• BIST 100

    10467,20%-0,16
  • DOLAR

    41,97% 0,02
  • EURO

    48,73% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5586,84% 0,36
  • Ç. ALTIN

    9712,10% 0,00

Bingöl'de hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi

16 Nisan 2025, Çarşamba 21:37
16 Nisan 2025, Çarşamba 21:37
Bingöl
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bingöl İl Müftülüğü tarafından, 2025 yılında hacca gidecek hacı adaylarına yönelik uygulamalı hac eğitim semineri düzenlendi.

 İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, 268 hacı adayı katıldı.

Seminerde hacı adaylarına hitap eden Bingöl İl Müftüsü Orhan İmamoğlu, hac ibadetinin manevi derinliğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Hac, sadece fiziki bir yolculuk değil; aynı zamanda ruhsal bir arınma ve teslimiyet yolculuğudur. Bu mübarek yolculuğa çıkmadan önce hem bilgi hem de niyet bakımından hazırlıklı olmalıyız."

"Sabır ve hoşgörü en büyük azığınız olmalı"

Hac yolculuğunun uzun ve zahmetli bir süreç olduğuna dikkat çeken İl Müftüsü Orhan İmamoğlu, "Bu ibadet, sadece fiziki olarak yapılan bir seyahat değildir. Aynı zamanda nefisle yapılan bir mücadeledir. Sabır, hoşgörü ve fedakârlık bu yolculuğun vazgeçilmezleridir" ifadelerini kullandı.

"Manevi hazırlık en gerekli hususlardandır"

Müftü İmamoğlu konuşmasında, maneviyatın yaşamdaki önemine değinerek katılımcılara çeşitli tavsiyelerde bulundu, kutsal topraklara yolculuk öncesinde duaların yoğun olarak yapılmasının ve çevrenizdeki insanlardan helallik alınmasının ne denli değerli olduğunu belirtti.

İmamoğlu, ayrıca varsa kalbinizdeki dargınlıklardan bir an önce kurtulmanın, ruhsal arınma adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Müftü İmamoğlu, hac ibadetinin bir arınma ve adeta manevi olarak yeniden doğuş fırsatı sunduğunu vurgulayarak, Peygamber Efendimiz ‘in (s.a.v) buyurduğu sözlere dikkat çekerek, "Kim bu kutsal evi yani Kâbe’yi ziyaret ederken şehvi arzulardan uzak durur ve kötülük yapmaktan kaçınırsa, annesinin onu dünyaya getirdiği günkü gibi günahsız bir hale döner." diyerek manevi anlamda bu eşsiz fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesinin önemini dile getirdi.

"Düzenlenen bu tür seminerler, hac yolculuğuna hazırlık sürecinde önemli bir adımdır" diyen İmamoğlu, "Hacı adaylarımızın bilinçli ve huzurlu bir ibadet gerçekleştirmeleri için düzenlediğimiz bu eğitim, manevi ve pratik bilgilerin yanı sıra toplumsal birlik ve beraberliğimizi de pekiştirmektedir" ifadelerini kullandı.

Bingöl İl Müftüsü Orhan İmamoğlu’nun hitabının ardından seminer, uygulamalı eğitimle, hac ibadetinin rükünleri detaylı şekilde anlatıldı.

Katılımcılara Kâbe maketi etrafında tavaf uygulaması, şeytan taşlama, vakfe, ihram ve diğer temel ibadetler görsel materyallerle anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi.

Seminer, katılımcıların manevi hazırlık ve pratik bilgi kazandıkları verimli bir etkinlik olarak sona erdi.  (İLKHA)

Batı Şeria ilhak ediliyor: Tasarısı bugün Knesset'te oylanacak

2025 Nikon Mikrofotografi Yarışması’nın birincisi: Pirinç tanesi üzerinde pirinç böceği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile görüştü

İşgalciler Mescid-i Aksa'yı hedef almaya devam ediyor

Çin’in uzay yarışındaki yeni adımı: Yeniden kullanılabilir roket projesi "Zhuque-3"

Umut Kervanı, Kahramanmaraş'ta ihtiyaç sahibi ailelere kırmızı et ulaştırdı

Uganda’da feci kaza: İki otobüs çarpıştı, en az 63 kişi öldü

Siyonist rejim, Güney Suriye Dürzilerini "Mavi Kimlik"le koruyacak

Batman'da "kadının kocası üzerindeki hakları" konulu seminer düzenlendi

Yeşilyurt Duzdaşı konutlarında sona yaklaşıldı

UNRWA: Batı Şeria’da yıkım ve zorla yerinden etme sürüyor

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 10 gözaltı

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan bir anlaşma daha

İşgalciler 400 dönümlük Filistin arazisine el koydu

Google’a yapay zekâ meydan okuması: OpenAI, Atlas’ı duyurdu

Şanlıurfa’da beyin tümörü ameliyatında büyük başarı

Batman'da yurt yemekhaneleri denetlendi

İşgalciler Kudüs'te iki genci yaraladı, 60 zeytin ağacını kökünden söktü

Konya’da inşaat alanında kavga: 1 kişi yaralandı

GSB yurt başvuru sonuçları açıklandı

Güney Lübnan'da siyonist rejim saldırısı: Bir şehit

Sudan'da iç savaş sürüyor: RSF, Senar ve Hartum Havalimanını hedef aldı

Alev alan hafif ticari araç kullanılamaz hale geldi

Motorindeki indirim tabelaya yansıdı

Gazze'ye kış öncesi acil barınma yardımı çağrısı

Dış ticaret mevzuatına aykırı firmalara 9 ayda 8,8 milyar lira ceza

Altın neden düştü, fiyatlar bugün nasıl?

AFAD 1250 sözleşmeli personel alacak

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

Ekvador'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batı Şeria ilhak ediliyor: Tasarısı bugün Knesset'te oylanacak

2025 Nikon Mikrofotografi Yarışması’nın birincisi: Pirinç tanesi üzerinde pirinç böceği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile görüştü

İşgalciler Mescid-i Aksa'yı hedef almaya devam ediyor

Çin’in uzay yarışındaki yeni adımı: Yeniden kullanılabilir roket projesi "Zhuque-3"

Umut Kervanı, Kahramanmaraş'ta ihtiyaç sahibi ailelere kırmızı et ulaştırdı

Uganda’da feci kaza: İki otobüs çarpıştı, en az 63 kişi öldü