• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% -0,01
  • EURO

    51,91% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7022,83% -0,74
  • Ç. ALTIN

    11752,66% 0,00

Bingöl'deki STK'lar: Boykot, bir direniştir. Sofrana düşmanın silahıyla oturma, aşına zehir katma

21 Mart 2025, Cuma 16:09
21 Mart 2025, Cuma 16:09
Bingöl
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, işgalci siyonistlerin ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıları telin etti, İslam ülkelerini siyonist şer ittifakına karşı baskı yapmaya çağırdı.

Siyonist rejimin, sahur vakti ateşkesi bozarak Gazze’de sivilleri hedef almasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, siyonist işgal rejimi ile olan tüm ticari ve diplomatik ilişkilerin kesilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, israil ve ABD’ye destek veren askeri üslerin kapatılması, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz sağlanması için gerekli adımların atılması talep edildi.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenleyerek Gazze halkına destek mesajı verdi.

“Bu zulüm masum çocukları, kadınları, yaşlıları hedef almaktadır”

Platform adına basın açıklamasını okuyan Akif Yakışır, siyonistlerin ateşkese uymadığını ve zulümlerine devam ettiğini söyledi. Yakışır, “Terör devleti israil, 19 Ocak'ta varılan ateşkes anlaşmasından sonra da ateşkese uymayarak saldırılarını sürdürmektedir. Ateşkes süreci içerisinde Gazze’ye defalarca saldırı düzenlendi. Ve ateşkesi bozan işgalci rejim, yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını, sığındığı okulları ve sivillerin evlerini bombalıyor. Saldırılarda, yüzlerce Filistinli kardeşimiz şehit oldu. israil, uluslararası hukuku ihlal ederek, Filistin topraklarında sürdürdüğü işgal, şiddet ve insan hakları ihlalleri ile büyük bir zulme imza atmaya devam etmektedir. Bu zulüm, masum çocukları, kadınları, yaşlıları ve gençleri hedef almaktadır. Bu zulüm insanlığı can evinden vurmaktadır.” dedi.

“Uluslararası toplum, bu vahim duruma karşı sessiz kalmamalı”

Yakışır, işgalcilerin 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye Hiroşima saldırılarında kullanılan bombaların birkaç katını attığını belirterek, “Gazze’de, insanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı ve ne yazık ki yaşanmaya devam etmektedir. İşgalci israil tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye, Hiroşima saldırılarında atılan bombaların 4-5 mislinden fazlası atıldı. israilin Filistin’e yönelik zulmü, sadece Filistin halkını değil, tüm insanlığı tehdit eden bir sorundur. Uluslararası toplum, bu vahim duruma karşı sessiz kalmamalı, Filistin halkının haklı direnişini ve özgürlük mücadelesini daha gür bir sesle desteklemelidir. Zalimler için yaşasın cehennem.” ifadelerini kullandı.

“Allah'a teslim olmanın toplumları nasıl izzetli kıldığını bütün dünyaya gördü”

ABD’nin israile verdiği desteği eleştiren Yakışır, “Gazze’yi satın almaktan, Gazze’yi ABD’nin yetkisi altına almaktan söz eden Trump, kanlı ve karanlık işbirlikçileriyle binlerce kilometre öteden Ortadoğu’yu dizayn etmeye çalışmaktadır. Göreve geldiğinden bu yana Gazze halkını tehdit eden Trump, işgalcilerin suç ortağıdır. Beyaz Saray Sözcüsü yaptığı açıklamada, israilin saldırı için ABD’ye danıştığını ve onay aldığını söylüyor. ABD, bir daha en az Terör devleti israil kadar suçlu olduğunu ikrar etmiş oldu Zalim israili ve onun destekçilerini lanetliyoruz. Ve zalimler için yaşasın cehennem diyoruz. ABD'nin ve işgalci israili destekleyen diğer tüm devletlerin dünyaya sunabilecekleri herhangi bir şeylerinin kalmadığını biliyor ve görüyoruz.  Bütün imkanlarıyla saldırmalarına rağmen, Gazze halkının onurlu bir direniş ortaya koyduğunu, destansı bir mücadele sergileyerek bütün dünyaya örnek olduğunu gösterdi.  Allah'a teslim olmanın toplumları nasıl izzetli kıldığını bütün dünyaya gösterdi. Filistin halkı, her türlü zorluğa rağmen özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmeyecek, bu adaletsizliğe karşı direnecektir. Filistin, özgür ve bağımsız bir devlet olarak var olacaktır. Bizler de Filistinli kardeşlerimizin hakları ve özgürlükleri için her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

