zulme karşı dimdik ayakta durarak, insanlık onurunu korumak için mücadele etmektedir. Bugün, Gazze'de yaşananlar, bu mücadelenin en acımasız safhalarından birini oluşturmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Filistin halkı yalnız değildir. Tüm dünyadaki vicdan sahibi insanlar, adalet ve özgürlük için mücadele eden Filistinlilerin yanındadır.” ifadelerini kullandı.

“Bu topraklar, yüzyıllardır Filistin halkının kanı, teri ve gözyaşıyla yoğrulmuştur”

Filistin halkının direnişinin asla kırılmayacağını vurgulayan Korluelçi, “Ancak unutulmasın ki, Filistin toprağı kimsenin keyfi kararlarıyla el değiştirecek bir sırdan bir mal değildir. Bu topraklar, Filistin halkının hakkıdır ve bu hak, asla gasp edilemez. Ey zalimler!  Sanıyor musunuz ki; tehcir ve zulüm karşısında Filistinli Müslümanlar topraklarını terk edecek? Onları gökyüzünü örten bombalarla, evlerini yıkan füzelerle, esirlerine yaptığınız vahşet ve işkencelerle, topyekûn halkını aylarca açlıkla baş başa bırakabilirsiniz, ama kalplerinden Kudüs aşkını, imanlarındandan gelen direnişi söküp atamazsınız! Filistin toprakları, birilerinin siyasi hesaplarına kurban edilecek bir meta değildir. Bu topraklar, bir milletin kimliği, tarihi ve geleceğidir. Bu topraklar, yüzyıllardır Filistin halkının kanı, teri ve gözyaşıyla yoğrulmuştur. Bu topraklar, birilerinin 'devralacağı' bir mal mülk değildir. Filistin satılık değildir." şeklinde konuştu.

“Bu zulme karşı sessiz kalmak, insanlık suçuna ortak olmak anlamına gelir”

Gazze’de yaşananların insanlık onuruna yönelik bir saldırı olduğunu belirten Korluelçi, tüm dünyayı Filistin halkının yanında olmaya çağırdı.

Korluelçi, “Gazze'nin işgali ve Filistinlilerin sürülmesi girişimi, insanlık onuruna yapılan bir saldırıdır. Bu zulme karşı sessiz kalmak, insanlık suçuna ortak olmak anlamına gelir. Tüm dünyayı, adalet ve özgürlük için mücadele eden Filistin halkının yanında olmaya ve bu insanlık dramını durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz. Gazze, taşından toprağına kadar Filistinlilerindir! Nice kahraman şehitlerin kanlarıyla suladığı, çocukların hayalleriyle büyüttüğü bu topraklar, zulmünüze boyun eğmeyecek! Siz, gücünüzü silahlardan, entrikalardan ve sahte vaatlerden alıyorsunuz. Müslümanlar ise sabırdan, imandan ve hakkın yanında olmaktan alıyor! Siz, zulüm ve barbarlıkla hükmetmeye çalışıyorsunuz; Müslümanlar ise Allah’a tevekkülle dimdik ayakta duruyor! Zannediyor musunuz ki, Gazze halkı tehcire razı olacak? Hayır! onlar için Mescid-i Aksa, pazarlık konusu değil, terk edilecek bir diyar değil, kanlarının son damlasına kadar savunacakları mukaddes bir emanettir.” ifadelerine yer verdi.

“Filistin halkının yanında olmaya ve bu insanlık dramını durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz”

Tarihin, zalimlerin sonunun hüsranla bittiğini defalarca gösterdiğini hatırlatan Korluelçi, “Tarih, zalimlerin sonunun nasıl hüsran olduğunu defalarca gösterdi. Firavunlar, Nemrutlar, Karunlar nasıl yok olduysa, siz de bir gün yıkılıp gideceksiniz. Ama Filistinliler, mazlumların duasıyla, yiğitlerin direnişiyle, Allah’ın vaadiyle dimdik kalacak! Bir avuç azgın azınlık olan siyonist çetenin harita diye paylaştığı paçavraları yırtmak, heveslerini kursaklarında bırakmak için tüm dünya Müslümanlarını bir ve beraber olarak hareket etmeye çağırıyoruz. Sonuç olarak Gazze'nin işgali ve Filistinlilerin sürülmesi girişimi, insanlık onuruna yapılan bir saldırıdır. Bu zulme karşı sessiz kalmak, insanlık suçuna ortak olmak anlamına gelir. Tüm dünyayı, adalet ve özgürlük için mücadele eden Filistin halkının yanında olmaya ve bu insanlık dramını durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.” dedi.

Program okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Prof. Dr. Tarhan: Ailedeki yangını iyilik söndürecek

Rusya: Kiev son esir takası anlaşmalarını bozdu

Kocaeli’de kozmetik fabrikası yangını soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

"Uluslararası Gazze İnsani Yardım Zirvesi" sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi

İstanbul'da bir binada patlama

Ağrı'da 415 kilogram etiketsiz sucuk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili ile görüştü

Malezya-Tayland göçmen teknesi kazasında ölü sayısı 25'e yükseldi

Ordu’da göçük altında kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Bakan Fidan: Gazze, Filistin'in bir parçasıdır

Gaziantep'te hatalı şerit değiştiren 813 sürücüye cezai işlem uygulandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati’yi kabul etti

Cizre Adliyesi önünde silahlı saldırı: Bir ölü bir yaralı

DMM, "Türkiye'nin, Hindistan'daki terör eylemiyle bağlantılı olduğu" iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Askerî kargo uçağımızın karakutusu bulunmuş, incelemeler başlatılmıştır

Hindistan'da fabrika yangını: 2 ölü 20 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Uyuşturucu ile mücadele konusunda caydırıcı bir kanun teklifi hazırlıyoruz

Malatya'da torbacı operasyonu: 11 tutuklama

Tarsus’ta otoyolda zincirleme kaza: 1 kişi yaralandı

Akdeniz'de 5.4 büyüklüğünde deprem

Gazze'ye Yardım Eli: 18'inci İyilik Gemisi Mersin'den yola çıktı

Emlak vergisine düzenleme yapılacak

Malatya Havalimanı'nda son 8 ayda 707 bin 55 yolcuya hizmet verildi

Peru'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 37 ölü

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis'i kasım ayı toplantısı yapıldı

Malatya'da kuraklıkla mücadele kapsamında sulama altyapısı güçlendiriliyor

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden kayısı üreticilerine sonbahar uyarısı

İşgal rejimi, ordu bütçesi konusunda büyük bir kriz ve keskin anlaşmazlıklar yaşıyor 

Afyonkarahisar'da yağ fabrikasında patlama: 8 yaralı

Siirt’te "Diyabet Farkındalık ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi" düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Prof. Dr. Tarhan: Ailedeki yangını iyilik söndürecek

Rusya: Kiev son esir takası anlaşmalarını bozdu

Kocaeli’de kozmetik fabrikası yangını soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

"Uluslararası Gazze İnsani Yardım Zirvesi" sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi

İstanbul'da bir binada patlama

Ağrı'da 415 kilogram etiketsiz sucuk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili ile görüştü