-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,07% 0,04
-
EURO
51,03% -0,31
-
GRAM ALTIN
7340,35% -0,20
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda öğrenci kalite elçilerine yönelik “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulhakim Koçin ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan ile Genel Sekreter Prof. Dr. Veysel Turan’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından “İnovatif ve Futuristik Yaklaşımlarıyla Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.
Sunumda üniversitenin kurumsal gelişimini destekleyecek çeşitli politika ve stratejik yaklaşımlara değinen Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitelerde etkin ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışının oluşturulmasına yönelik üniversite yönetişim politikası ve kurumsal işleyiş ilkelerinin önemine dikkat çekti. Üniversitenin sahip olduğu tüm fiziksel ve dijital kaynakların planlı ve verimli şekilde kullanılmasını hedefleyen varlık yönetim sistemi politikası hakkında da bilgi verdi.
Prof. Dr. Çelik ayrıca, kurumsal kalite kültürünün geliştirilmesi amacıyla Six Sigma, Lean Manufacturing ve yalın eğitim yaklaşımlarının süreç yönetimine entegrasyonunun önemine değindi. Kurumsal yönetimde veriye dayalı karar alma mekanizmalarının güçlendirilmesi için istatistiksel modelleme yöntemlerinin uygulanmasının gerekliliğini vurguladı.
Sunumunda bilim ve teknoloji odaklı kalkınmayı destekleyecek yüksek hacimli stratejik projelerin hayata geçirilmesinin üniversitenin gelişiminde önemli bir rol oynayacağını ifade eden Çelik, ayrıca üniversite yönetimi ve eğitim süreçlerinde yapay zekâ tabanlı uygulamaların yaygınlaştırılmasına yönelik hedefleri paylaştı. Bununla birlikte e-üniversite ve dijital dönüşüm politikası kapsamında dijital altyapının güçlendirilmesi ve çevrim içi hizmetlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, sunumunda ayrıca yükseköğretimde kalite güvencesi kapsamında YÖK parametreleri ve YÖKAK süreçlerinin üniversitelerin kurumsal gelişimindeki rolüne de değindi. (İLKHA)
Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu
Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı
Etiyopya'da heyelan: 30 ölü
Şehitler Hayrına Yoldaki Vatandaşlara İftar İkramı
Yeşiltepe’deki Haliliye Camii Yardım Bekliyor
Malatya'da çatı yangını
Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı
Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi
Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu
Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi
Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü
Batman’da Birlik Sofrası: Şah-Mar İftarına Yoğun İlgi
İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi
İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı
Diyarbakır'da otomobil takla attı: Bir yaralı
İzmir’de çöpe atılan APP plakalar dikkat çekti
İngiltere, Epstein'ın arkadaşının ABD elçisi olarak atanmasına ilişkin belgeleri yayınladı
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Siirt'te fitrelik buğday geleneği sürüyor
Trump, İran'a saldırıların yakında bitebileceğini iddia etti
İran, savaş sürecinde rekor petrol ihracatı yaptı
Çin Savunma Bakanlığı, İran'a yönelik saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu
Romanya, ABD birliklerinin topraklarında geçici olarak konuşlandırılmasına onay verdi
Devrim Muhafızları: El Udeyri Üssü'ne yönelik saldırımızda 100 ABD personeli yaralandı
Avrupa Yetim Eli Gazze'de binlerce kişiye ulaşmaya devam ediyor
Cadde üzerindeki çukur tepki topladı: Vatandaş çözüm bekliyor
Batman girişinde tır devrildi: 1 kişi yaralandı
HÜDA PAR Elazığ Kadın Kollarından Gazze’de 1000 kişilik iftar
Yükleniyor






