Bingöl’de STK’lardan "Tıp fakültesi ve araştırma hastanesi kurulsun" çağrısı

Tarih: 24.04.2025 21:17 Güncelleme: 24.04.2025 21:17
Bingöl’de STK’lardan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Bingöl Üniversitesi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, kentte yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ortak bir basın açıklaması düzenledi.

STK’lar adına konuşan Bingöl Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kerey, Bingöl'de sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Mevcut hastanenin artan nüfusu karşılayamadığını, uzman doktor eksikliği ve bazı branşların tamamen bulunmaması gibi sorunların vatandaşları çevre illere sevk edilmeye mecbur bıraktığını ifade eden Kerey, “Bingöl Üniversitesi önünde yapılan basın açıklamasına katılan 80 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Bingöl Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kerey, “Bingöl’de yaşayan halkımız, sağlık hizmetine ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyor. Mevcut hastanemiz, artan nüfusun ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyor. Uzman doktor eksikliği, olmayan branşlar ve gerekli durumlarda randevu alınamaması bu sıkıntılardan bazılarıdır. Çözüm olarak gösterilen yol hep aynı: Çevre illere sevk! Artık şunu sormak istiyoruz: Halkımızın çektiği bu sıkıntılar ne zamana kadar devam edecek? Neden bir hasta annemiz Elazığ’a gitmek zorunda kalıyor? Neden bir kanser hastamız Erzurum yollarına düşmek zorunda bırakılıyor? Neden bir çocuk, bir yaşlı, bir hamile kadın şifa bulmak için başka şehirlere gitmek mecburiyetindedir? Aslında bu soruların cevabını hepimiz çok iyi biliyoruz.” dedi.

Çözüm önerisi olarak Bingöl Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulması ve bu fakülteye entegre şekilde hizmet verecek bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılmasını talep eden Kerey, “Çünkü Bingöl’de bir Tıp Fakültesi yok. Çünkü ilimizde bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi hala kurulmadı. Ve tam da bu yüzden sağlıkta yaşanan sorunlar çözümsüz kalıyor. Bingöl halkı olarak sağlık alanında yaşadığımız sorunların kalıcı bir şekilde çözülmesi için, üniversitemiz bünyesinde bir tıp fakültesi kurulmasını ve bu fakülteyle entegre şekilde hizmet verecek bir araştırma hastanesinin açılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bingöl halkının bu talebinin siyasi değil insani bir mesele olduğuna dikkat çeken Kerey, “Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi demek; vatandaşlarımızın başka illere gitmek zorunda kalmadan memleketinde tedavi olabilmesi demektir. Sağlık alanında ihtiyaç duyulan farklı uzmanlık bölümlerinin Bingöl’de açılması demektir. Gençlerimizin kendi memleketinde tıp alanında eğitim alabilmesi ve doktor olabilmesi demektir. Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sadece bir şehrin sağlığı değil aynı zamanda umut ve yaşam damarlarının canlanması demektir. Bu sebeple; başta kıymetli hemşerimiz, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz’a sesleniyoruz. Bingöl sizin desteğinizi bekliyor. Ayrıca milletvekillerimizi, üniversitemizi, yerel yöneticilerimizi ve bu sürece katkı sağlayabilecek tüm yetkilileri halkımızın sesini duymalarını, görmelerini ve bu konuda harekete geçmelerini bekliyor ve talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Kerey, “Bu hayati ihtiyacın karşılanması güzel şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın ortak talebi ve beklentisidir.  Çünkü bu konu, siyasi değil; aksine insani bir meseledir. Bingöl halkı yaşadığı şehirde sağlık hizmetine ulaşmak istiyor. Ve Bingöl halkı artık sağlık alanında çevre illere bağımlı kalmak istemiyor! Bugün burada attığımız bu adım, sadece bir çağrı değil… Altını çizerek bir kez daha hatırlatıyoruz; şehrimizin ortak sesi ve vatandaşlarımızın ortak talebidir. Bu sese kulak verilmesini umut ediyor, Bingöl halkı olarak somut adımların atılmasını bekliyoruz.” diye belirtti. (İLKHA)

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brezilya'ya gidecek

Başbağlar Katliamı'nın 32'nci yılında İstanbul'da anma programı düzenlendi

Kalkışa hazırlana uçakta yanlış yangın alarmı: 18 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Mardin’de otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Gazze felaket boyutunda bir su sıkıntısıyla karşı karşıya

Pakistan'da çöken binada ölü sayısı 16'ya yükseldi

Malatya'da drift atan sürücünün ehliyeti süresiz olarak iptal edildi

Diyarbakır'da saman yüklü kamyonet yandı

Hz. Ömer Camii’nin yıkım anı kameralara yansıdı

EBS Malatya Şube Başkanı Söylemez: Gazzeli çocukların karnesi kanlı elbiseleri oldu

7 yaşında başladığı terzi mesleğini 64 yıldır sürdüren Ekrem Usta: Hiçbir zaman rızık korkusu yaşamadım

Batman'da durdurulan araçtan kokain çıktı: 2 kişi tutuklandı

İstanbul Silivri'de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Siyonist rejim, HAMAS'ın ateşkes yanıtını değerlendiriyor

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 338'e yükseldi

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere ev eşyası desteği

UNRWA: El-Halil'de zorla tahliye riski tehlikeli boyutlara ulaştı

Yükleniyor