"Gazze'ye yardımlar kesintisiz sağlanmalı"

Yakışır, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Başta devletimiz olmak üzere tüm İslam ülkelerine buradan bir kez daha Gazze için sesimizi yükseltiyor ve diyoruz ki; Dolaylı veya direkt başta ticari ilişkiler olmak üzere tüm ilişkilerin kesilmesi, çifte vatandaşlığı olup suça bulaşanların yargılanıp gereken cezaların verilmesi ve vatandaşlıktan çıkarılması, israil ve Amerika’ya direk veya dolaylı destek veren tüm askeri üslerin kapatılması Gazze’ye insani yardımların kesintisiz sağlanması için gerekli girişimlerin ve inisiyatiflerin alınmasını acilen talep ediyoruz. Zulme destek verenleri asla desteklemeyeceğiz. Bugün, Filistinli kardeşlerimize karşı işlenen suçlara ortaklık eden tüm şirketlere karşı sesimizi yükseltiyor, onları boykot etmeye çağırıyoruz. Filistin için, şuurlu bir toplum için boykot diyoruz. Herkesi, israilin işlediği insanlık suçlarına finansal destek sağlayan bu firmalara karşı bilinçli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz. Boykot, bir direniştir. Son olarak diyoruz ki değerli kardeşim; Sofrana düşmanın silahıyla oturma, aşına zehir katma.”

Program okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İşgal kuvvetleri, Batı Şeria ve Kudüs'te geniş çaplı baskın furyası başlattı

Feqiyê Teyran’ın eğitim verdiği medrese yok olma riskiyle karşı karşıya

Diyarbakır’da "Şehitler Gecesi Gazze Şahitliği" programı düzenlendi

Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir

Batman'da aranan 35 şahıs yakalandı

Endonezya, Haziran ayına kadar Gazze'ye 8 bin kadar asker göndermeye hazır

Ramazan’da Beslenmeye Dikkat Uyarısı

Adanalılar: Şehadet bir davanın diriliş kaynağıdır

Ramazanda dengeli beslenme uyarısı: Sahur-iftar öğün dengesi doğru kurulmalı

Bangladeş'te Ramazan ayı boyunca ortaokullar tatil edildi

Bingöl’de kar ağırlığına dayanmayan deprem konutlarında çökme

Prof. Dr. Tekin: Ramazan, sadece aç kalma ayı değil, Kur'an'ı raflardan indirip kalplere indirme ayıdır

HAKSİAD Bingöl Şube Başkanı Kaya'dan esnafa 'Ramazan İndirimi' çağrısı

Tarım ÜFE ocakta aylık ve yıllık bazda arttı

Siyonist rejim Şucaiyye'ye saldırdı: Bir şehit

WSJ: ABD ordusu ilk kez mikro reaktörü havadan taşıdı

Batman'da parmağa sıkışan yüzüğe itfaiye müdahalesi

Avustralyalı gençlerin yarısı 20 yaşına kadar kaygı veya depresyon riskiyle karşı karşıya

İnşaat üretim endeksi Aralık 2025’te arttı

Abbas Arakçi'den net mesaj: Tehditlere boyun eğmek yok

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz: Ramazanda boykot ürünlerinden kaçının

Hizmet üretim endeksi aralıkta arttı

Afganistan'da altın madenciliği 100 bin kişiyi istihdam ediyor

Bursa'da fabrikada kurulan poliklinikte 25 çalışan sigarayı bıraktı

TBF: Ramazan fırsatçıları sahnede, gıda fiyatları 15 günde yüzde 3 arttı

Oturum izni vaadiyle dolandırıcılığa operasyon: 9 gözaltı

Batman'da çiftçilere kritik uyarı: Barajdan su bırakılacak

Brent petrol 67,23 dolardan işlem görüyor

Batman'da 12 dosyadan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Manevi seferberlik başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal kuvvetleri, Batı Şeria ve Kudüs'te geniş çaplı baskın furyası başlattı

Feqiyê Teyran’ın eğitim verdiği medrese yok olma riskiyle karşı karşıya

Diyarbakır’da "Şehitler Gecesi Gazze Şahitliği" programı düzenlendi

Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir

Batman'da aranan 35 şahıs yakalandı

Endonezya, Haziran ayına kadar Gazze'ye 8 bin kadar asker göndermeye hazır

Ramazan’da Beslenmeye Dikkat Uyarısı