GÜNDEM 10.02.2025 00:37:12 0

Bingöl'de Siyer Yarışması binlerce kişinin katılımıyla yapıldı

Bingöl
Haberi Sesli Oku

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli yapılan Siyer Sınavı'na, Bingöl’de binlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl, “O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü Siyer Sınavına, Bingöl’de de binlerce kişi katıldı.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması, 78 ilde, binlerce merkezde, 200 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Bingöl merkez ilçe ve köylerde yapılan Siyer Sınavına yaklaşık 6 bin Peygamber Sevdalısı katılım gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörü Şefik Börü, “Bu yarışmayı "kaybedeni olmayan yarışma" olarak adlandırıyoruz. Çünkü tüm gençlerimiz, ödül kazanmasalar bile Peygamber Efendimiz (aleyhissalâtu vesselâm)'ın hayatını öğrenerek en büyük ödülü elde ediyorlar. Vakfımızın amacı da tam olarak bu.” dedi.

“Bizler de gençlerimiz kadar heyecanlıyız”

Yarışmaya teveccühün yoğun olmasından dolayı sevindiklerini belirten Börü, “Gençlerimizin ve ailelerimizin, evlerinde Peygamber Efendimiz'in hayatını yaşayarak sünnetini uygulamalarını amaçlıyoruz. Bu doğrultuda hareket ediyor ve Allah’a hamd ediyoruz ki bunun güzel sonuçlarını da görüyoruz. Bizler de gençlerimiz kadar heyecanlıyız. Yarışmaya bu kadar yoğun katılım olması bizleri son derece sevindirdi. Onların heyecanını paylaşmak büyük bir mutluluk. Bu süreçte emeği geçen pek çok kardeşimiz var. Hesap işleriyle ilgilenen kardeşlerimiz, kitap temin noktalarındaki görevli kardeşlerimiz, sponsorlarımız, esnaflarımız… Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Görünürde olan veya perde arkasında büyük emek harcayan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Ailelerin çocukları teşvik ettiğini aktaran Börü, “Genç nesil, inşallah geleceği inşa edecek, yarınlarımızı şekillendirecek nesildir. Rabbim onların sayılarını artırsın. Ailelerin de çocuklarını bu yönde teşvik etmeleri bizleri ayrıca sevindiriyor. Velilerimize de buradan teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Çocuklara müjdesi olduğunu belirten Börü, “Ayrıca sizlere bir müjdem var! Bingöl genelinde ve ülke çapında gençlerimiz için ödüllerimiz olacak. Bingöl Merkez'de dereceye girenlere ödüller verilecek, toplamda 40 kişiye çeşitli para ödülleri takdim edilecek. Rabbim hepinizden razı olsun. Gençlerimize başarılar diliyor, sayılarının artmasını temenni ediyorum. Allah razı olsun, Allah’a emanet olun.” açıklamasını yaptı. (İLKHA)

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Yükleniyor