• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Bingöl Umut Kervanı 329 aileye yardımda bulundu

07 Şubat 2025, Cuma 16:05
07 Şubat 2025, Cuma 16:05
Bingöl Umut Kervanı 329 aileye yardımda bulundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bingöl Umut Kervanı, 2025 yılı ocak ayında 329 aileye ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Her ay yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaşan Bingöl Umut Kervanı, 2025 yılı ocak ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Burulday, “2025 yılı ocak ayında; 116 aileye 75 bin 939 TL tutarında gıda yardımı, 69 aileye 55 bin 200 TL tutarında kırmızı et yardımı, 114 aileye 403 bin 350 TL nakdi yardımı, 3 aileye 16 bin 500 TL değerinde ev eşyası yardımı, 26 aileye 78 bin 45 TL değerinde giyim yardımı, bir aileye 2 bin 500 TL değerinde mutfak eşyası yardımında bulunduk. Toplamda 329 aileye 631 bin 685 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca yurt dışı çalışmalarımız kapsamında Gazze’e 681 bin 685 TL yardım ulaştırdık. Genel toplamda ise, bir milyon 313 bin 370 TL yardım yaptık. Rabbimiz vesile olanlardan razı olsun.” dedi.

“Desteğinizle daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak istiyoruz”

Kış mevsiminin zor ve çetin geçtiğini ifade eden Burulday, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, ocak ayında elimizden geldikçe ihtiyaç sahibi olan ailelere daha hayırlı bir hizmet sunmak gayesi ile bizler bu soğuk kış günlerinde yürekleri ısıtacak faaliyetler ile muhtaçlara yardımcı olmaya ve sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Hayır konusunda ne gerekiyorsa, teşrik-i mesai yaparak üye ve gönüllerimiz ile beraber bağış çağrılarında bulunuyoruz. Umut Kervanı Derneği olarak, yılın ilk ayı olan ocak ayında yaptığımız faaliyetler kapsamında içerisinde bulunduğumuz mübarek üç ayların da gelmesi ile hayırseverlerimiz daha da duyarlı olarak ihtiyaç sahibi aileler için infakta bulundular. Rahman ve Rahim olan Rabbimiz, biz kullarını dünyada çok şeylerle imtihana tabi tutar. Kimimiz bunun farkına varır ve gereken titizliği gösteririz, kimimizse bundan habersiz olarak yaşam sürdürürüz. İşte bu imtihan vesilelerden biri de mal, mülk, servet vesairedir. Verilen her nimetin, birer emanet olarak biz acizlere sunulduğunun bilincinde olduğumuz ve bu bilinçle yürüdüğümüz müddetçe kazanmış oluruz. Ama gerçekten bu imtihan zor bir imtihan. Çünkü insanoğlunun vermekte en çok zorlandığı şey malıdır, kazancıdır. Rablerinden, her vakit hayırlı olanı değil de mal mülk isteyenler, daha sonra o isteklerinin başlarına çokça sıkıntılar getireceğini bilerek hareket etmelidirler. Rabbimiz bizi uyarıyor, ‘Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve Peygambere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) verenlerin tutum ve davranışlarıdır. (...) İşte bunlar, doğru olanlardır ve muttaki olanlar da bunlardır.' buyuruyor. Elimizden geldikçe Gazze için faaliyetlerimizi sürdürüyor, yurt dışı çalışmalarımız kapsamında gayret sarf ediyoruz. Önümüzde mübarek Ramazan ayı var. Rabbimiz tüm kardeşlerimizi kavuştursun. Çağrımız hayırsever kardeşlerimize; bizzat Umut Kervanı’na gelerek yardım yapabilirler, her ay düzenli bağışta bulunabilirler, bya otomatik bağış talimatı verebilirler, aylık gıda kolisi yardımında bulunabilirler. Buradan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur

HÜDA PAR'dan "Madde Bağımlılığı" paneli: Gençlik risk altında, çözüm ortak mücadelede

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Madde Bağımlılığı" paneli gerçekleştirildi

Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

BM'den Benin'deki darbe girişimine kınama

Osmaniye'de yolcu otobüsü devrildi: 3 yaralı

Rusya Ukrayna'ya ait enerji tesisini bombaladı

Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması’nın ilk toplantısı yarın İstanbul’da yapılacak

Çin ve Rusya'dan ortak füze tatbikatı

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Define arandığı iddia edilen ve bir kişinin öldüğü mağara tüneli kapatıldı

Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

Benin yönetimi darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı

İzmir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Dünya Gıda Programı'ndan Kamerun için "açlık felaketi" uyarısı

Umut Kervanı, bu kış da Siverek’te yüzlerce minik yüreği ısıttı     

Donbass ve Ukrayna'daki 2 yerleşimde kontrol Rusya'ya geçti

Meksika'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 4 yaralı

Batman’da bir evde çıkan yangın mahalleli tarafından söndürüldü

Hong Kong halkı sandık başına gitti

İşgal rejimi 3 yaşındaki bebeği katletti

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Mısır'da yapılan COP24'te Kahire Deklarasyonu kabul edildi

Saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur

HÜDA PAR'dan "Madde Bağımlılığı" paneli: Gençlik risk altında, çözüm ortak mücadelede

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Madde Bağımlılığı" paneli gerçekleştirildi

Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem